Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Pluisje


Chamenuva

Pluisje

Fluffy

 

 

Pluisje is een Cerberus, een enorme driekoppige hond, zo groot dat hij een gang helemaal vult van boven tot beneden. Het heeft drie hoofden, drie paar rollende waanzinnige ogen, drie trillende en bevende neuzen, drie kwijlende monden met speeksel dat in glibberige touwen aan gele tanden hangt. Hij is van Hagrid. Hij kocht hem van een Griek.

 

In Harry's eerste jaar komt hij met Pluisje in aanraking. Pluisje is neergezet op de Verboden Gang op de derde verdieping, om het luik naar de Steen der Wijzen te bewaken. Hoewel hij erg woest en angstaanjagend is, is Pluisje eenvoudig in slaap te krijgen met een beetje muziek.

 

pluisje2.jpg

 

Fluffy

Fluffy is Engels voor donsachtig. Dat is dus echt een naam die alleen Hagrid had kunnen verzinnen voor zo’n beest. De naam heeft dus verder ook geen achterliggende gedachte. Maar het beest zelf wel. Het komt namelijk van Cerberus, de driekoppige helhond die het onmogelijk maakte de Griekse onderwereld te verlaten of er als levende binnen te gaan. Hagrid kreeg Fluffy ook van een Griek!

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...