Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Bruiloft Bill & Fleur


Chamenuva

Bruiloft Bill & Fleur

Bill & Fleur's Wedding

 

 

In boek zeven is het eindelijk zo ver: Bill Wemel en Fleur Delacour gaan trouwen. Dagen van tevoren is men al bezig om in het Nest alles gereed te maken voor de grote dag. Vooral mevrouw Wemel is alles druk aan het organiseren.

 

Twee dagen voor de bruiloft komen de ouders van Fleur aan, samen met haar zusje Gabriëlle. De laatste zal bruidsmeisje zijn op de bruiloft. De Delacours logeren bij de familie Wemel in Het Nest, dat duidelijk niet gebouwd is op zoveel bezoek. Meneer en mevrouw Wemel slapen samen in de woonkamer en staan hun slaapkamer af aan meneer en mevrouw Delacour. Gabriëlle en Fleur slapen op de oude kamer van Percy en Bill deelt de kamer van Charlie.

 

In de boomgaard staat een enorme witte feesttent. Omdat het niet bekend mag worden dat Harry er is, heeft hij met behulp van wisseldrank de gedaant aangenomen van een roodharige jongen en gaat de bruiloft door als "Neef Barny". Alle obers zijn gekleed in witte gewaden en de band heeft goudkleurige jasjes aan.

 

In de tent zijn rijen fragielen gouden stoelen zichtbaar aan weerszijden van een lange paarse loper. De palen die het tentdak ondersteunen, zijn omwikkeld met witte en gouden bloemen en Fred en George hebben een gigantische tros gouden ballonnen opgehangen boven de plek waar Bill en Fleur in de echt worden verbonden.

 

Daarna volgt een feest waarbij uitgebreid gedanst wordt, terwijl Harry bij een gesprek zit tussen Engelbert Dop en tante Marga, die praten over het verleden van de familie Perkamentus.

 

Later op de dag breekt er ineens paniek uit. Wanneer het Ministerie valt en Schobbejak vermoord wordt, stuurt Romeo zijn Patronus, een Lynx, naar de bruiloft van Bill en Fleur Wemel om de mensen te waarschuwen dat de Dooddoeners en corrupte Ministerieleden eraan komen. De beschermende bezweringen rondom het Nest zijn opgeheven en van alle kanten komen Dooddoeners binnenvallen en rennen gasten wild heen en weer, terwijl Ordeleden beschermende spreuken afvuren. Ron, Hermelien en Harry Verdwijnselen van het feest.

 

Tegelijkertijd vallen Dooddoeners elders in het land overal huizen binnen van mensen die ook maar enige connectie met de Orde van de Feniks zouden kunnen hebben. Zo wordt het huis van Dedalus Diggel in brand gestoken en worden de ouders van Tops gemarteld om los te krijgen waar Harry naartoe is gegaan nadat hij bij hun weg ging.

 

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...