Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Bezweringen


ThaMartin

Bezweringen

Charms

 

 

Professor Banning is de leraar Bezweringen. Tijdens deze lessen, leren de leeringen toverspreuken uit te spreken. Het Bezweringenlokaal bevindt zich op de derde verdieping.

 

In het tweede schooljaar raakt de kapotte toverstok van Ron per ongeluk professor Banning precies tussen zijn ogen en veroorzaakt een grote, kloppende groene zweer.

 

Dingen die Harry heeft geleerd bij Bezweringen:

 

bezweringen02.jpg
Wingardium Leviosa

Met deze spreuk laat je voorwerpen vliegen. De soepele zwaaibeweging is erg belangrijk bij deze spreuk en die moet uit je polsen komen. Daarnaast moet je hem goed en duidelijk uitspreken. Je spreekt de spreuk uit als: Win-gar-dium Levi-o-sa, met de klemtoon op "gar".

 

Gniffelspreuken

In het derde schooljaar, oefenen de leerlingen met Gniffelspreuken op elkaar. Met deze spreuken kan je de ander laten lachen. In Harry's derde jaar, komen deze spreuken ook aan bod bij zijn examen.

 

Sommeerspreuken

In je vierde jaar op Zweinstein leer je bij Bezweringen onder andere Sommeerspreuken. De meest gebruikte spreuk is Accio.

 

Banvloek

filiusbanning03.jpg

De Banvloek komt aan bod in het vierde schooljaar van Zweinstein.

 

Monddoodbezwering

In hun vijfde jaar moeten de leerlingen van Zweinstein de Monddoodbezwering leren. Ze oefenen deze spreuk op brulkikkers en raven.

 

Theekopjes bezweren

In hun vijfde jaar moeten ze theekopjes bezweren, zodat er vier beentjes uitgroeien waar het kopje op kan lopen.

 

Fontein van helder water produceren / Aguamenti

Dit moeten de leerlingen op Zweinstein doen bij Bezweringen in hun zesde jaar. De bedoeling is dat ze een klaterende fontein van helder water uit hun toverstok laten komen. De spreuk om dit mee te doen is "Aguamenti".

 

Azijn in wijn veranderen

In hun zesde schooljaar, moeten de leerlingen tijdens de les Bezweringen ook wijn in azijn veranderen. Als huiswerk krijgen ze de opdracht om dit te oefenen.

 

SLIJMBAL-examen Bezweringstheorie

Voor dit examen moeten de leerlingen onder andere eenvoudige Locomotorbezweringen en Substantieerspreuken kunnen en kennen.

 

De eerste vraag luidde: a) Geef de spreuk en b ) beschrijf de toverstokbeweging die nodig is om voorwerpen te laten vliegen.

 

Tijdens het praktijkexamen moest Harry een eierdopje een paar keer laten koppeltje duiken. Ook moest hij een rat oranje maken, maar door een foutje zwol zijn rat op tot het formaat van een das, voordat hij het kon herstellen.

Ron had een bord veranderd in een reusachtige paddestoel, maar had geen idee hoe hij dat gedaan had

 

Bekende Examens van Bezweringen:

  • 1e jaar: Een ananas laten tapdansen
  • 3e jaar: Gniffelspreuken
  • SLIJMBAL / 5e jaar: Sommeerspreuken komen vaak aan bod bij het SLIJMBAL examen

 

bezweringen03.jpg

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...