Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Profetie


ThaMartin

Profetie

Prophecy

 

 

Sybilla Zwamdrift heeft de Profetie over Voldemort en Harry gemaakt en aan Perkamentus verteld. Deze Profetie vertelt dat de één de ander moet doden om verder te kunnen leven. Harry's naam kwam er niet direct in voor, maar Voldemort heeft Harry zelf gekenmerkt als degene over wie het ging.

 

Tijdens het maken van deze voorspelling, werden Perkamentus en Zwamdrift verstoord door Severus Sneep, die de Profetie deels had gehoord. Later speelde hij op zijn beurt de Profetie weer door aan Voldemort. Later gaat hij naar Perkamentus en biecht dat op, nog voordat Voldemort verdwenen was en zegt dat hij er spijt van heeft. Of dit echt waar was, of dat hij dat zei omdat hij als spion voor Voldemort bij Perkamentus wilde werken, is nog niet bekend. Wel is bekend dat Perkamentus hem geloofde en een functie aanbood als leraar Toverdranken op Zweinstein.

 

De Profetieën worden bewaard op het Ministerie van Toverkunst, in het Departement van Mystificatie. Daar hebben ze een aparte kamer met rijen vol kasten, waar de Profetieën, opgeslagen in kleine glazen bollen, netjes worden bewaard. Als één van de bollen barst, ontvouwt zich een parelwitte gedaante zo ijl als rook uit de glasscherven en die brengt de Profetie ten gehore. Alleen de mensen over wie een Profetie is gemaakt, mogen hem pakken uit het Departement van Mystificatie.

 

De Profetie die Zwamdrift over Voldemort en Harry heeft gemaakt, luidt als volgt:

Hij die de macht heeft om de Heer van het Duister te overwinnen nadert... het kind van hen die hem driemaal hebben getrotseerd, geboren aan het einde van de zevende maand... de Heer van het Duister zal hem aanmerken als zijn gelijke, maar hij zal een kracht bezitten die de Heer van het Duister niet kent... en een van de twee moet sterven door toedoen van de ander, want de een kan niet voortleven als de ander niet dood is... hij die de macht heeft om de Heer van het Duister te overwinnen wordt geboren aan het einde van de zevende maand...

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...