Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Dementors


Chamenuva

Dementors

Dementors

 

 

Uiterlijk

Deze wezens bewaken de tovenaarsgevangenis, Azkaban. Ze zijn gehuld in een zwarte mantel, zweven boven de grond en hebben een kap over hun hoofd, waardoor je hun slijmerige, oogloze gezicht dat bedekt is met korsten, niet kan zien. Hun kille handen zijn grauw, slijmerig en bedekt met korsten. Doordat ze geen ogen hebben, kunnen ze zelf ook niets zien, ze kunnen alleen emoties voelen.

 

Dementor.png
De aanval van een Dementor

Dementors ademen schor en reutelend en hun adem is kil en ruikt naar bederf. Als een dementor in de buurt komt, zuigt hij alle vreugde weg uit je lichaam. Je krijgt een koud, hol gevoel van binnen en je wordt depressief. Je engste herrinneringen komen op zo'n moment in je naar boven. Op dat moment vullen je longen zich met een klamme kou en denk je dat je nooit meer gelukkig zal zijn.

 

Dementors kunnen ook Dreuzels aanvallen. Zo probeert er één om Dirk de Kus te geven. Dirk werd blind en voelde dezelde kou als tovenaars voelen. Harry weet Dirk nog net op tijd van hem te verlossen. Ondanks dat Dreuzels de aanwezigheid van Dementors wel kunnen voelen, kunnen zij Dementors niet zien.

 

Patronus

Om een Dementor te verjagen, moet je een Patronus oproepen. Een Patronus is een soort Anti-Dementor - een bewaker die als schild tussen jou en de Dementor fungeert. De Patronus is een positieve kracht, een projectie van precies die dingen waar een Dementor van leeft - hoop, geluk, het verlangen om te overleven - maar in tegenstelling tot gewone mensen kan een Patronus geen wanhoop voelen en kan een Dementor hem dus ook niet deren.

 

Dementors op Zweinstein

Perkamentus was vastbesloten de Dementors nooit op Zweinstein toe te laten.

'Jazeker,' zei Perkamentus koel. 'Maar zolang ik schoolhoofd ben zet geen Dementor hier één voet over de drempel.' Toch moeten ze van het Ministerie Zweinstein bewaken als Sirius Zwarts op vrije voeten is in het derde boek. Van Perkamentus mogen ze niet het kasteel binnenkomen, en als ze aan het eind van het boek bijna Harry aanvallen, worden ze door de Minister weer weggehaald.

 

De Kus van een Dementor

Als een Dementor iemand volkomen wil vernietigen, dient hij de Kus toe. Hij laat zijn kap zakken. Daarna klemt hij zijn kaken om de mond van zijn slachtoffer en zuigt dan zijn ziel op. Het slachtoffer kan dan voortleven zonder ziel, en heeft geen greintje bewustzijn meer, geen geheugen, helemaal niets. Er is geen enkele kans op herstel, je bestaat alleen nog - als een lege huls. Je ziel is voorgoed verloren.

 

Azkaban verlaten

Vanaf boek 6 bewaken de Dementors Azkaban niet meer. Ze hebben de gevangenis verlaten en zich aangesloten bij Voldemort, en zwerven tegenwoordig door de straten, op zoek naar slachtoffers. Ze vermenigvuldigen zich en dat veroorzaakt een hoop mist op straat.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...