Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Astronomie


ThaMartin

Astronomie

Astronomy

 

 

Hier bestudeer je 's nachts de sterrenhemel door je telescoop en leer je de namen van de verschillende sterren en de bewegingen van de planeten. Harry heeft dit vak in zijn eerste jaar op woensdagnacht. Professor Sinistra is de lerares Astronomie.

 

Dingen die aan bod komen bij Astronomie:

 

De Manen van Jupiter:

Eerstejaars moeten onder andere de verschillende manen van Jupiter kennen. In het vijfde schooljaar moeten ze hier een heel werkstuk over maken. Ze leren onder andere dat de grootste maan van Jupiter Ganymedes is en dat er vulkanen voorkomen op Io.

 

SLIJMBAL-examen Astronomie

Bij het theorie-examen moesten de leerlingen alle namen van de manen van Jupiter geven. Ook moesten ze zeggen of er een bedekt was met rijst of niet.

 

Bij het praktijkexamen moesten ze de planeten invullen op een sterrenkaart. Maar de leerlingen werden afgeleid omdat Omber Hagrid wilde laten meenemen en er een heel gevecht ontstond.

 

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...