Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Dirk Duffeling


ThaMartin

Dirk Duffeling

Dudley Dursley

 

 

Uiterlijk

In de zomervakantie van 1980 kwam Dirk Duffeling ter wereld.

Dirk is een grote, blonde en enorm dikke jongen. Hij heeft een groot rozig gezicht, en heeft net zoals zijn vader weinig nek en kleine waterige blauwe ogen. Meer dan op een mens lijkt hij nog op een varken.

 

Familie

Hij is de zoon van Herman Duffeling en Petunia Duffeling Evers, die hem de geweldigste zoon vinden die je je maar kunt bedenken. Dan heeft hij ook een tante die Margot heet. Zij vindt hem al bijna even geweldig als zijn ouders. Hij heeft maar één familielid dat hem niet aardig vindt en dat is zijn neefje Harry.

 

Samen met zijn ouders en zijn neef Harry woont Dirk Duffeling op huis nummer 4 aan de Ligusterlaan in Klein Zanikem, Surrey.

 

Hij zat op dezelfde basisschool als Harry en is daarna naar Ballings gegaan, de oude school van zijn vader Herman.

 

Wanneer Dirk Duffeling volwassen is, krijgt hij twee kinderen.

 

Karakter

Dirk is enorm verwend en zorgt ervoor dat hij alles krijgt wat hij wil. Hij krijgt als hij jarig is minstens 35 cadeaus. Zo heeft hij bijvoorbeeld een tv gekregen in de keuken, omdat hij anders te ver moet lopen tussen de tv en de koelkast. En dat zou natuurlijk heel erg zijn, want twee van zijn grootste hobbies zijn eten en tv kijken. Dirks favoriete tv show is de Grote Humberto dat op maandag wordt uitgezonden.

 

Ook houdt hij erg van vechten. Hij staat op school bekend als de grootste vechtbaas. Hij heeft een eigen 'gang' van vrienden, Pieter Pulking, Dennis, Mark en Gordon, die hem helpen mensen bang te maken en in elkaar te slaan. Maar Dirks favoriete boksbal blijft Harry. Vaak gebruikt hij voor het slaan de stok die hij van zijn school heeft.

 

Boek 1

Op zijn 11e werd Dirk behekst door Hagrid, de terreinknecht van Zweinstein. Hij heeft geluk gehad dat hij niet helemaal in een varken veranderd was, zoals eigenlijk de bedoeling was. Hij kreeg alleen een varkensstaartje op zijn achterste. Het staartje moest operatief verwijderd worden in een privékliniek in Londen. De Duffelingen zeiden dat er een wild zwijn gek was geworden.

 

Door dit voorval heeft Dirk een nog grotere afkeer, maar vooral ook grote angst voor toverkunst gekregen.

 

Boek 2

Omdat Dirk zo weinig afweet van de Toverwereld en de regels, is hij bang voor Harry. Als Dirk hem pest met het feit dat Harry jarig is en nog niks van zijn vrienden heeft gehoord, dreigt Harry hem te vervloeken en dat schrikt hem goed af.

 

Boek 4

Hoe ouder Dirk wordt, hoe gemener en dikker hij ook wordt. Aan het eind van zijn derde schooljaar wisten zijn ouders de beschuldigingen van geweld weg te wuiven door te zeggen dat hij levenslustig was, en hadden ze ook genoeg excuses om zijn slechte cijfers goed te praten, maar waar ze niet tegenop konden, waren de rapporten van de schoolverpleegster over zijn overgewicht. Bij geen enkele leverancier van schooluniformen waren nog kniebroeken in zijn maat te koop en dus moest Dirkje-lief op dieet.

 

Als de Wemels Harry komen halen voor het WK Zwerkbal in de zomervakatie van 1994, laten Fred en George expres Ton-Tong Toffees vallen, die Dirk opschrokt waarna zijn tong opzwelt en als een slijmerige paarse python uit zijn mond kronkelt.

 

Boek 5

In zijn vierde schooljaar, wordt Dirk Juniorenkampioen Zwaargewicht van de Regionale Schoolbokscompetitie. Zijn tegenstander was 16 jaar, 2 keer zo zwaar als Harry en hij lag 20 minuten buiten westen na de wedstrijd.

 

Toen Dirk 15 jaar oud was, is hij samen met zijn neef Harry aangevallen door Dementors. Hij viel flauw en werd bijna gekust door een van de Dementors, maar nog net op tijd redde Harry hem.

 

Boek 7

Het wordt duidelijk dat die redding van Harry, Dirks kijk op Harry drastisch heeft veranderd. Dirk is Harry dankbaar en doet zelfs aardig tegen hem. Hij is zelfs bezorgd over wat Harry gaat doen, wanneer de Duffelingen in veiligheid worden gebracht door de Orde van de Feniks.

 

Dudley Dursley

Dudley is een naam die voor veel Engelse graven gedragen werd. Het zou in de context afgeleid kunnen zijn van het Egelse woord 'dud', dat 'prul' betekent, iets dat niets waard is.

 

Dursley is een klein stadje in Gloucestershire in Engeland. Ook kan het afgeleid zijn van het Engelse woord duress, dat 'gevangenschap' betekent. Harry voelt zich bij de Dursleys ook net een gevangene.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...