Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

James Potter


ThaMartin

James Potter

James Potter

 

 

Algemeen

Hij is Harry's vader.

 

Verleden

In zijn jeugd zag James er net zo uit als Harry. Hij had het zelfde postuur en hetzelfde warrige zwarte haar, hetzelfde magere gezicht, dezelfde mond en dezelfde wenkbrauwen. Er waren maar een paar kleine verschillen. De ogen van James waren lichtbruin, zijn neus was ietsje langer dan die van Harry en hij had geen litteken op zijn hoofd.

 

Hij was een slimme leerling en was ook erg goed in Verweer Tegen de Zwarte Kunsten. Hij was zelfs één van de slimste leerlingen van de school. James zat in Griffoendor.

 

Zijn vrienden waren Sirius Zwarts, Remus Lupos en Peter Pippeling, maar hij had een hekel aan Sneep, die hij daarom altijd pestte uit verveling.

 

James was in zijn jeugd ook erg arrogant en probeerde altijd populair te doen. Hij wilde altijd aandacht van Lily Evers, maar die zag hem niet zitten door zijn gedrag. James haatte de Zwarte Kunsten.

 

In zijn zevende jaar kreeg James wat minder kapsones en kreeg hij verkering met Lily Evers.

 

James was een illegale Faunaat. Het heeft drie jaar geduurd om erachter te komen, hoe hij van gedaante kon veranderen. Als hij van gedaante veranderde, werd hij een hert. Onder zijn vrienden had hij dan ook de bijnaam "Gaffel". De reden dat hij dit leerde, was om bij zijn vriend Remus Lupos te kunnen zijn als die veranderde in een Weerwolf.

 

James & Lily en Herman & Petunia

Petunia had een hekel aan haar zus Lily, omdat zij een heks was en meer aandacht kreeg dan zijzelf. Haar ouders leken Lily meer te waarderen dan Petunia en dat heeft Petunia zo verbitterd dat ze Cokeworth voorgoed heeft verlaten om een typecursus te volgen in Londen. Ze zag Lily als een monster.

 

Die typecursus leidde tot een kantoorbaan, waar ze de extreem on-magische, eigenwijze en materialistische Herman Duffeling ontmoette. Dit jonge bestuurslid, groot en zonder nek, leek Petunia het voorbeeld van mannelijkheid. Hij beantwoordde niet alleen haar romantische interesse, maar was ook nog eens heerlijk normaal. Hij had een perfecte auto en wilde compleet gebruikelijke dingen doen en nadat hij haar mee uit had genomen op een serie saaie dates, waarbij hij voornamelijk praatte over zichzelf en zijn voorspelbare kijk op de wereld, droomde Petunia van het moment waarop hij haar een ring om haar vinger zou schuiven.

 

Toen na verloop van tijd, Herman Duffeling haar ten huwelijk vroeg, heel correct, geknield in zijn moeders zitkamer, stemde Petunia meteen met het huwelijk in. Haar enige angst betrof nog wat haar nieuwe verloofde van haar zus zou denken, die nu in haar laatste jaar op Zweinstein zat. Herman had zelfs een hekel aan mensen die bruine schoenen droegen in combinatie met een zwart pak, dus Petunia wilde er niet eens aan denken wat hij zou vinden van mensen die voornamelijk in lange gewaden liepen en spreuken in het rond vuurden.

 

Tijdens een behuilde date, onthulde ze hem de waarheid, in Hermans donkere auto terwijl ze uitkeken op de snackbar waar Herman net een snack voor ze had gekocht voor na de bioscoop. Zoals ze al had verwacht, was Herman diep geschokt. Toch zwoer hij haar plechtig dat hij het feit dat ze een freak als zus had, nooit tegen haar zou gebruiken. Petunia stortte zichzelf zo vol dankbaarheid op hem, dat hij zijn worstje liet vallen.

 

De eerste ontmoeting tussen Lily, haar vriendje James Potter en het verloofde stel ging erg slecht en de relatie tussen beide koppels ging vanaf toen alleen maar bergafwaarts. James vond Herman grappig en maakte de fout om dat ook te laten merken. Herman probeerde James te steunen door hem te vragen in wat voor auto hij reed, waarop James zijn racebezem beschreef. Herman verklaarde hardop dat tovenaars wel moesten leven van een uitkering. James vertelde meer over Goudgrijp en over het fortuin dat zijn ouders daar hadden liggen, opgeslagen in puur goud. Herman wist niet of hij nu belachelijk gemaakt werd door James en werd kwaad. De avond eindigde toen Herman en Petunia het restaurant uit stormden, terwijl Lily in tranen uitbarstte en James (een beetje beschaamd) beloofde om het zo snel mogelijk goed te maken met Herman.

 

Desalniettemin is dat nooit gebeurd. Petunia wilde Lily niet als bruidsmeisje, omdat ze er genoeg van had om overschaduwd te worden en Lily was gekwetst. Herman weigerde om tijdens de receptie met James te praten, maar beschreef hem, net luid genoeg zodat James hem kon horen, als "een of andere amateur goochelaar". Toen ze eenmaal getrouwd waren, ging Petunia steeds meer op Herman lijken. Ze hield van haar nette rijtjeshuis op de Ligusterlaan nummer vier. Ze was nu veilig voor dingen die zich vreemd gedroegen, voor theepotten die ineens begonnen te fluiten als ze langs liep en voor lange gesprekken over dingen die ze niet begreep, met termen als "Zwerkbal" en "Transfiguratie". Zij en Herman kozen ervoor om niet naar de bruiloft van Lily en James te gaan. De laatste brief die ze van Lily en James ontving, was de aankondiging van Harry's geboorte en met een minachtende blik gooide Petunia die brief in de vuilnisbak.

 

Orde van de Feniks

Ook is James lid geweest van de Orde van de Feniks. Uit een brief van Lily aan Sirius Zwarts, vlak na Harry's eerste verjaardag, is af te leiden dat zij en James van Perkamentus hun huis niet meer uit mochten. Dit frustreerde James, omdat hij nu niks wezenlijks meer voor de Orde kon doen.

 

Huisdieren

Lily en James Potter hadden vroeger een kat. Veel wordt er over hem niet verteld. Harry weet ook niet wat er na de aanslag op zijn ouders, met de kat is gebeurd.

 

Uiterlijk en karaktereigenschappen

Hij was een lange, magere man met warrig zwart haar en een bril. Hij was altijd een van de besten op school. Hij was Hoofdmonitor en een geweldige Jager. Ondanks dat hij Hoofdmonitor was, heeft hij het nooit gehaald om Klassenoudste te zijn, voornamelijk omdat hij daarvoor veel te veel strafwerk kreeg.

 

Familie

Hij was verliefd op Lily Evers, waar hij later ook mee trouwde. Samen woonden ze in de Halvemaanstraat in Goderics Eind en kregen ze één zoontje, Harry.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior). Dit zijn dus kleinkinderen van James en Lily, al hebben zij elkaar nooit gekend.

 

jamespotter.jpg
Toverstok

Hij had een mahoniehouten toverstok. Zevenentwintig komma acht centimeter en buigzaam. Hij had iets meer kracht dan de stok van Lily en was prima voor gedaanteveranderingen.

 

James' dood

James werd samen met zijn vrouw vermoord door Voldemort op Halloween, toen Harry een jaar oud was.

 

Lily en James liggen gezamenlijk begraven op het kerkhof naast de kerk in Goderics Eind. De witte, marmeren steen bevat de volgende uitgehouwen tekst:

 

James Potter, geboren 27 maart 1960, overleden 31 oktober 1981

Lily Potter, geboren 30 januari 1960, overleden 31 oktober 1981

 

De laatste vijand die overwonnen wordt, is de dood.

 

Herinneringen van Sneep

Na Sneeps dood, gaat Harry naar de kamer van het schoolhoofd en giet de herinneringen van Sneep in de Hersenpan. Herinnering vier vindt plaats in de Zweinstein Expres. Lily is verdrietig om de reactie van Petunia. Sneep probeert haar op te vrolijken en zegt dat hij hoopt dat ze in Zwadderich komt. De jonge James Potter zit in dezelfde coupé, mager en met zwart haar. James schampert hierover en vraagt aan Sirius, die ook in die coupé zit, of hij niet liever direct van school zou gaan als hij in Zwadderich kwam. Sirius bekent dat zijn hele familie in Zwadderich heeft gezeten. James zegt dat hij hoop in Griffoendor te komen, net als zijn vader. Als James en Sirius, Sneep pesten, staat Lily op en vraagt ze aan Sneep of hij mee gaat naar een andere coupé.

 

In de zesde herinnering lopen Sneep en Lily over de binnenplaats van het kasteel en hebben ze ruzie, omdat Sneep omgaat met mensen als Arduin en Schoorvoet, die Duistere Magie gebruiken en dat onder andere hebben gedaan tegen Marie Munter. Sneep verdedigt zich door te zeggen dat Potter en zijn maatjes ook streken uithalen en dat het wel erg toevallig is dat Lupos altijd ziek is met volle maan. Hij zegt dat James verliefd is op Lily en dat James ook verkeerd is. Lily geeft aan dat ze weet dat James Potter een arrogante kwal is, maar dat de vrienden van Sneep dingen doen die gewoon echt verkeerd zijn.

 

In het Verboden Bos

Aan de rand van het Verboden Bos tijdens de slag om Zweinstein, snapt Harry ineens de inscriptie in de Gouden Snaai. Hij drukt drukt het gouden balletje tegen zijn lippen en fluisert: "Ik sta op het punt om te sterven". Op dat moment splijt het metaal open, om de gespleten Steen van Wederkeer te onthullen.

 

Harry draait de steen drie keer rond en de verschijningen van James en Lily Potter, Sirius Zwarts en Remus Lupos komen naar hem toegelopen: niet zo substantieel als normale lichamen, maar veel minder onstoffelijk dan geesten. James is precies even groot als Harry en draagt de kleren waarin hij gestorven is. Zijn haar is piekerig en verward en zijn bril staat een beetje scheef. Hij vertelt Harry dat hij trots op hem is.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...