Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Feniks


Chamenuva

Feniks

Phoenix

 

 

Classificatie Ministerie van Toverkunst: Gevaarlijk/Vereist specialistische kennis/Eventueel handelbaar door bekwaam tovenaar

 

De Feniks krijgt deze classificatie niet omdat hij agressief is, maar omdat slechts heel weinig tovenaars er ooit in zijn geslaagd een Feniks te temmen.

 

De Feniks is een schitterende, scharlakenrode vogel, zo groot als een zwaan, met een lange gouden staart, snavel en poten. Hij bouwt zijn nest op bergtoppen en komt voor in Egypte, India en China. De Feniks wordt ongelooflijk oud, omdat hij zich kan regenereren door in brand te vliegen als zijn lichaam een dagje ouder wordt en als een jonge vogel te herrijzen uit de as. De Feniks eet uitsluitend kruiden en is een zachtaardig dier, dat nog nooit ook maar één medeschepsel heeft gedood. Net als de Dirikal kan de Feniks naar believen verschijnen en verdwijnen. Het lied van de Feniks is magisch; men beweert dat het mensen die zuiver van hart zijn, moed geeft en hun tegenstanders angst aanjaagt. Fenikstranen hebben sterk genezende eigenschappen.

De tranen van een feniks zijn groot en parelwit.

 

Feniksen zijn fascinerend. Ze kunnen zware lasten dragen en het zijn uitermate trouwe huisdieren. Professor Perkamentus heeft een Feniks als huisdier.

 

Branddag

Eens in de zoveel tijd, wanneer het tijd is om te sterven, heeft een feniks een Branddag. Dan maakt hij een kokhalsend geluid, verliest zijn veren en vliegt in de fik, waarna hij wordt herboren uit de as. Op zo'n Branddag, lijkt de feniks nog het meest op een halfgeplukte kalkoen.

 

Lied van de feniks

Het lied van de feniks is een lied, voor Harry het meest welkome geluid dat er bestond, dat veroorzaakt wordt door een feniks. Het is voor de vriend een geluid van hoop, maar voor de vijand veroorzaakt het angst. Het is alsof het lied binnenin je klinkt, en niet om je heen.

 

De klaagzang van de feniks

Als Perkamentus vermoord is, hoort iedereen op Zweinstein de klaagzang die afkomstig is van Felix, de feniks van Perkamentus. Het is een diepbedroefde klaagzang vol aangrijpende schoonheid. Je krijgt het gevoel alsof het geluid niet van buiten komt, maar vanuit jezelf, dat je eigen verdriet op magische wijze wordt omgezet in muziek.

 

Feniks

XXXX

 

Herkomst

Egypte, India en China

 

Uiterlijk

Rood, Zo groot als een zwaan, Lange gouden staart, Gouden snavel en poten.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...