Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Trol


Chamenuva

Trol

Troll

 

 

Classificatie Ministerie van Toverkunst: Gevaarlijk/Vereist specialistische kennis/Eventueel handelbaar door bekwaam tovenaar

 

De Trol is een angstaanjagend wezen, dat tot vier meter lang kan worden en soms meer dan een ton weegt. Hij staat bekend om zijn gigantische kracht, die haast even groot is als zijn stupiditeit, en is vaak gewelddadig en onvoorspelbaar. Trollen komen oorspronkelijk uit Scandinavië, maar worden tegenwoordig ook aangetroffen in Groot-Brittannië, Ierland en andere delen van Noord-Europa.

 

Trollen communiceren door middel van gegrauw en gegrom, dat een primitieve taal schijnt te vormen, hoewel er Trollen bekend zijn die enkele eenvoudige woorden van een mensentaal konden begrijpen en zelfs spreken. De intelligentere exemplaren worden soms getraind als wachters.

 

Er zijn drie soorten trollen: de Bergtrol, de Woudtrol en de Riviertrol. De Bergtrol is het grootst en agressiefst en is kaal, met een bleekgrijze huid. Hij heeft uitzonderlijk lange armen en korte benen die zo dik zijn als boomstammen. Hij stinkt naar oude was en vieze toiletten. De Bergtrol die Harry, Ron en Hermelien in hun eerste schooljaar tegen het lijf liepen was vier meter lang. De Woudtrol heeft een lichtgroene huid en sommige exemplaren hebben haar, dat groen of bruin kan zijn en dun en sliertig is. De Riviertrol heeft korte hoorns en is soms behaard. Hij heeft een paarsachtige huid en houdt zich vaak onder bruggen schuil. Trollen eten rauw vlees en zijn niet kieskeurig wat hun prooi betreft, die varieert van wilde dieren tot mensen.

 

Een Trol stinkt verschrikkelijk: een afgrijselijke geur van oude zweetsokken en openbare toiletten die niemand kuist. Hij heeft kleine benen zo dik als boomstammen, erg lange armen, een klein hoofd en platte, gehoornde voeten. Het snot van een trol lijkt op klonterige grijze lijm.

 

Trollen hebben een min of meer menselijk voorkomen, lopen op hun achterste benen en kunnen een paar eenvoudige woordjes leren, maar zijn minder intelligent dan zelfs de domste eenhoorn en beschikken over geen enkel aangeboren magisch vermogen, behalve hun reusachtige en onnatuurlijke kracht.

 

Trol

XXXX

 

Herkomst

Scandinavië, maar tegenwoordig ook Noord-Europa

 

Uiterlijk

Tot vier meter lang, Soms meer dan een ton zwaar

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...