Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Sisselspraak


ThaMartin

Sisselspraak

Parssel Mouth

 

 

De taal der Slangen. Maar weinig tovenaars hebben de gave om met slangen te communiceren door middel van Sisselspraak. Harry heeft eens met een slang gepraat in de dierentuin toen hij 11 jaar oud was, maar kwam er pas echt achter wat Sisselspraak was, toen hij de slang kalmeerde die Malfidus had opgeroepen tijdens de eerste Duelleerles.

 

Sisselspraak wordt gezien als een gave die alleen Duistere tovenaars onder de knie hebben. Harry heeft deze gave overgedragen gekregen van Voldemort, toen hij Harry probeerde te vermoorden. De Sisselspraak komt Harry later goed van pas, wanneer hij de Geheime Kamer wil openen. Om Sisselspraak te kunnen spreken, moet je een slang zien of heel erg denken aan een levende slang.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...