Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Zwerkbal


ThaMartin

Zwerkbal

Quidditch

 

 

Zwerkbal is DE tovenaarssport. Net zoiets als voetbal bij de Dreuzels – iedereen heeft verstand van Zwerkbal -. Het wordt in de lucht gespeeld met 14 spelers op bezemstelen, 4 vliegende ballen en 6 doelringen van ruim 15 meter hoog. Harry is Zoeker in het Zwerkbalteam van Griffoendor.

 

Zwerkbal is gemakkelijk te begrijpen, maar moeilijk te spelen. Een ploeg bestaat uit 7 spelers. Drie daarvan heten Jagers. De Jagers gooien de Slurk (een felrode bal ter grootte van een voetbal) naar elkaar, en proberen hem door 1 van de ringen te krijgen. Elke keer als de Slurk door zo'n ring gaat, levert dat 10 punten op.

 

Elk team heeft ook een speler die de Wachter heet. De Wachter van een team vliegt rond zijn eigen doelringen, om te voorkomen dat de andere ploeg scoort.

 

Twee identieke ballen, pikzwart en iets kleiner dan de Slurk, worden de Beukers genoemd. De Beukers schieten rond en proberen spelers van hun bezems te slaan. Daarom heeft elke ploeg twee Drijvers, die hun ploeggenoten beschermen tegen de Beukers en ze naar het andere team proberen te slaan.

zwerkbalbordspel.jpg

De laatste speler van de ploeg is de Zoeker. De Zoeker hoeft zich geen zorgen te maken om de Slurk of de Beukers. Het is de taak van de Zoeker om de Snaai te grijpen. De Snaai is een blinkend goud balletje, zo groot als een forse walnoot, en heeft kleine, fladderende, zilveren vleugeltjes. Hij is moeilijk te pakken omdat hij zo snel en zo lastig te zien is. De Zoeker probeert hem eerder te pakken dan de Zoeker van de andere ploeg, want de Zoeker die de Snaai bemachtigt, scoort 150 punten voor zijn team, dat daardoor vrijwel altijd wint.

 

Een wedstrijd eindigt niet tot de Snaai is bemachtigd en het record staat op een wedstrijd van 3 maanden. Tegen Zoekers worden ook de ergste overtredingen begaan, maar op Zweinstein is het ergste wat een Zoeker is overkomen, een gebroken kaak.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...