Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Dougal McGregor


ThaMartin

Dougal McGregor

Dougal McGregor

 

 

Na haar afstuderen op Zweinstein, keerde Minerva Anderling terug naar haar ouderlijk huis om een laatste zomer met haar familie door te brengen, voordat ze naar Londen zou gaan, waar ze een baan aangeboden had gekregen bij het Ministerie van Toverkunst (Departement van Magische Wetshandhaving). Deze maanden bleken een paar van de moeilijkste te zijn in Minerva's leven omdat ze toen, achttien jaar oud, precies haar moeder achterna ging en tot over haar oren verliefd werd op een Dreuzeljongen.

 

Het was de eerste en enige keer in Minerva Anderlings leven, waarvan je zou kunnen zeggen dat ze haar hoofd verloor. Dougal McGregor was de knappe, slimme en grappige zoon van een lokale boer. Hoewel ze minder knap was dan haar moeder Isobel, was Minerva slim en geestig. Dougal en Minerva deelden een gevoel voor humor, discussieerden soms vurig en vermoedden mysterieuze dieptes in elkaar. Voordat ze het wisten, was Dougal voor Minerva geknield in een weiland om haar ten huwelijk te vragen, en had Minerva "ja" gezegd.

 

Ze keerde terug naar huis met de intentie om haar ouders te vertellen van haar verloving, maar bleek dit niet te kunnen. De hele nacht lag ze wakker, denkend aan haar toekomst. Dougal wist niet wat ze echt was, net als dat haar vader dat niet van haar moeder wist voordat ze gingen trouwen. Minerva had van dichtbij meegemaakt wat voor huwelijk ze misschien zou krijgen als ze met Dougal zou trouwen. Het zou het einde betekenen van al haar ambities; het betekende dat haar toverstok werd opgeborgen, haar kinderen moesten liegen, misschien zelfs tegen hun eigen vader. Ze hield zichzelf ook niet voor dat Dougal haar zou vergezellen naar Londen, terwijl zij elke dag naar haar werk op het Ministerie zou gaan. Hij keek er juist naar uit om zijn vader boerderij over nemen.

 

De volgende ochtend sloop Minerva in alle stilte het huis uit om Douglas te vertellen dat ze van gedachten was veranderd en niet met hem zou trouwen. Met in gedachte het feit dat ze haar baan op het spel zetten als ze het Internationale Statuut van Geheimhouding zou breken door hem te vertellen wat ze was, kon ze hem geen goede verklaring geven voor haar keuze. Ze liet hem verwoest achter en vetrok drie dagen later naar Londen.

 

Minerva bleef verliefd op Dougal tot aan zijn dood.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...