Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Nagini


Chamenuva

Nagini

Nagini

 

Dit is de slang van Voldemort. Voordat hij zijn vaste gedaante heeft, voedt hij zich met het melk uit de slagtanden van Nagini.

 

Nagini is een reusachtige slang van minstens vier meter lang. Ze heeft een lelijke, driehoekige kop. Als zij in Villa Vilijn teruggaat naar de kamer waar Voldemort is, verraadt ze aan hem dat Frank Braam staat te luisteren. Hierna wordt Frank door Voldemort vermoord.

 

Nagini heeft een ongewoon gif, waardoor wonden niet genezen. Gelukkig bestaat er wel een tegengif voor.

 

Perkamentus denkt dat Voldemort zijn slang Nagini gebruikt als Gruzielement en hij heeft hierin gelijk. Ze onderstreept de band met Zwadderich, die zo belangrijk is voor Voldemorts aura. Waarschijnlijk voelt hij voor haar alle genegenheid die hij kán voelen. Hij wil graag dat ze dicht bij hem in de buurt is en heeft een ongewoon sterke controle over haar, zelfs voor een Sisseltong. Vanaf het moment dat Voldemort erachter komt dat Harry zijn Gruzielementen aan het vernietigen is, houdt hij Nagini zo dicht mogelijk bij zich in de buurt. Voor het maken van dit Gruzielement, heeft Voldemort de moord op Berta Kriel gebruikt.

 

Mathilda Belladonna

Voldemort laat zijn slang, Nagini, in Mathilda's lichaam kruipen om Harry naar zich toe te lokken wanneer hij in Goderics Eind is. Als "Mathilda" Harry mee heeft genomen naar een slaapkamer en ze alleen zijn, komt de slang tevoorschijn uit de plaats waar eerst Mathilda's nek heeft gezeten, en zakt het lichaam van Mathilda in elkaar. De slang probeert Harry vast te houden tot Voldemort er is. Gelukkig hoort Hermelien het gestommel en schiet ze te hulp. Na een korte worsteling, weten Harry en Hermelien nét te ontsnappen voordat Voldemort er is.

 

Slag om Zweinstein

Tijdens de slag om Zweinstein, houdt Voldemort zich schuil in het Krijsende Krot. Hij heeft, ter bescherming van Nagini, een betoverde ruimte voor haar geschapen: een glinsterende, transparante bol die het midden houdt tussen een kooi en een vivarium.

 

De dood van Severus Sneep

De zegevlier uit bij Voldemort geen speciale toverkracht. Voldemort redeneert als volgt: Perkamentus was de eigenaar van de Zegevlier, Sneep vermoordde Perkamentus dus Sneep is de nieuwe eigenaar. Voldemort denkt dus dat hij Sneep moet vermoorden om de ware eigenaar van de stok te worden, en hij doet dit.

 

Voldemort maakt een gebaar met de zegevlier. De kooi van Nagini rolt door de lucht en voor Sneep meer kan doen dan een gil slaken, sluit de transparante bol zich om zijn hoofd en schouders en zegt Voldemort iets in Sisselspraak: "Dood hem.

 

Er weerklinkt een vreselijke gil en het laatste beetje kleur trekt weg uit Sneeps gezicht. Het wordt bleker en bleker terwijl zijn zwarte ogen zich opensperren, de slang haar tanden in zijn hals boort, hij vergeefs probeert zich van de magische kooi te ontdoen en zijn knieën het begeven.

 

Voldemort wijst met zijn stok op de glinsterende bol ronde de slang en die zweeft omhoog. Sneep valt op zijn zij en het bloed stroomt uit de wonden in zijn hals. Zonder ook maar één keer achterom te kijken, verlaat Voldemort de kamer en de slang zweeft achter hem aan in haar beschermende ronde kooi.

 

nagini.png
Nagini's dood

Wanneer Voldemort denkt Harry vermoord te hebben, gaat de beschermende kooi om Nagini weg, en gaan ze met de Dooddoeners en het "lijk" van Harry terug naar Zweinstein. Als Marcel Lubbermans openlijk weigert zich bij Voldemort aan te sluiten, sommeert Voldemort de Sorteerhoed en deelt mee dat er voortaan niet meer zal worden Gesorteerd, maar dat iedereen in Zwadderich komt. Met een zwiep van Voldemorts toverstok, belandt de Sorteerhoed op Marcels hoofd en vliegt hij in brand. Ineens gebeurt er van alles tegelijk en barst het rumoer los. Harry maakt van de gelegenheid gebruik door zijn Onzichtbaarheidsmantel over zich heen te gooien en op te springen. Ook Marcel komt in actie. Met één vloeiende beweging verbreekt hij de Vloek van de Totale Verstijving. De brandende Sorteerhoed valt op de grond en Marcel haalt er het Zwaard van Griffoendor uit. Met één bliksemsnelle houw slaat hij de kop van Nagini af en die tolt in de lucht, glanzend in het licht dat uit het dal stroomt. Voldemorts mond is opengesperd in een geluidloze gil van woede en het lijf van de slang smakt aan zijn voeten neer.

 

Nagini

In de Hindoeïstische mythologie is een Nagas een mixvorm tussen een slang en een mens. Of een slang die zich in een mens veranderen kan. Ze kunnen vruchtbaarheid brengen, maar ook rampen.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...