Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Bellatrix van Detta


ThaMartin

Bellatrix van Detta - Zwarts

Bellatrix Lestrange - Black

 

 

Bellatrix.png
Familie

Bellatrix heeft 2 zussen, Andromeda Tops en Narcissa Malfidus, wat haar de tante maakt van Draco Malfidus en Nymphadora Tops. Haar moeder Elladora is de zus van Sirius’ vader en Alvoleus Zwarts, en dus is Bellatrix zelf een nicht van Sirius en Regulus. Ze is getrouwd met Rodolphus van Detta. Teddy Lupos, geboren in het zevende boek, is haar achterneefje.

 

Kluis van de Van Detta's

De Van Detta's hebben een kluis bij de tovenaarsbank, Goudgrijp. De oudste toverfamilies bewaren hun schatten diep onder de grond, waar de kluizen het grootst en best beveiligd zijn. De familie Van Detta heeft één van de alleroudste kluizen. Klik hier voor meer informatie over hun kluis.

 

Uiterlijk

Bellatrix van Detta is een lange vrouw met donker haar, zware oogleden en een krachtige kaak. Haar gezicht is hologig en schedelachtig. Haar haar komt bijna tot aan haar middel.

 

Toverstok

Bellatrix haar toverstok is gemaakt van Walnoot en het hartenbloed van een Draak. Hij is tweeëndertig komma drie centimeter en onbuigzaam.

 

Cruciatus

Deze Dooddoenster is een specialist in de Cruciatusvloek en heeft onder andere de ouders van Marcel Lubbermans hiermee krankzinnig gekregen. Dit was ook de reden waarom ze naar Azkaban werd gestuurd.

 

Azkaban

Samen met haar man Rodolphus, diens broer Rabastan en Barto Krenck jr., is ze naar Azkaban gestuurd. Na haar proces was ze opgestaan en had ze gezegd dat ze altijd trouw zal blijven aan Voldemort, dat ze er trots op was dat ze had geprobeerd hem na zijn val te vinden en ervan overtuigd was dat haar trouw op een dag beloond zou worden.

 

dooddoenermaskers.png
Toen Voldemort zijn lichaam weer terug had, heeft hij haar samen met negen andere Dooddoeners laten ontsnappen uit Azkaban.

 

Bellatrix en Voldemort

Bellatrix is erg toegewijd aan Voldemort, maar toch heeft ze ook een duidelijke eigen mening. Hoewel Voldemort Sneep vertrouwt, doet zij dat niet!

 

bellatrixvandettames.jpg
Voldemort heeft aan Bellatrix onder andere het Zwaard van Griffoendor en de Beker van Helga Huffelpuf toevertrouwt, die ze in haar kluis in Goudgrijp bewaart. Als bij Villa Malfidus ineens Harry en zijn vrienden worden binnengebracht, die in het bezit zijn van het Zwaard van Griffoendor, gaat ze helemaal door het lint, uit angst dat de Beker van Helga Huffelpuf, een Gruzielement, ook uit haar kluis is gestolen. Ze martelt Hermelien en probeert uit te vissen hoe ze aan het Zwaard gekomen zijn. Grijphaak weet haar echter wijs te maken dat het slechts om een kopie gaat. Wanneer Dobby ineens opduikt om zijn vrienden te redden, gooit Bellatrix net voordat Dobby Verdwijnselt, haar zilveren mes naar hem toe. Deze raakt hem in zijn borst, waarna hij niet veel later overlijdt.

 

Binder

Als Narcissa Severus Sneep de Onbreekbare Eed af laat leggen om Draco te helpen Perkamentus te doden, fungeert Bellatrix als Binder.

 

Overig

Zij was onder andere aanwezig op het Departement van Mystificatie om de Profetie van Harry te stelen. Hier vermoordt ze Sirius Zwarts. Ze raakt hem met een vervloeking, waardoor hij achter het Gordijn valt.

 

bellatrixvandetta.jpg
Slag om Zweinstein

Wanneer er tijdens de slag om Zweinstein even rust is, ziet Harry, Remus Lupos en Nymphadora Tops dood naast elkaar op de grond liggen. Ze liggen er bleek en roerloos maar ook vredig bij en het is alsof ze slapen onder het donkere, betoverde plafond. Rowling heeft later bevestigd dat Antonin Dolochov verantwoordelijk was voor de dood van Lupos en Bellatrix van Detta voor die van Tops.

 

Als in de Grote Zaal, een Vloek des Doods van Bellatrix van Detta, Ginny Wemel op een haar na mist, rent mevrouw Wemel op haar af. "NIET MIJN DOCHTER, KRENG!" Ze gooit haar mantel af en gaat het duel met Bellatrix aan. De grijns van Bellatrix verandert langzaam in een woedende grimas. Als Bellatrix Molly probeert te treiteren en krankzinnig en hatelijk begint te lachen, raakt Molly's vloek haar in haar borst, precies boven haar hart. Haar hatelijke grijns verstart en haar ogen puilen uit; een fractie van een seconde beseft ze wat er gebeurd is en dan valt ze, dood.

 

bellatrixvandetta2.jpg
Bellatrix Black

Bellatrix betekent krijgshaftige. Maar oals bij meerdere personen het geval is, is ook de naam Bellatrix in tweeën te splitsen. Namelijk in 'bella' en in 'trix'. Bella komt van het Latijnse woord voor oorlog 'bellum'. Trix betekent 'zij die geluk brengt' of 'gezegend'. Ze zou dus geluk brengen in de oorlog..

 

Ook is Bellatrix een heldere ster in het sterrenbeeld Orion. De ster staat ook wel bekend als de Amazonester.

Black is het Engelse woord voor zwart. Zwart staat voor slecht, kwaad.. en de dood!

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...