Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Hoorzitting


Chamenuva

Hoorzitting

Hearing

 

 

Op donderdag 12 augustus 1995, voordat Harry aan zijn vijfde schooljaar begint, moet hij naar de Hoorzitting waar zal worden bepaald of hij zijn toverstok mag houden en of hij op Zweinstein mag blijven. Nadat hij zichzelf en Dirk had gered van loslopende Dementors in Klein Zanikem, werd hij aangeklaagd wegens het gebruiken van magie door minderjarigen in bijzijn van Dreuzels. Vanaf het moment dat hij weet dat de Hoorzitting plaats zal vinden, tot de Hoorzitting zelf, is Harry ontzettend zenuwachtig en bang dat hij van Zweinstein wordt gestuurd en voor altijd bij de Duffelingen moet blijven.

 

De avond voor de Hoorzitting heeft mevrouw Wemel Harry's kleren gestreken en moet hij zijn haar van haar wassen. Volgens haar doet een eerste indruk wonderen! De Hoorzitting zal plaatsvinden op het Ministerie van Toverkunst en Harry gaat met Arthur Wemel mee. Hij zal op het Ministerie van Toverkunst worden ondervraagd door Emilia Bonkel.

 

Normaal gesproken Verschijnselt Arthur naar zijn werk, maar gezien de aanklacht lijkt het hem beter het Ministerie op de niet-magische manier te bereiken. Samen met Harry gaat hij via de metro naar een station in hartje Londen. Via een telefooncel weten ze het Ministerie van Toverkunst te bereiken. Harry krijgt een badge met het opschrift Harry Potter, Hoorzitting en moet zijn toverstok laten registreren voordat hij verder mag. Dit wordt gedaan door Erik, een slecht geschoren, verveelde tovenaar.

 

Aanvankelijk gaan Harry en meneer Wemel naar de tweede verdieping, waar de Hoorzitting plaats zou vinden. Arthur praat nog even onopvallend met Romeo Wolkenveldt, voordat hij Harry meeneemt naar zijn kantoortje. Daar aangekomen horen ze echter dat de rechtzaak is vervroegd en plaatsvindt in Rechtszaal Tien, en ze moeten zich haasten naar beneden.

 

Als Harry binnenkomt, moet hij plaatsnemen in de grote stoel in het midden van de kerker, waar kettingen op de armleuningen liggen. Tegenover hem zit de Wikenweegschaar, met in het midden Cornelis Droebel. Percy maakt de aantekeningen bij deze Hoorzitting. Voordat de rechtszaak begint, komt Albus Perkamentus binnenlopen als getuige voor Harry. Hierdoor lijkt iedereen even van zijn stuk gebracht. Perkamentus zegt in het begin niet veel, maar als Harry bijna veroordeeld wordt, zegt hij Arabella Vaals mee te hebben genomen als getuige. Zij weet vervolgens de Wikenweegschaar ervan te overtuigen dat er echt Dementors zijn geweest, en Harry en Dirk dus in levensgevaar verkeerden.

 

Na de verklaring van mevrouw Vaals, verdedigt Perkamentus Harry en wordt Droebel steeds kwader. Uiteindelijk zijn er maar zeven leden, waaronder Droebel, die voor veroordeling stemmen en de rest stemt allemaal voor vrijspraak. Dit betekent dat Harry weer naar Zweinstein mag en zijn toverstok niet doormidden zal worden gebroken.

 

Gegevens over de Hoorzitting

 

Plaats

Rechtszaal Tien, Ministerie van Toverkunst

 

Datum

12 augustus 1995

 

Aanklacht

  • Overtreding van de Wet op de Restrictie van Toverkunst onder Minderjarigen
  • Overtreding van het Internationale Statuut van Geheimhouding

Verdachte

Harry James Potter, Ligusterlaan nummer 4, Klein Zanikem

 

Raadsleden

  • Cornelis Oswald Droebel - Minister van Toverkunst
  • Emilia Suzanna Bonkel - Hoofd Departement van Magische Wetshandhaving
  • Dorothea Johanna Omber - Secretaris-Generaal van de Minister

Griffier

Percy Ignatius Wemel

 

Getuigen á decharge

  • Albus Parcival Wolfram Bertus Perkamentus
  • Arabella Doralina Vaals

Vonnis

Vrijgesproken

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...