Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Ginny Wemel


ThaMartin

Ginny Wemel

Ginny Weasley

 

 

Algemeen

Ginnny is het zusje van Ron Wemel, Harry's beste vriend. Later wordt zij Harry's vriendin. Ze is jarig op 11 augustus.

 

Uiterlijk

Ginny is klein, mager en net als de andere Wemels roodharig. Veel jongens vinden haar leuk.

 

Leefomgeving en familie

Samen met haar ouders Arthur en Molly en broers Ron, Fred, George en Percy woon zij in Het Nest, een eindje buiten het dorp Greenwitch. Haar oudere broers Charlie en Bill wonen niet meer thuis. Haar tweede naam is ook Molly, naar haar moeder.

 

Fabian en Gideon Protser, beiden lid van de oorspronkelijke Orde van de Feniks, waren broers van Molly Wemel.

 

Marga wordt tante genoemd door Bill, Charlie, Percy, Ron, Fred, George en Ginny Wemel. Hoe de familierelatie echt in elkaar zit, is niet geheel duidelijk.

 

George vernoemt zijn eerste kind naar zijn broer en noemt hem ook Fred. Dat is dus een neef van Ginny.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior).

 

Ron en Hermelien krijgen later twee kinderen. Roos Wemel is de oudste en Hugo Wemel de jongste.

 

Bill en Fleur Wemel krijgen later een dochter, Victoire.

 

Eigenschappen

Al vanaf Harry's eerste bezoek aan Het Nest, heeft zij een groot zwak voor hem. Ze gaat op dat moment haar eerste jaar op Zweinstein in, en wordt net als haar broers ingedeeld bij Griffoendor.

 

Volgens Ron is Ginny gek op katten. Als ze boos is, kan ze het geluid maken van een nijdige kat. Volgens Fred & George is ze erg goed in de Vleddervleervloek.

 

Als Harry Ginny ruikt, ruikt hij een bloemengeur.

 

patronusginny.jpg
Boek 2

In haar eerste jaar wordt ze door Marten Vilijn gebruikt om de teksten op de muur te schrijven en de Geheime Kamer te openen. Dit doet hij door haar het dagboek te laten lezen dat hij zelf heeft gemaakt. Lucius Malfidus heeft het in haar Ketel gegooid tijdens de inkopen op de Wegisweg. Ginny gebruikt het dagboek om haar problemen in te schrijven. Hoe ze wordt geplaagd door haar broers, het feit dat ze het met tweedehands dingen moet stellen, en haar angst dat Harry haar nooit leuk zal vinden. Marten Vilijn antwoordt via dit dagboek terug, en weet haar in zijn macht te krijgen. Zonder dat ze het beseft, doet ze de vreselijkste dingen onder zijn invloed.

 

Ze wordt zo bang van de dingen die ze zelf doet, dat ze het Dagboek weggooit. Later wordt ze door Marten Vilijn ontvoerd naar de Geheime Kamer en lukt het hem bijna om haar te vermoorden, waarna hij zelf weer zou bestaan. Harry komt haar echter op tijd redden, zodat ze het nog net overleeft.

 

Boek 5

In haar vierde jaar had ze verkering met Michel Kriek van Huffelpuf. Ze heeft hem leren kennen op het Kerstbal het jaar ervoor.

 

Als in dit jaar Harry, Fred en George worden geschorst van Zwerkbal, neemt zij Harry's taak als zoeker over.

 

Sinds haar zesde heeft ze stiekem ingebroken in het bezemschuurtje in de tuin en heeft ze om de beurt Fred en George’s bezems gepikt, omdat ze nooit met hen mee mocht spelen. Hierdoor is ze redelijk goed in Zwerkbal. Ginny vindt jagen bij Zwerkbal leuker dan zoeken.

 

Aan het eind van het boek, gaat ze mee naar het Departement van Mystificatie en helpt ze te vechten tegen de Dooddoeners.

 

Boek 6

In het zesde boek, zit Ginny in haar vijfde jaar en krijgt ze verkering met Daan Tomas. Voor Daan heeft ze ook nog verkering met Michel Kriek gehad. Lang duurt de relatie met Daan echter niet. Nog in hetzelfde jaar gaat het weer uit, en later in dit jaar krijgt ze verkering met Harry. Ze zijn heel gelukkig samen maar helaas vertelt Harry haar aan het eind van het boek, dat hij de gevaarlijke weg die voor hem ligt, alleen af moet gaan. Hij is bang dat Ginny het slachtoffer wordt van Voldemort omdat ze hem dierbaar is. Hoewel Ginny erg fel kan zijn, heeft ze begrip voor Harry en neemt ze het goed op.

 

Ook krijgt Ginny in het zesde boek een eigen huisdier. Het is een paarse Ukkepulk die luistert naar de naam Arnold. Ze mag ook blijven in het Zwerkbalteam, maar nu als Jager, de functie die ze ook eigenlijk het leukst vindt.

 

Boek 7

Wanneer Sneep het hoofd van Zweinstein is, proberen Marcel, Ginny en Loena het Zwaard van Griffoendor uit zijn vitrine in Sneeps kantoor te stelen. Als Sneep hier achter komt, stuurt hij ze naar het Verboden Bos om karweitjes voor Hagrid op te knappen.

 

Firminus Nigellus idoliseert Sneep als Schoolhoofd van Zweinstein. Sneep is de eerste Zwadderaar die het zover heeft geschopt sinds Firminus zelf die positie bekleedde.

 

Toch zijn lang niet alle leerlingen het met zijn aanstelling eens en is er een harde kern van leerlingen, waaronder Ginny Wemel, Marcel Lubbermans en Loena Leeflang, die verzet bieden. Sneep voert zelfs een oud decreet van Omber opnieuw in, dat leerlingen verbiedt om in groepjes van drie of meer leerlingen bijeen te komen.

 

Slag om Zweinstein

Als Ginny mee wil vechten tijdens de Slag om Zweinstein, wil haar moeder dat niet hebben omdat ze nog minderjarig is. Ginny staat erop dat ze meevecht en uiteindelijk komen ze tot het compromis dat Ginny in de Kamer van Hoge Nood blijft om die te beschermen. Zo kan ze toch op de hoogte blijven van het gevecht en haar familie.

 

ginnywemel.jpg
Na de boeken

Na een paar jaar als topspeelster bij de Holyhead Harpies, trok Ginny zich terug om haar gezin te stichten en hoofd Zwerkbal-verslaggeefster te worden voor de Ochtendprofeet!

 

Harry, Ron, Hermelien en Ginny hebben met hun toekomstige carrières een belangrijke rol gespeeld in het opnieuw opbouwen van de toversamenleving.

 

Ginny Weasley

Ginny betekent 'koningin'.

 

Weasley is afgeleid van het Engelse woord weasel, dat wezel betekent. Een wezel is een vosachtig, roodharig dier. Alle Weasleys hebben rood haar.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...