Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Desiderius Perkamentus


ThaMartin

Desiderius Perkamentus

Aberforth Dumbledore

 

 

Desiderius is broer van Albus Perkamentus, en een vreemde kerel. Hij is ooit vervolgd wegens het uitspreken van ongepaste bezweringen over een geit. Hij ging daarna gewoon verder met zijn leven, met opgeheven hoofd. Albus Perkamentus is er niet eens zeker van of zijn broer kan lezen.

 

Desiderius is de barman van de Zwijnskop. Hij heeft een oude kat.

 

Familie

Zijn zusje Ariana is toen ze klein was, gek gemaakt door Dreuzelkinderen. Toen Desiderius' vader Parcival zich wreekte op deze kinderen, werd hij naar Azkaban verbannen, waar hij is gestorven.

 

Volgens Desiderius was Ariana meestal lief, bang en onschuldig en hield ze meer van hem dan van Albus. Hij kon haar overhalen om te eten als hun moeder dat niet voor elkaar kreeg en kon haar kalmeren als ze een van haar woedeaanvallen had. Als het goed met haar ging, hielp ze met de geiten te voeren. Desiderius was duidelijk erg op haar gesteld.

 

Ariana was zo krankzinnig gemaakt dat ze haar tovercapaciteiten niet meer in bedwang had. Van het ene op het andere moment konden er ineens allerlei toverstralen uit haar toverstok schieten, wanneer ze een soort woede-aanval kreeg. Tijdens zo'n aanval werd haar moeder, Kendra, geraakt en gedood. Vanaf dat moment was Albus als oudste zoon van de familie, verantwoordelijk voor zijn broer en zusje.

 

Hij haatte destijds die verantwoordelijkheid en wilde met Gellert Grindelwald de wereld veroveren en heersen over de Dreuzels, zodat dat wat zijn zusje was aangedaan, nooit meer voor zou kunnen komen. Zijn broer Desiderius ging hier tegenin en in een duel tussen Gellert Grindelwald, Albus en Desiderius werd plotseling Albus' zusje Ariana geraakt en vermoord. Wie de precieze dader van de drie was, werd nooit bekend.

 

Desiderius heeft nog steeds een olieverfschilderij van Ariana hangen boven de schoorsteenmantel in zijn zitkamer, boven de Zwijnskop.

 

Uiterlijk

Desiderius is een lange magere man, met achter zijn bril, dezelfde felblauwe ogen als Albus Perkamentus. Hij heeft lang, piekerig ijzergrijs haar en een even ijzergrijze baard.

 

Karaktereigenschappen

Kwa karakter lijkt Desiderius totaal niet op zijn broer. Hij loste conflicten liever op met een duel dan met argumenten.

 

Vroeger woonde Desiderius samen met Kendra, Ariana en Albus in Goderics Eind. Edith Smeenk, een oud-dorpsgenote heeft geen goed woord voor Desiderius over:

 

"Die Desiderius spoorde echt niet". "Hij deed maar waar hij zin in had. Tuurlijk had hij geen ouders meer en zou je eigenlijk medelijden met hem moeten hebben, alleen gooide hij steeds geitenkeutels naar mijn hoofd. Volgens mij trok Albus zich helemaal niks van zijn broer aan. Ik heb ze in elk geval nooit samen gezien."

 

Desiderius mocht Dobby graag.

 

Orde van de Feniks

patronusdesiderius.jpg
Desiderius is lid van de Orde van de Feniks. Wanner Harry, Ron en Hermelien op weg zijn naar Zweinstein voor het Diadeem van Rowena Ravenklauw, Verschijnselen ze in Zweinsveld en worden ze direct opgemerkt door de Dooddoeners. De Dementors worden losgelaten en Harry roept een Patronus op. Desiderius roept ze snel naar binnen en verklaart tegenover de Dooddoeners dat hij degene was die de Patronus opriep.

 

Hij toont ze een geheime gang achter het schilderij van Ariana, die uitkomt in de Kamer van Hoge Nood. Deze gang wordt ook door de leden van SVP gebruikt. De Kamer van Hoge Nood doet heel veel, maar zorgt niet voor eten. Desiderius voorziet de SVP van voedsel via deze gang.

 

Patronus

Desiderius' Patronus heeft de vorm van een grote, gehoornde geit.

 

Tweewegspiegel

Na Sirius' dood komt de Tweewegspiegel terecht bij Desiderius Perkamentus. Die gebruikt hem om Harry in de gaten te houden. Hij heeft de spiegel gekocht van Levenius Lorrebos.

 

Slag om Zweinstein

Desiderius heeft meegevochten bij de Slag om Zweinstein. Hij vocht aan de Goede Zijde.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...