Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Hedwig


Chamenuva

Hedwig

Hedwig

 

 

Hedwig is de naam van Harry's Sneeuwuil. Harry heeft haar naam gevonden in het boek "De Geschiedenis van de Toverkunst". Volgens JK Rowling is zij vernoemd naar een heilige.

 

Harry kreeg haar van Hagrid op zijn elfde verjaardag. Hagrid kocht haar bij Braakbals Uilenboetiek. Hedwig is groot en wit en erg slim. Ze heeft grote, ronde, (geelbruine) amberkleurige ogen. Haar pootjes zijn geschubd.

 

Ze vindt zichzelf een goede uil en laat dat ook graag zien aan uilen die ze niet goed vindt, zoals Koe, de uil van Ron. Ze kan een eigen wil hebben en erg beledigd zijn als ze op een manier wordt behandeld die haar niet aanstaat. Toch blijft ze Harry trouw.

 

Wanneer Harry de Ligusterlaan voorgoed verlaat en hij samen met de leden van de Orde van de Feniks in de hinderlaag terecht komt van de Dooddoeners, wordt Hedwig door een groene lichtstraal geraakt en valt ze krijsend dood neer op de bodem van haar kooi.

 

Hedwig

Hedwig betekent strijdster.

Ook is Hedwig een heilige die in Duitsland leefde in de twaalfde en dertiende eeuw. De kloosterorde voor nonnen die in haar naam werd opgericht, geeft onderwijs aan weeskinderen. Een passend huisdier voor Harry dus!

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...