Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Gedaanteverwisseling / Transfiguratie


ThaMartin

Gedaanteverwisseling / Transfiguratie

Transfiguration

 

 

Tijdens deze lessen leren de leeringen om dingen van gedaante te laten veranderen. Zo leren ze bijvoorbeeld om een kever in een knoop te veranderen. Je begint klein: lucifers in naalden veranderen. Het is één van de meest complexe en gevaarlijke tovenarij die je leert op Zweinstein. Professor Anderling is de lerares Gedaanteverwisseling.

 

Dingen die Harry heeft geleerd bij Gedaanteverwisselingen:

 

minervaanderling04.jpg
Wisselvloeken

In het eerste jaar worden Wisselvloeken behandeld. Hermelien wist alle spreuken bij dit onderwerp en heeft daarmee punten verdiend voor Griffoendor.

 

In Harry’s vierde jaar moeten ze een egel in een speldenkussen veranderen. Hermelien is de enige die erin geslaagd is. Het speldenkussen van Daan Tomas rolt zich nog steeds angstig op als er een speld in de buurt komt.

 

Dier-in-dier Transformaties

In hun vierde jaar moeten de leerlingen Vlaamse gaaien in Vlaamse reuzen veranderen. Hun huiswerk bij dit onderwerp was het beschrijven, met voorbeelden, in welk opzicht Gedaanteverwisselingsspreuken moeten worden aangepast bij Dier-in-dier Transformaties.

 

gedaanteverwisselingen02.jpg

Verdwijnspreuken

In het vijfde jaar op Zweinstein, worden bij Gedaanteverwsselingen de Verdwijnspreuken behandeld. Deze zijn vrij pittig en vormen ook meteen het moeilijkste onderdeel van het SLIJMBAL examen voor dit vak. Tijdens de lessen, oefenen de leerlingen op slakken. Na de slakken, zijn het muizen waarop de leerlingen moeten oefenen. Weekdieren zijn makkelijk, maar zoogdieren als muizen worden al moeilijker, aangezien de Verdwijnspreuk moeilijker wordt naarmate de grootte van het dier toeneemt.

 

Optrommelspreuken

Hoewel deze spreuken al in het vijfde jaar op Zweinstein worden behandeld, zijn ze iets te pittig voor het SLIJMBAL examen en komen ze pas aan bod op het PUIST-niveau.

 

Inanimatus Conjurus

Deze spreuk moeten de leerlingen van Zweinstein in hun vijfde jaar als huiswerk oefenen. Er wordt niet vermeld wat deze spreuk doet.

 

Menselijke Gedaanteverwisselingen

Dit uitzonderlijk moeilijke onderwerp wordt behandeld in het zesde schooljaar op Zweinstein. Bij deze lessen wordt er gewerkt met spiegels en moeten de leerlingen de kleur van hun eigen wenkbrauwen veranderen.

 

gedaanteverwisselingen01.JPG

Bekende Examens van Gedaanteverwisselingen:


    1e jaar: Een muis in een snuifdoos veranderen
    3e jaar: Een theepot in een schildpad veranderen
    SLIJMBAL / 5e jaar: Verdwijnspreuken komen vaak aan bod bij de SLIJMBAL examens en zijn hier ook vaak meteen het moeilijkste onderdeel van het examen

 

SLIJMBAL-examen Gedaanteverwisselingen

Voor dit examen moesten de leerlingen allemaal ingewikkelde theorieën en spreukmodellen leren.

Op het theorie-examen moesten ze de definitie van een Wisselspreuk geven. En op het praktijkexamen moest Harry een leguaan laten verdwijnen, wat hem lukte. Hannah Albedil raakte totaal in paniek toen ze per ongeluk haar fret vermenigvuldigde in een zwerm flamingo’s, zodat het examen tien minuten onderbroken moest worden om de vogels te vangen.

 

minervaanderling03.jpg

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...