Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Herman Duffeling


ThaMartin

Herman Duffeling

Vernon Dursley

 

 

Uiterlijk

Herman Duffeling is een grote vlezige man met bijna geen nek en hij heeft kleine waterige blauwe ogen. Ook heeft hij een grote opvallende, borstelige zwarte walrussnor, die goed past bij de rest van zijn lichaam. Hij is opvallend dik en heeft dikke worstenvingers. Wanneer hij boos is, loopt hij paars aan. Ook heeft hij een ader in zijn slaap, die op die momenten begint te kloppen. Zijn haar is dik en donker.

 

Familie

Herman is getrouwd met Petunia Evers, die hij heeft ontmoet op het werk, en samen hebben ze één zoontje, Dirk. Volgens hun het perfecte gezin.

 

Herman heeft ook een zus, Margot Duffeling, waar hij goed contact mee heeft. En als laatst heeft hij nog een neefje, Harry. Harry is geen bloedverwant van Herman, en Herman heeft een hekel aan hem, omdat hij anders is. Dat is ook de reden waarom Herman Harry negeert en net doet alsof hij niet bestaat.

 

Wanneer Dirk Duffeling volwassen is, krijgt hij twee kinderen.

 

Verleden

Petunia had een hekel aan haar zus Lily, omdat zij een heks was en meer aandacht kreeg dan zijzelf. Haar ouders leken Lily meer te waarderen dan Petunia en dat heeft Petunia zo verbitterd dat ze Cokeworth voorgoed heeft verlaten om een typecursus te volgen in Londen. Ze zag Lily als een monster.

 

Die typecursus leidde tot een kantoorbaan, waar ze de extreem on-magische, eigenwijze en materialistische Herman Duffeling ontmoette. Dit jonge bestuurslid, groot en zonder nek, leek Petunia het voorbeeld van mannelijkheid. Hij beantwoordde niet alleen haar romantische interesse, maar was ook nog eens heerlijk normaal. Hij had een perfecte auto en wilde compleet gebruikelijke dingen doen en nadat hij haar mee uit had genomen op een serie saaie dates, waarbij hij voornamelijk praatte over zichzelf en zijn voorspelbare kijk op de wereld, droomde Petunia van het moment waarop hij haar een ring om haar vinger zou schuiven.

 

Toen na verloop van tijd, Herman Duffeling haar ten huwelijk vroeg, heel correct, geknield in zijn moeders zitkamer, stemde Petunia meteen met het huwelijk in. Haar enige angst betrof nog wat haar nieuwe verloofde van haar zus zou denken, die nu in haar laatste jaar op Zweinstein zat. Herman had zelfs een hekel aan mensen die bruine schoenen droegen in combinatie met een zwart pak, dus Petunia wilde er niet eens aan denken wat hij zou vinden van mensen die voornamelijk in lange gewaden liepen en spreuken in het rond vuurden.

 

Tijdens een behuilde date, onthulde ze hem de waarheid, in Hermans donkere auto terwijl ze uitkeken op de snackbar waar Herman net een snack voor ze had gekocht voor na de bioscoop. Zoals ze al had verwacht, was Herman diep geschokt. Toch zwoer hij haar plechtig dat hij het feit dat ze een freak als zus had, nooit tegen haar zou gebruiken. Petunia stortte zichzelf zo vol dankbaarheid op hem, dat hij zijn worstje liet vallen.

 

De eerste ontmoeting tussen Lily, haar vriendje James Potter en het verloofde stel ging erg slecht en de relatie tussen beide koppels ging vanaf toen alleen maar bergafwaarts. James vond Herman grappig en maakte de fout om dat ook te laten merken. Herman probeerde James te steunen door hem te vragen in wat voor auto hij reed, waarop James zijn racebezem beschreef. Herman verklaarde hardop dat tovenaars wel moesten leven van een uitkering. James vertelde meer over Goudgrijp en over het fortuin dat zijn ouders daar hadden liggen, opgeslagen in puur goud. Herman wist niet of hij nu belachelijk gemaakt werd door James en werd kwaad. De avond eindigde toen Herman en Petunia het restaurant uit stormden, terwijl Lily in tranen uitbarstte en James (een beetje beschaamd) beloofde om het zo snel mogelijk goed te maken met Herman.

 

Desalniettemin is dat nooit gebeurd. Petunia wilde Lily niet als bruidsmeisje, omdat ze er genoeg van had om overschaduwd te worden en Lily was gekwetst. Herman weigerde om tijdens de receptie met James te praten, maar beschreef hem, net luid genoeg zodat James hem kon horen, als "een of andere amateur goochelaar". Toen ze eenmaal getrouwd waren, ging Petunia steeds meer op Herman lijken. Ze hield van haar nette rijtjeshuis op de Ligusterlaan nummer vier. Ze was nu veilig voor dingen die zich vreemd gedroegen, voor theepotten die ineens begonnen te fluiten als ze langs liep en voor lange gesprekken over dingen die ze niet begreep, met termen als "Zwerkbal" en "Transfiguratie". Zij en Herman kozen ervoor om niet naar de bruiloft van Lily en James te gaan. De laatste brief die ze van Lily en James ontving, was de aankondiging van Harry's geboorte en met een minachtende blik gooide Petunia die brief in de vuilnisbak.

 

Hoewel Petunia is grootgebracht in hetzelfde huis als een heks, heeft ze een grote afkeer van magie. Zij en Herman delen een vreemde gedachte dat ze de magie wel uit Harry kunnen krijgen, en in een poging om te brieven van Zweinstein die hij voor zijn elfde verjaardag krijgt weg te gooien, vallen zij en Herman terug op een oud bijgeloof dat heksen geen water kunnen oversteken. Aangezien ze Lily in haar jeugd regelmatig over stroompjes en beekjes had zien springen, zou ze niet verbaasd moeten zijn dat Hagrid er totaal geen moeite mee had om zijn weg over de stormachtige zee te vinden, naar het hutje op de rots.

 

Woonomgeving

Hij woont op nummer 4 van de Ligusterlaan in Klein Zanikem in Surrey.

 

School en werk

Toen Herman nog jong was, zat hij op de middelbare school Ballings. Nu werkt hij ergens in Surrey, als directeur van Drillings, een bedrijf dat boormachines maakt. Hij werkt op de 9e verdieping en heeft ook een eigen secretaresse. Hij moet daar om 09.00 uur beginnen en mag om 17.00 uur weer naar huis.

 

Karaktereigenschappen

Herman wil net als zijn vrouw dolgraag normaal zijn, en houdt niet van vreemde zaken. Als er één ding is waar hij een hekel aan heeft, nog meer dan aan vragen, dan is het wel als Harry tegen hem zegt dat iets zich gedragen heeft op een manier die niet hoort. Herman beoordeelt andere mensen gewoonlijk op hun auto en hoe groot en duur die is.

 

Als oom Herman hoort dat Harry's peetvader een gevaarlijke moordenaar is die vrij rondloopt (Harry heeft niet verteld dat hij onschuldig was), is Herman doodsbang dat Sirius hem iets zal doen als hij te streng is voor Harry, en wordt hij een stuk milder.

 

De Duffelingen in veiligheid

Wanneer Harry 17 jaar, en dus meerderjarig wordt, verbreekt de bescherming die zijn moeder op hem heeft achtergelaten. Dat betekent dat Harry niet langer veilig is voor Voldemort en de Dooddoeners, ook niet in het huis van de Duffelingen. Voldemort weet dit en de Orde van de Feniks is ervan overtuigd dat hij op dat moment naar de Ligusterlaan zal komen om Harry te zoeken en zijn familie te martelen tot hij weet waar Harry zich bevindt. Daarom worden de Duffelingen door de Orde van de Feniks in veiligheid gebracht en beschermd.

 

Vernon Dursley

Dursley is een plaatsnaam die J.K. Rowling van de landkaart heeft gehaald.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...