Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Lily Potter - Evers


ThaMartin

Lily Potter - Evers

Lily Potter - Evans

 

 

Familie

Lily Evers was de moeder van Harry. Haar ouders waren Dreuzels, maar toen ze 11 werd, had ze een Zweinsteinbrief gekregen en ging naar Zweinstein. Op school ontmoette ze James Potter, met wie ze later zou trouwen en Harry zou krijgen. Met zijn drieën, woonden ze in de Halvemaanstraat in Goderics Eind.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior). Dit zijn dus kleinkinderen van James en Lily, al hebben zij elkaar nooit gekend.

 

Uiterlijk

Het was een hele knappe vrouw met lang, donkkerrood haar, felgroene ogen en een vriendelijk gezicht.

 

Huisdieren

Lily en James Potter hadden vroeger een kat. Veel wordt er over hem niet verteld. Harry weet ook niet wat er na de aanslag op zijn ouders, met de kat is gebeurd.

 

Eigenschappen

Volgens sommigen was ze zo goed in toveren dat ze dachten dat ze van zuiver bloed was. Ze was één van de meest favoriete leerlingen van Slakhoorn. In Toverdranken was ze erg goed. Haar afdeling was Griffoendor.

 

Toverstok

Lily had een prima stok voor bezweringen. Zesentwintig centimeter, soepel en van wilgenhout.

 

Verleden

In de vakantie kwam ze thuis met haar zakken vol kikkerdril en veranderde dan theekopjes in ratten. Lily’s ouders waren trots dat ze een heks in de familie hadden. Ze was een van de beste heksen in haar tijd. Op Zweinstein is ze Hoofdmonitor geweest.

 

Volgens Hildebrand Slakhoorn was ze een van de meest sprankelende leerlingen aan wie hij ooit heeft lesgegeven. Ze was erg levenslustig en zeer charmant.

 

Toen ze een jaar of 15/16 was, was ze al een knap meisje. In die tijd kon ze James Potter niet uitstaan, omdat hij Sneep altijd zo oneerlijk pestte.

 

In haar zevende jaar kreeg ze uiteindelijk wat met James Potter, toen die wat minder kapsones had.

 

Lily en Petunia

Petunia had een hekel aan haar zus Lily, omdat zij een heks was en meer aandacht kreeg dan zijzelf. Haar ouders leken Lily meer te waarderen dan Petunia en dat heeft Petunia zo verbitterd dat ze Cokeworth voorgoed heeft verlaten om een typecursus te volgen in Londen. Ze zag Lily als een monster.

 

Die typecursus leidde tot een kantoorbaan, waar ze de extreem on-magische, eigenwijze en materialistische Herman Duffeling ontmoette. Dit jonge bestuurslid, groot en zonder nek, leek Petunia het voorbeeld van mannelijkheid. Hij beantwoordde niet alleen haar romantische interesse, maar was ook nog eens heerlijk normaal. Hij had een perfecte auto en wilde compleet gebruikelijke dingen doen en nadat hij haar mee uit had genomen op een serie saaie dates, waarbij hij voornamelijk praatte over zichzelf en zijn voorspelbare kijk op de wereld, droomde Petunia van het moment waarop hij haar een ring om haar vinger zou schuiven.

 

Toen na verloop van tijd, Herman Duffeling haar ten huwelijk vroeg, heel correct, geknield in zijn moeders zitkamer, stemde Petunia meteen met het huwelijk in. Haar enige angst betrof nog wat haar nieuwe verloofde van haar zus zou denken, die nu in haar laatste jaar op Zweinstein zat. Herman had zelfs een hekel aan mensen die bruine schoenen droegen in combinatie met een zwart pak, dus Petunia wilde er niet eens aan denken wat hij zou vinden van mensen die voornamelijk in lange gewaden liepen en spreuken in het rond vuurden.

 

Tijdens een behuilde date, onthulde ze hem de waarheid, in Hermans donkere auto terwijl ze uitkeken op de snackbar waar Herman net een snack voor ze had gekocht voor na de bioscoop. Zoals ze al had verwacht, was Herman diep geschokt. Toch zwoer hij haar plechtig dat hij het feit dat ze een freak als zus had, nooit tegen haar zou gebruiken. Petunia stortte zichzelf zo vol dankbaarheid op hem, dat hij zijn worstje liet vallen.

 

De eerste ontmoeting tussen Lily, haar vriendje James Potter en het verloofde stel ging erg slecht en de relatie tussen beide koppels ging vanaf toen alleen maar bergafwaarts. James vond Herman grappig en maakte de fout om dat ook te laten merken. Herman probeerde James te steunen door hem te vragen in wat voor auto hij reed, waarop James zijn racebezem beschreef. Herman verklaarde hardop dat tovenaars wel moesten leven van een uitkering. James vertelde meer over Goudgrijp en over het fortuin dat zijn ouders daar hadden liggen, opgeslagen in puur goud. Herman wist niet of hij nu belachelijk gemaakt werd door James en werd kwaad. De avond eindigde toen Herman en Petunia het restaurant uit stormden, terwijl Lily in tranen uitbarstte en James (een beetje beschaamd) beloofde om het zo snel mogelijk goed te maken met Herman.

 

Desalniettemin is dat nooit gebeurd. Petunia wilde Lily niet als bruidsmeisje, omdat ze er genoeg van had om overschaduwd te worden en Lily was gekwetst. Herman weigerde om tijdens de receptie met James te praten, maar beschreef hem, net luid genoeg zodat James hem kon horen, als "een of andere amateur goochelaar". Toen ze eenmaal getrouwd waren, ging Petunia steeds meer op Herman lijken. Ze hield van haar nette rijtjeshuis op de Ligusterlaan nummer vier. Ze was nu veilig voor dingen die zich vreemd gedroegen, voor theepotten die ineens begonnen te fluiten als ze langs liep en voor lange gesprekken over dingen die ze niet begreep, met termen als "Zwerkbal" en "Transfiguratie". Zij en Herman kozen ervoor om niet naar de bruiloft van Lily en James te gaan. De laatste brief die ze van Lily en James ontving, was de aankondiging van Harry's geboorte en met een minachtende blik gooide Petunia die brief in de vuilnisbak.

 

Severus Sneep en Lily Potter-Evers

Severus Sneep is altijd in het geheim verliefd geweest en gebleven op de moeder van Harry, Lily Potter. Dat heeft zijn jaloezie en haat tegenover Harry's vader James ook voor een groot deel veroorzaakt. Sneeps Patronus heeft de vorm van een Hinde, dezelfde vorm als de Patronus van Lily.

 

Na Sneeps dood, gaat Harry naar de kamer van het schoolhoofd en giet de herinneringen van Sneep in de Hersenpan. De eerste herinnering toont een negen- of tienjarige Sneep: klein, mager en tanig en met te lang, zwart haar. De kleine Sneep kijkt naar Lily en Petunia, terwijl Lily toverkunst vertoont en Petunia daar boos om wordt, hoewel het haar ook nieuwsgierig maakt. Sneep loopt naar de meisjes toe en vertelt Lily dat ze een heks is. Lily vat dit op als een belediging, hoewel Sneep probeert uit te leggen dat het zo niet was bedoeld.

 

In de tweede herinnering zitten Lily en Sneep met gekruiste benen tegenover elkaar en legt Sneep aan Lily de basisregels van de toverwereld uit. Lily vertelt Sneep dat Petunia zegt dat het allemaal gelogen is en dat Zweinstein helemaal niet bestaat. Lily heeft een bleek gezicht en donkerrood haar. Sneep vertelt dat het bij hem thuis altijd ruzie is, omdat zijn vader niet van toveren houdt. Petunia begluurt de twee en als Sneep haar door heeft, laat hij de tak waaronder ze staat, afbreken. Lily heeft door dat hij dat heeft gedaan en rent boos haar huilende zus achterna.

 

De derde herinnering speelt zich af op Perron 9 3/4. Lily belooft aan Petunia om aan Perkamentus te vragen of zij ook niet naar Zweinstein mag. Petunia verzet zich en zegt dat ze niet hoeft te leren hoe ze een monster moet worden. Lily begint te huilen, maar Petunia gaat door met het getreiter en zegt dat Lily naar een speciale monsterschool gaat voor gedrochten die ze apart willen houden van normale mensen. Lily bekent dat zij en Sneep de brief hebben gevonden waarin Petunia aan Perkamentus smeekte of ze ook naar Zweinstein mocht.

 

Herinnering vier vindt slechts korte tijd later plaats: in de Zweinstein Expres. Lily is verdrietig om de reactie van Petunia. Sneep probeert haar op te vrolijken en zegt dat hij hoopt dat ze in Zwadderich komt. De jonge James Potter zit in dezelfde coupé, mager en met zwart haar. James schampert hierover en vraagt aan Sirius, die ook in die coupé zit, of hij niet liever direct van school zou gaan als hij in Zwadderich kwam. Sirius bekent dat zijn hele familie in Zwadderich heeft gezeten. James zegt dat hij hoop in Griffoendor te komen, net als zijn vader. Als James en Sirius, Sneep pesten, staat Lily op en vraagt ze aan Sneep of hij mee gaat naar een andere coupé.

 

De vijfde herinnering speelt zich af tijdens de Sorteerceremonie. Lily wordt in Griffoendor gesorteerd en hoewel ze met een triest glimlachje bij haar afdeling gaat zitten, keert ze Sirius de rug toe. Lupos, Pippeling en Sirius worden ook bij Griffoendor ingedeeld en Sneep zelf bij Zwadderich. Hij loopt naar de afdelingstafel, waar Lucius Malfidus, met een glimmende klassenoudstebadge op zijn borst, Sneep op zijn schouder klopt terwijl hij naast hem gaat zitten.

 

In de zesde herinnering lopen Sneep en Lily over de binnenplaats van het kasteel en hebben ze ruzie, omdat Sneep omgaat met mensen als Arduin en Schoorvoet, die Duistere Magie gebruiken en dat onder andere hebben gedaan tegen Marie Munter. Sneep verdedigt zich door te zeggen dat Potter en zijn maatjes ook streken uithalen en dat het wel erg toevallig is dat Lupos altijd ziek is met volle maan. Hij zegt dat James verliefd is op Lily en dat James ook verkeerd is. Lily geeft aan dat ze weet dat James Potter een arrogante kwal is, maar dat de vrienden van Sneep dingen doen die gewoon echt verkeerd zijn.

 

De zevende herinnering is die waarin Sneep wordt getreiterd door James en zijn vrienden en ondersteboven wordt gehangen. Hoewel Lily het voor hem op wil nemen, noemt hij haar een modderbloedje.

 

In de achtste herinnering probeert Sneep dit goed te maken, maar Lily wil hier niks van weten en verafschuwt het feit dat Sneep achter Voldemort staat.

 

De negende herinnering toont hoe Sneep toenadering zoekt tot Perkamentus, nadat hij de inhoud van de Profetie heeft doorgespeeld aan Voldemort. Voldemort denkt dat het op Lily's zoontje slaat. Sneep vertelt dat hij Voldemort heeft gevraagd om de moeder genade te schenken in ruil voor haar zoon, waarop Perkamentus hem minachtend zegt dat hij van hem walgt. Sneep smeekt hem om Lily en haar gezin te beschermen in ruil voor alles wat Perkamentus maar wil.

 

In de tiende herinnering verwijt Sneep, Perkamentus de dood van Lily. Perkamentus zegt dat James en Lily de verkeerde persoon hebben vertrouwd, maar dat hun zoontje nog leeft en dat hij dezelfde ogen heeft als zijn moeder. Perkamentus zegt hem dat als hij echt om Lily geeft, hij Perkamentus moet helpen om haar zoon te beschermen wanneer de Heer van het Duister terugkeert. Sneep stemt hierin toe, als Perkamentus het nooit aan iemand zal vertellen.

 

Herinnering negentien onthult het afgescheurde stuk brief van Lily, met de tekst:

"ooit bevriend zou kunnen zijn geweest met Gellert Grindelwald. Persoonlijk denk ik dat ze een beetje kinds begint te worden!

Heel veel liefs,

Lily"

Sneep stopt de pagina met Lily's handtekening en haar groet in de binnenzak van zijn gewaad. Hij scheurt de foto die hij ook in zijn hand heeft in tweeën, houdt het stuk waarop Lily lacht en gooit het deel met Harry en James op de grond onder de ladekast...

 

Orde van de Feniks

Net als James, was Lily lid van de Orde van de Feniks. Uit een brief van Lily aan Sirius Zwarts, vlak na Harry's eerste verjaardag, is af te leiden dat zij en James van Perkamentus hun huis niet meer uit mochten.

 

patronuslilysneep.jpg
Lily's dood

Op de avond van Halloween, toen Harry 1 jaar oud was, werd ze met haar man vermoord door Voldemort. Hij gebruikte Avada Kadavra. Bij haar dood, beschermde ze Harry en heeft zoveel liefde voor hem gegeven, dat Voldemort door die pure liefde verdween tot er niks meer van hem over was, behalve een schim. Deze bescherming draagt Harry nog altijd bij zich. Een bescherming van liefde, een bescherming tegen Voldemort die echte liefde nooit zal kunnen begrijpen.

 

Lily en James liggen gezamenlijk begraven op het kerkhof naast de kerk in Goderics Eind. De witte, marmeren steen bevat de volgende uitgehouwen tekst:

 

James Potter, geboren 27 maart 1960, overleden 31 oktober 1981

Lily Potter, geboren 30 januari 1960, overleden 31 oktober 1981

 

De laatste vijand die overwonnen wordt, is de dood.

 

In het Verboden Bos

Aan de rand van het Verboden Bos tijdens de slag om Zweinstein, snapt Harry ineens de inscriptie in de Gouden Snaai. Hij drukt drukt het gouden balletje tegen zijn lippen en fluistert: "Ik sta op het punt om te sterven". Op dat moment splijt het metaal open, om de gespleten Steen van Wederkeer te onthullen.

 

Harry draait de steen drie keer rond en de verschijningen van James en Lily Potter, Sirius Zwarts en Remus Lupos komen naar hem toegelopen: niet zo substantieel als normale lichamen, maar veel minder onstoffelijk dan geesten. Lily's glimlach is het stralendst van allemaal. Zij strijkt haar lange haar uit haar gezicht en haar groene ogen kijken gretig naar Harry, alsof ze nooit genoeg van hem zou kunnen krijgen. Ze vertelt Harry hoe dapper hij is geweest.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...