Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Arthur Wemel


ThaMartin

Arthur Wemel

Arthur Weasley

 

 

Algemeen

Dit is de vader van Ron Wemel, Harry's beste vriend. Hij is jarig op 6 februari.

 

Familie en leefomgeving

Samen met zijn vrouw Molly en zijn kinderen Ginny, Ron, Fred, George en Percy Wemel, woont hij in Het Nest, een eindje buiten het dorp Greenwitch. Zijn 2 oudste zoons Bill en Charlie wonen niet meer thuis.

 

Marga wordt tante genoemd door Bill, Charlie, Percy, Ron, Fred, George en Ginny Wemel. Hoe de familierelatie echt in elkaar zit, is niet geheel duidelijk.

 

George vernoemt zijn eerste kind naar zijn broer en noemt hem ook Fred. Dat is dus de kleinzoon van Arthur.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior). Dit zijn dus kleinkinderen van Arthur en Molly Wemel.

 

Arthur is een achter-achterneef van Sirius.

 

Uiterlijk

Arthur is mager en kalend, maar het weinige haar dat hij nog heeft, is even rood als dat van zijn kinderen. Normaal gesproken draagt hij een hoornen bril.

 

Patronus

Arthurs Patronus heeft de vorm van een glanzende zilveren Wezel.

 

Arthur op Zweinstein

Hij heeft littekens van een avondwandelingetje met Molly toen zij nog op Zweinstein zaten en ze betrapt werden door de toenmalige conciërge.

 

Werk en de Orde

Meneer Wemel werkt op het Ministerie van Toverkunst, samen met de oude heksenmeester Povers, op de afdeling Misbruikpreventie van Dreuzelvoorwerpen.

 

Hij heeft sinds de tijd van Jeweetwel niet meer in het weekend hoeven werken tot aan vlak na het WK Zwerkbal.

 

Ook is hij lid van de Orde van de Feniks, iets waarbij zijn baantje op het Ministerie goed van pas komt. Een van de dingen die zij voor de Orde van de Feniks doet, is het bewaken van het Geheime Wapen op het Departement van Mystificatie.

 

Eigenschappen

Als Arthur Verschijnselt, hoor je een zacht ploppend geluidje. Alles wat te maken heeft met Dreuzels vindt Arthur fascinerend. Hij zit graag in de schuur om Dreuzelvoorwerpen uit elkaar te halen, te bestuderen en te betoveren en daarna weer in elkaar te zetten. Een van zijn grootste projecten was zijn Ford Anglia, die hij zo heeft behekst dat de auto kon vliegen. Hij heeft een hele verzameling stekkers en batterijen en is gek op elektriciteit.

 

Veel geld heeft de familie Wemel niet. Waarschijnlijk blijft er weinig geld over omdat meneer en mevrouw Wemel zoveel kinderen hebben.

 

Arthurs liefste wens is erachter komen hoe vliegtuigen in de lucht blijven.

 

Boek 2

Harry komt voor het eerst met meneer Wemel in aanraking in boek 2, wanneer hij door Fred, George en Ron bij de Duffelingen wordt weggehaald, en de laatste dagen van de zomervakantie bij de familie Wemel logeert. Arthur vraagt hem meteen van alles over Dreuzels.

 

Boek 4

Voordat Harry aan zijn vierde schooljaar begint, kan hij met de Wemels mee naar het WK Zwerkbal omdat Arthur Wemel kaartjes heeft weten te regelen voor de finale via Ludo Bazuyn. Hij heeft Ludo's broer eens uit de penarie geholpen omdat deze problemen had met een grasmaaier met bovennatuurlijke krachten.

 

Boek 5

In de tijd dat Voldemort herrijst, krijgt hij ruzie met Percy. Arthur zegt dat hij alleen is gepromoveerd, omdat Droebel nu de familie Wemel en Perkamentus kan bespioneren, wie hij een paniekzaaier vindt. Percy wordt hier kwaad om en vindt zijn ouders verraders. Hij pakt zijn biezen en gaat in Londen wonen. Wanneer hij zijn vader tegenkomt op het Ministerie, negeert hij hem volledig. Toen zijn moeder naar Londen kwam om te praten, smeet hij de deur voor haar neus dicht.

 

Droebel doet zijn best om Arthur te ontslaan. Hij is tegen iedereen die contact heeft met Perkamentus, omdat hij Perkamentus maar een oude paniekzaaier vindt. Droebel probeerde Percy te gebruiken om bewijs te vinden, zodat hij Arthur kon ontslaan, maar door die ruzie heeft Arthur geen contact meer met Percy.

 

Boek 6

Rufus Schobbejak is de opvolger van Cornelis Droebel. Gezien de huidige situatie in de Toverwereld, heeft Schobbejak een aantal nieuwe afdelingen opgericht, zoals de Afdeling voor de Opsporing en Inbeslagneming van Vervalste Verdedigingsspreuken en Beveiligde Voorwerpen, waar Arthur Wemel nu hoofd van is. Er werken tien mensen onder hem.

 

Slag om Zweinstein

Tijdens de Slag om Zweinstein leiden Remus Lupos, Arthur Wemel en Romeo Wolkenveldt groepen naar het schoolterrein.

 

arthurwemel.jpg
Arthur Weasley

Arthur, ook Artus genoemd, held uit de Brits-Keltische traditie, wiens historiciteit niet vaststaat. Het twistpunt is of hij een persoonlijkheid uit de geschiedenis is of uit de mythologie, en met de tot dusver bekende gegevens zal alleen het gevoel van de onderzoeker een doorslag geven. Als Arthur werkelijk geleefd heeft, zou hij eind 5de eeuw, vermoedelijk in Cornwall geboren zijn en een legeraanvoerder zijn geweest in de woelige tijd na het wegtrekken van de Romeinse legioenen uit Engeland. Met een aantal inheemse koningen heeft Arthur in dat geval pogingen gedaan de rooftochten en landveroveringen van Germanen uit het oosten, Picten uit het noorden en Scoten uit het westen op Brits grondgebied tegen te gaan. Hij zou althans een enigermate rustige periode van enkele tientallen jaren hebben bereikt door een twaalftal slagen waarvan een Latijns kroniekje uit het begin van de 9de eeuw, de Historia Britonum van 'Nennius' de plaatsen opsomt. Van verschillende daarvan wordt zelfs de geografische aanduiding betwist. Als men de gangbare geografie aanneemt, liggen de plaatsen waar deze veldslagen geleverd zijn, verspreid tussen het uiterste noorden en het zuidwesten van Engeland. Dit is niet erg waarschijnlijk. Een laatste beslissende slag was het gevecht bij Camlan(n) (tot dusver niet geefdentificeerd), waarbij zowel Arthur als zijn voornaamste tegenstander, Medraut, dodelijk gewond raakte. De naam Medraut wordt voor het eerst genoemd in een kroniek van de 10de eeuw, de Annales Cambriae, en men dient deze te onthouden als de 'Modred' van de latere Arthur-romantiek. De Annales Cambriae plaatst de slag bij Camlan naar de tegenwoordige tijdrekening in 537 of 539.

 

Weasley is afgeleid van het Engelse woord weasel, dat wezel betekent. Een wezel is een vosachtig, roodharig dier. Alle Weasleys hebben rood haar.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...