Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Verschijnselen


ThaMartin

Verschijnselen

Apparate

 

 

Verschijnselen is erg lastig, en tovenaars moeten een speciaal brevet halen om het te mogen doen. Verschijnselen is op het ene punt verdwijnen, en vrijwel onmiddellijk op een ander punt weer opduiken. Als iemand Verschijnselt, hoor je altijd een knallend of ploppend geluid.

 

Het is niet makkelijk om te Verschijnselen en het mag dan ook absoluut niet zonder vergunning. Als je het niet goed doet, kan het tot allerlei vervelende complicaties leiden. Zo kan je jezelf bijvoorbeeld Versprokkelen.

 

Er zijn zelfs een boel volwassen Tovenaars die nooit Verschijnselen. Zij nemen liever de bezem. Langzamer, maar een stuk veiliger.

 

Er is een speciaal Testcentrum Verschijnselen, gevestigd op de zesde verdieping van het Ministerie van Toverkunst, bij het Magisch Verkeersbureau. Het Ministerie van Toverkunst houdt ook bij wie er wel en niet kunnen/mogen Verschijnselen.

 

Leerlingen op Zweinstein kunnen vanaf hun zeventiende jaar een cursus Verschijnselen volgen op school, waarbij een instructeur van het Ministerie van Toverkunst aanwezig zal zijn.

 

Als je Verschijnselt, wordt eerst alles zwart en dan voel je aan alle kanten een hevige druk. Het lijkt alsof je niet kan ademhalen, alsof ijzeren banden zich om je borst klemmen, je ogen steeds dieper in hun kassen worden gedrukt en je trommelvliezen steeds verder je schedel ingeduwd worden.

Je hebt het gevoel alsof je door een nauwe rubberen buis wordt geperst.

 

Bij een andere tovenaar binnen verschijnselen is net zo onbeleefd als de voordeur intrappen. Volgens de etiquette moet je medetovenaars de gelegenheid geven om toegang te weigeren. Bovendien zijn de meeste tovenaarswoningen magisch beschermd tegen ongewenste verschijnselaars. Op Zweinstein bijvoorbeeld, kun je niet Verschijnselen of Verdwijnselen binnen de gebouwen of op het schoolterrein.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...