Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Bill Wemel


ThaMartin

Bill Wemel

Bill Weasley

 

 

Familie

Bill is de broer van Ginny, Ron, Fred, George, Percy en Charlie, en de oudste zoon van Arthur en Molly Wemel. Hij is afgestudeerd en woont niet meer thuis. Hij is geboren op 29 november en 2 jaar ouder dan Charlie.

 

Fabian en Gideon Protser, beiden lid van de oorspronkelijke Orde van de Feniks, waren broers van Molly Wemel.

 

Marga wordt tante genoemd door Bill, Charlie, Percy, Ron, Fred, George en Ginny Wemel. Hoe de familierelatie echt in elkaar zit, is niet geheel duidelijk.

 

George vernoemt zijn eerste kind naar zijn broer en noemt hem ook Fred. Dat is dus een neef van Bill.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior). Dit zijn dus neefjes en nichtje van Charlie, Bill, Percy, George, Fred en Ron Wemel.

 

Ron en Hermelien krijgen later twee kinderen. Roos Wemel is de oudste en Hugo Wemel de jongste.

 

Bill en Fleur wemel krijgen later een dochter, Victoire.

 

Uiterlijk

Bill is - er is geen ander woord voor - cool. Hij is erg groot, zijn lange, rode haar draagt hij in een paardenstaart en heeft een oorring waar een grote slagtand aan bungelt, al is zijn moeder daar iets minder blij mee. Ook zou ze graag zijn haar willen knippen, maar daar voelt hij niks voor. Bills kleren zouden niet uit de toon vallen op een rockconcert en zijn laarzen zijn niet van leer, maar van drakenhuid.

 

Goudgrijp

Hij heeft een tijd gewerkt in Egypte voor de tovenaarsbank Goudgrijp. Als de Orde weer bij elkaar geroepen wordt, solliciteert hij naar een administratieve functie zodat hij bij huis kan zijn. Een voordeel daarbij is dat hij Fleur Delacour erg leuk vindt, die ook een baantje bij Goudgrijp heeft om haar Engels te verbeteren. Bill geeft haar vaak prive-les. In het zevende boek komen we te weten dat Bill inderdaad weer bij Goudgrijp werkt, maar zijn functie wordt niet vermeld.

 

Bill heeft een aantal koboldvrienden - voor zover er vriendschap kan bestaan tussen kobolden en tovenaars.

 

Vroeger

Vroeger was hij Hoofdmonitor op Zweinstein. Als Harry in zijn vierde jaar zit, is Bill al 5 jaar niet meer op Zweinstein geweest.

 

Jaren geleden had Bill een correspondentievriend op een Toverschool in Brazilië. Toen hij schreef dat hij geen uitwisselingsreis kon maken omdat meneer Wemel dat niet kon betalen, stuurde die jongen hem een vervloekte hoed. Toen Bill die opzette, verschrompelden zijn oren.

 

De Orde van de Feniks

Bill is lid van de Orde van de Feniks.

 

Hij wordt gebeten door Fenrir Vaalhaar, wanneer de Dooddoeners Zweinstein binnen vallen. Vaalhaar was nog niet getransformeerd in een Weerwolf, en de gevolgen van zo'n beet zijn nog onbekend. Wel is Bill naar de Ziekenzaal gebracht. Volgens Madame Plijster, zal hij er nooit meer uitzien zoals vroeger. Zijn gezicht is zo vreselijk opengehaald en kapotgebeten dat Bill er grotesk uitziet.

 

Eigenschappen

Bill is Vloekbreker.

 

Hij is goed in het raden van de wachtwoorden van "Met het Oog op Potter", die vaak iets met de Orde van de Feniks te maken hebben.

 

Fleur

In het zesde boek, zijn Bill en Fleur verloofd en maken ze bekend dat ze samen gaan trouwen, wat in het zevende boek dan ook echt gebeurt. Fleurs zusje, Gabriëlle, is bruidsmeisje.

 

Bill en Fleur gaan samenwonen in De Schelp, een klein maar knus huisje aan zee.

 

Slag om Zweinstein

Bill heeft meegevochten bij de Slag om Zweinstein. Hij vocht aan de Goede Zijde.

 

Bill Weasley

De naam Bill heeft als betekenis 'de wilskrachtige beschermer'of 'de verdediger'.

 

Weasley is afgeleid van het Engelse woord weasel, dat wezel betekent. Een wezel is een vosachtig, roodharig dier. Alle Weasleys hebben rood haar.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...