Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Felix


Chamenuva

Felix

Fawkes

 

 

Felix is de Feniks van Professor Perkamentus. Hij heeft donkere ogen en mooie rood met gouden veren. De tranen van deze vogel hebben een genezende kracht.

 

Felix is vuurrood en zo groot als een zwaan. Hij heeft een glinsterende gouden staart, zo lang als een pauwenstaart en glanzende klauwen. Op zijn hoofd heeft hij gouden pluimen. Zijn snavel is lang, scherp en goudkleurig en hij heeft zwarte kraaloogjes.

 

Hij zit normaal gesproken op een gouden stok bij de deur van de kamer van Perkamentus.

 

In Harry's tweede jaar, komt Felix naar de Geheime Kamer om Harry de Sorteerhoed te brengen en mee te vechten tegen de Basilisk. Hij pikt de ogen van de Basilisk uit, waardoor deze een krachtig wapen kwijt is. Later heelt Felix de wond die Harry op zijn arm heeft, van de tand van de Basilisk, met zijn tranen.

 

Perkamentus gebruikte hem soms als uitkijker. Hij gaf dan waarschuwingen door één gouden veer te laten verschijnen.

 

Als Voldemort Perkamentus bijna raakt met Avada Kedavra op het Ministerie van Toverkunst, vliegt Felix de Feniks op hem af en slikt de straal in, waarna hij direct herboren wordt als klein Fenikskuikentje.

 

Felix heeft twee staartveren afgegeven voor het gebruik in toverstokken. Een van die veren is de kern van de toverstok van Harry, en de andere die van Voldemort.

 

Na de dood van Perkamentus, zingt Felix een droevige, maar mooie klaagzang die over het hele schoolterrein te horen is. Daarna verdwijnt hij.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...