Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Charlie Wemel


ThaMartin

Charlie Wemel

Charlie Weasley

 

 

Familie

Charlie is de broer van Ginny, Ron, Fred, George, Percy en Bill en de zoon van Arthur en Molly Wemel. Hij is geboren op 12 december en 2 jaar ouder dan Percy.

 

Fabian en Gideon Protser, beiden lid van de oorspronkelijke Orde van de Feniks, waren broers van Molly Wemel.

 

Marga wordt tante genoemd door Bill, Charlie, Percy, Ron, Fred, George en Ginny Wemel. Hoe de familierelatie echt in elkaar zit, is niet geheel duidelijk.

 

George vernoemt zijn eerste kind naar zijn broer en noemt hem ook Fred. Dat is dus een neef van Charlie.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior). Dit zijn dus neefjes en nichtje van Charlie, Bill, Percy, George, Fred en Ron Wemel.

 

Ron en Hermelien krijgen later twee kinderen. Roos Wemel is de oudste en Hugo Wemel de jongste.

 

Bill en Fleur wemel krijgen later een dochter, Victoire.

 

Uiterlijk

Hij heeft grote handen met blaren en eeltplekken onder zijn vingers door het werken met draken. Hij lijkt qua postuur veel op Fred en George en is korter en meer gedrongen dan Percy en Ron, die allebei nogal lang en slungelig zijn. Hij heeft een breed, gemoedelijk, verweerd gezicht, dat zo overdekt is met sproeten dat het leek alsof hij diep gebruind was. Op een van zijn gespierde armen heeft hij een groot, glanzend litteken van een oude brandwond.

 

Zwerkbal

Charlie is afgestudeerd en woont niet meer thuis. Hij was op school altijd bijzonder goed in Zwerkbal. Hij was Aanvoerder en Zoeker van het Zwerkbalteam van Griffoendor en had zelfs voor Engeland kunnen spelen als hij niet op Drakenjacht wilde..

 

Verschijnselen

Zijn Verschijnselexamen moest hij twee keer doen. De eerste keer belandde hij acht kilometer verder naar het zuiden dan de bedoeling was, bovenop een oud vrouwtje dat boodschappen ging doen.

 

Draken

Momenteel bestudeert hij draken in Roemenie. Charlie is lid van de Orde van de Feniks en erg handig, omdat Perkamentus ook graag mensen in het buitenland wil hebben. Op zijn vrije dagen legt hij contact met de Orde.

 

Als Hagrid Norbert heeft en van hem af moet, stuurt Charlie vrienden van hem, om de Draak op te halen zodat hij hem kan grootbrengen en vrij laten wanneer hij oud genoeg is.

 

Slag om Zweinstein

Charlie heeft meegevochten bij de Slag om Zweinstein. Hij vocht aan de Goede Zijde.

 

Charlie Weasley

Charly betekent kerel, man, flinke of vrije man.

 

Weasley is afgeleid van het Engelse woord weasel, dat wezel betekent. Een wezel is een vosachtig, roodharig dier. Alle Weasleys hebben rood haar.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...