Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Fred & George Wemel


ThaMartin

Fred & George Wemel

Fred & George Weasley

 

 

Familie

Fred en George zijn de oudere broers van Ron, en zijn een tweeling. Naast hun jongere broertje Ron en zusje Ginny, hebben ze ook nog 3 oudere broers: Percy, Charlie en Bill. Op de laatste 2 na, woont de hele familie Wemel in Het Nest, een eindje buiten het dorp Greenwitch. Percy woont vanaf boek 5 ook niet meer thuis.

 

Fabian en Gideon Protser, beiden lid van de oorspronkelijke Orde van de Feniks, waren broers van Molly Wemel.

 

Marga wordt tante genoemd door Bill, Charlie, Percy, Ron, Fred, George en Ginny Wemel. Hoe de familierelatie echt in elkaar zit, is niet geheel duidelijk.

 

De tweeling is jarig in april.

 

George vernoemt zijn eerste kind naar zijn broer en noemt hem ook Fred.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior). Dit zijn dus neefjes en nichtje van Charlie, Bill, Percy, George, Fred en Ron Wemel. Fred heeft hen nooit meegemaakt.

 

Ron en Hermelien krijgen later twee kinderen. Roos Wemel is de oudste en Hugo Wemel de jongste.

 

Bill en Fleur wemel krijgen later een dochter, Victoire.

 

Woonomgeving

Ze slapen met zijn 2en op een kamer, en explosies die in Het Nest te horen zijn vanuit die kamer, worden al als heel normaal beschouwd.

 

Uiterlijk

Net als Ron, hebben Fred & George rood haar en sproeten en zijn ze vrij mager. Wanneer Fred en George onderdeel uitmaken van de ploeg die Harry weg haalt van de Ligusterlaan, wordt George geraakt door een Sectumsempra-spreuk van Sneep. Hij verliest hierbij één oor.

 

Eigenschappen

Ze zijn bijzonder goed in dingen voor elkaar krijgen zonder toveren. Zo weten ze Harry in boek 2 te bevrijden door met een haarspeld zijn kamerslot open te maken.

 

Fred en George staan er bekend om dat ze kattekwaad uithalen. Iederen moet om ze lachen. Op school halen ze de raarste dingen uit, maar toch halen ze goede cijfers. Ze kennen alle verborgen gangen nog beter dan Vilder. Vilder heeft een hekel aan ze en probeert ze overal op te betrappen. In zijn archiefkast waarin hij gegevens bijhoudt van alle leerlingen die hij ooit heeft gestraft, hebben Fred en George een hele la voor zichzelf.

 

In hun vijfde schooljaar, hebben Fred en George allebei 3 SLIJMBALlen gehaald.

 

Zwerkbal

Ook spelen ze allebei in het zwerkbalteam. Sinds hun tweede jaar vervullen zij de rol van drijvers.

 

Boek 4

Vanaf boek 4 zijn ze bezig met de Tovertweelings Topfopshop. Ze beheksen allerlei snoepjes en verkopen die door. Later willen ze zelfs samen een winkel beginnen. Zo gebruiken ze Dirk eens als proefpersoon voor hun Ton-Tong Toffees. Ook halen ze meer streken uit dan ooit. Zo leggen ze bijvoorbeeld drakenstront in het postvakje van Percy op het Ministerie van Toverkunst.

 

Op het WK Zwerkbal verwedden Fred en George 37 Galjoenen, 15 Sikkels, 3 Knoeten en een fopstok erom dat Ierland wint, maar dat Viktor Kruml de Snaai bemachtigt. Deze uitslag blijkt correct te zijn. Ludo Bazuyn is vooral gek op die fopstok en daarvoor rekent hij nog eens vijf Galjoenen extra. Omdat ze de uitslag goed hebben voorspeld, krijgen ze een grote som geld.

 

Na Harry's vierde jaar zijn ze in 1 keer geslaagd voor hun Verschijnselbrevet. Als ze Verschijnselen of Verdwijnselen, hoor je twee donderende knallen.

 

Boek 5

Vanaf boek 5 zijn Fred en George meerderjarig en dus mogen ze ook buiten school toveren. Samen zijn ze de hele zomer bezig geweest met het ontwikkelen van Spijbelsmuldozen. Ze gebruiken zichzelf als proefpersonen, en als school weer is begonnen, ook medeleerlingen.

 

In dit jaar besluiten Fred en George van school te gaan. De enige reden waarom ze dat niet gelijk hadden gedaan, was dat ze professor Perkamentus nog even wilde steunen. Maar toen die vervangen was door Omber hield niets ze nog tegen om rotzooi te trappen en van school gestuurd te worden.

 

Boek 6

Jawel hoor, Tovertweelings Topfopshop is een feit! Fred en George hebben deze winkel samen op de Wegisweg, en ze slapen in het appartement boven de winkel. De Fopshop is een groot succes. Van Harry willen ze beslist geen geld zien. Ze zijn hem erg dankbaar voor het startgeld dat ze nodig hadden om de winkel te kunnen beginnen en als dank mag hij gratis pakken wat hij wil.

 

Boek 7

Wanneer Fred en George onderdeel uitmaken van de ploeg die Harry weg haalt van de Ligusterlaan, wordt George geraakt door een Sectumsempra-spreuk van Sneep. Hij verliest hierbij één oor.

 

Fred is een correspondent van Met het Oog op Potter. Hij gebruikt hier de schuilnaam Sabel.

 

Slag om Zweinstein

Tijdens de Slag om Zweinstein, nemen Fred en George de verdediging van de geheime gangen die de school in leiden, voor hun rekening.

 

Fred's dood

Wanneer Fred en Percy samen duelleren tijdens de slag om Zweinstein, maakt Percy een grap, waarop Fred reageerd: "Dat was écht een grap Perce... volgens mij heb ik je geen grap meer horen maken sinds -" Voor hij zijn zin af kan maken, volgt een gigantische explosie. Een deel van de school stort in Fred komt hierbij te overlijden. Zijn ogen staren nietsziend voor zich uit, met de schim van zijn laatste lach nog op zijn gezicht.

 

fredengeorgewemel01.jpg

 

Na de boeken

Na de boeken gaat Ron, zijn broer George helpen in de Topfopshop.

 

Fred & George Weasley

Fred heeft een zeer toepasselijke naam. Zijn naam betekent namelijk 'beschermer van de mensen', wat bij zwerkbal ook precies zijn taak is. Als drijver moet hij zijn medespelers beschermen tegen beukers. Ook kan zijn naam 'hij die raad van elfen krijgt' betekenen. Huiselfen?

 

De naam George staat voor 'bewerker van de aarde'.

 

Weasley is afgeleid van het Engelse woord weasel, dat wezel betekent. Een wezel is een vosachtig, roodharig dier. Alle Weasleys hebben rood haar.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...