Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Nymphadora Tops


ThaMartin

Nymphadora Tops

Nymphadora Tonks

 

 

Algemeen

Nymphadora wil het liefst met 'Tops' aangesproken worden omdat ze haar voornaam stom vindt. In haar schooltijd zat ze bij Huffelpuf.

 

Tops en de Orde van de Feniks

Zij is een van de jongere leden van de Orde van de Feniks. Ze is een erg handige aanwinst, omdat ze Transformagiër is, wat inhoudt dat ze haar uiterlijk kan veranderen. Volgens haar moeder begon haar haar al van kleur te veranderen toen ze net geboren was.

 

Ook werkt ze op het Ministerie van Toverkunst. Een van de dingen die zij voor de Orde van de Feniks doet, is het bewaken van het Geheime Wapen. Ook schiet ze te hulpt aan het eind van het vijfde boek, als Harry probeert de Profetie te bemachtigen en te maken krijgt met Dooddoeners.

 

In het zesde boek, wordt ze samen met Ongans, Barsing en Donders gestationeerd in Zweinsveld om Zweinstein extra te beschermen.

 

Familie

Haar moeder Andromeda trouwde met Ted Tops, die uit een Dreuzelgezin kwam. Bellatrix van Detta en Narcissa Malfidus zijn als zussen van haar moeder, Nymphadora’s tantes en Draco Malfidus is dus een neefje van haar. Ze is een achternichtje van Sirius en Regulus Zwarts, wiens vader een broer was van Alvoleus Zwarts en Elladora, Nymphadora’s oma. In het zevende boek overlijdt haar vader en krijgt ze samen met Lupos een zoontje, die ze Teddy noemen, naar Ted Tops.

 

Tops en Harry

Harry komt voor het eerst met haar in aanraking, wanneer Nymphadora meegaat als lid van de Voorhoede om Harry bij de Duffelingen weg te halen.

 

Uiterlijk

Tops heeft een bleek, hartvormig gezicht en donkere, twinkelende ogen. Haar haar verschilt elke keer, maar meestal is het vrij extreem. Wanneer Harry haar ontmoet, heeft ze bijvoorbeeld oogverblindend lila piekhaar.

 

Haar vermommingen

  • Lange, in het tweed geklede vrouw met ijzergrauw haar

 

Eigenschappen

nymphadoratops.png
Tijdens haar opleiding tot Schouwer kreeg zij de hoogste cijfers voor Vermommen en Verschuilen, zonder dat ze er iets voor hoefde te doen, omdat ze Transformagiër was. Tops is erg onhandig. Hierdoor was ze in haar opleiding tot Schouwer bijna gezakt op de onderdelen Steelsheid en Schaduwen.

 

Tops is nooit Klassenoudste geweest. Het hoofd van haar afdeling zei haar dat het haar aan bepaalde eigenschappen ontbrak, zoals het vermogen om zich te gedragen.

 

Tops en Lupos

In het zesde boek wordt duidelijk dat Tops verliefd is op Remus Lupos. Remus wil hier alleen niet op ingaan, omdat hij een weerwolf is, en vele jaren ouder, en hij vindt dat zij beter verdient. Tops is hierdoor erg depressief, waardoor ze niet alleen down wordt, maar haar haar ook muisbruin van kleur wordt, en haar gelaatskleur erg bleek.

 

Uiteindelijk besluit Lupos om toch voor het geluk te gaan en in het zevende boek trouwt hij met Tops. Wanneer Tops zwanger is, schaamt Lupos zich en heeft hij spijt van wat hij heeft gedaan. Hij vindt het onverdraaglijk dat hij leven heeft geschonken aan een kind dat waarschijnlijk, zo denkt hij, ook een weerwolf zal gaan worden en een weerwolf als vader heeft. Hij wil Tops achterlaten bij haar ouders en met Harry op pad gaan maar Harry slaat dit voorstel af en vertelt Lupos dat hij bij zijn gezin moet blijven en daarvoor moet vechten. Lupos besluit inderdaad terug te gaan naar Tops en anders tegen hun aankomende kind aan te kijken. Samen krijgen ze een zoontje, Teddy Lupos, waarvan Harry peetvader wordt.

 

Slag om Zweinstein

Tops heeft meegevochten bij de Slag om Zweinstein. Zij vocht aan de Goede Zijde.

 

Nymphadora's dood

Wanneer er tijdens de slag om Zweinstein even rust is, ziet Harry, Remus Lupos en Nymphadora Tops dood naast elkaar op de grond liggen. Ze liggen er bleek en roerloos maar ook vredig bij en het is alsof ze slapen onder het donkere, betoverde plafond. Rowling heeft later bevestigd dat Antonin Dolochov verantwoordelijk was voor de dood van Lupos en Bellatrix van Detta voor die van Tops.

 

luposentops01.jpg

 

Nymphadora Tonks

Nymphadora is op te splitsen in twee woorden; nymph en dora. Nymph betekent nimf. Een nimf is een godin van lagere rang die overal in de natuur aanwezig is. Zo bestaan er zeenimfen, bronnimfen en boomnimfen.

 

Dora komt van het Griekse ‘to dora’ en het Latijnse donare. to dora betekent geschenk of cadeau. Donare is ‘geven aan’.

Nymphadora zou dus ‘geschenk van nimfen’ kunnen betekenen.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...