Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Scheurbek


Chamenuva

Scheurkbek

Buckbeak

 

 

Dit is de grote grijze hippogrief waarop Sirius is ontsnapt aan de Dementors op Zweinstein. Eerst was hij van Hagrid, maar nadat hij Draco eens heeft gebeten tijdens een les Verzorging van Fabeldieren, werd hij ter dood veroordeeld. Gelukkig konden Harry en Hermelien hem op tijd redden en sindsdien is hij bij Sirius. Sirius voert hem dode ratten.

 

Na Sirius zijn dood, gaat Scheurbek terug naar Zweinstein. Om ervoor te zorgen dat niemand erachter komt dat het Scheurbek is, krijgt hij een nieuwe naam: Kortwiekje. Hagrid verzorgt hem weer. Harry krijgt alle eigendommen van Sirius, dus ook Scheurbek, maar hij vindt het goed dat Hagrid hem verzorgt.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...