Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Molly Wemel


ThaMartin

Molly Wemel

Molly Weasley

 

 

Algemeen

Dit is de moeder van Ron Wemel, Harry's beste vriend. Ze is jarig op 30 oktober.

 

Familie

Molly Wemel is getrouwd met Arthur Wemel en de moeder van Ginny, Ron, Fred, George, Percy, Charlie en Bill Wemel. Charlie en Bill, de twee oudste zonen, wonen niet meer thuis. Met de rest van het gezin woont ze in Het Nest, een eindje buiten het dorp Greenwitch. Percy woont vanaf boek 5 ook niet meer thuis.

 

Fabian en Gideon Protser, beiden lid van de oorspronkelijke Orde van de Feniks, waren broers van Molly Wemel.

 

Marga wordt tante genoemd door Bill, Charlie, Percy, Ron, Fred, George en Ginny Wemel. Hoe de familierelatie echt in elkaar zit, is niet geheel duidelijk.

 

George vernoemt zijn eerste kind naar zijn broer en noemt hem ook Fred. Dat is dus de kleinzoon van Molly.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior). Dit zijn dus kleinkinderen van Arthur en Molly Wemel.

 

Ron en Hermelien krijgen later twee kinderen. Roos Wemel is de oudste en Hugo Wemel de jongste.

 

Bill en Fleur wemel krijgen later een dochter, Victoire.

 

Molly is een aangetrouwde nicht van Sirius. Ze is jarig op 30 oktober.

 

Uiterlijk en karaktereigenschappen

Deze gemoedelijk uitziende, kleine, mollige vrouw kan op een sabeltandtijger lijken en opzwellen als een brulkikker als ze boos is. Ze vindt Bills haar aan de lange kant. Haar favoriete zangeres is Celine Malvaria.

 

Normaal heeft ze een heel vriendelijk gezicht. Ze heeft erg veel verdriet van de ruzie tussen Percy en de rest van de Wemels. Wanneer ze Percy opzoekt in Londen om te gaan praten, smijt hij de deur voor haar neus dicht. Dit doet haar heel veel verdriet omdat ze heel veel om haar kinderen geeft. Dit is ook duidelijk te merken, wanneer ze helemaal in de wolken is als ze hoort dat Ron klassenoudste is geworden. Ook komt het feit dat de mensen van wie ze houdt, haar heel dierbaar zijn, duidelijk naar voren dordaat Boemannen bij haar de vorm aannemen van haar familie en vrienden die dood op de grond liggen.

 

Als Molly en Arthur alleen zijn, wil Molly graag dat hij haar "Molliebollie" noemt.

 

mollywemel.jpg
Molly op Zweinstein

Toen ze op Zweinstein zat, heeft ze eens verschrikkelijk op haar donder gekregen van de Dikke Dame, omdat ze om vier uur ’s nachts terugkwam naar de slaapzaal na een avondwandelingetje met Arthur Wemel. Ze werd toen betrapt door Appolonius Stoffer.

Toen Molly nog op Zweinstein zat, was de Beukwilg er nog niet.

 

Molly en de Orde van de Feniks

Molly is lid van de Orde van de Feniks. Ze is erg bemoederlijk, ook over Harry en eigenlijk is ze het er in de eerste instantie niet mee eens dat Sirius Harry aanmoedigt om zijn vragen te stellen over de Orde.

 

Boek 5

Ze maakt zich heel veel zorgen om haar familie. vooral omdat de helft bij de Orde zit en het een wonder is als ze het allemaal overleven. Ze heeft er zelfs nachtmerries over. Ze wil niet dat Percy dood gaat zonder dat ze de ruzie hebben bijgelegd, en ze maakt zich zorgen over wat er met de kinderen gebeurt als zij en Arthur dood zouden gaan.

 

mollywemel02.jpg

 

Slag om Zweinstein

Als in de Grote Zaal, een Vloek des Doods van Bellatrix van Detta, Ginny Wemel op een haar na mist, rent mevrouw Wemel op haar af. "NIET MIJN DOCHTER, KRENG!" Ze gooit haar mantel af en gaat het duel met Bellatrix aan. De grijns van Bellatrix verandert langzaam in een woedende grimas. Als Bellatrix Molly probeert te treiteren en krankzinnig en hatelijk begint te lachen, raakt Molly's vloek haar in haar borst, precies boven haar hart. Haar hatelijke grijns verstart en haar ogen puilen uit; een fractie van een seconde beseft ze wat er gebeurd is en dan valt ze, dood.

 

Molly Weasley

Molly betekent 'handlangster van een bendelid', dat zou natuurlijk gewoon kunnen slaan op dat ze de vrouw van Arthur is, die bij de orde zit.

 

Weasley is afgeleid van het Engelse woord weasel, dat wezel betekent. Een wezel is een vosachtig, roodharig dier. Alle Weasleys hebben rood haar.

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...