Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Percy Wemel


ThaMartin

Percy Wemel

Percy Weasley

 

 

Algemeen

Percy is één van de broers van Ron Wemel, Harry's beste vriend. Hij is jarig op 22 augustus.

 

Uiterlijk

Zoals alle Wemels, heeft ook Percy rood haar en sproeten en hij heeft een bril.

 

Familie

Zijn volle naam is Percy Ignatius Wemel. Samen met zijn broertjes Ron, Fred en George, zusje Ginny en ouders Arthur en Molly Wemel, woont hij in Het Nest, een eindje buiten het dorp Greenwitch. Percy heeft ook 2 oudere broers, Bill en Charlie, maar zij wonen beiden niet meer thuis.

 

Fabian en Gideon Protser, beiden lid van de oorspronkelijke Orde van de Feniks, waren broers van Molly Wemel.

 

Marga wordt tante genoemd door Bill, Charlie, Percy, Ron, Fred, George en Ginny Wemel. Hoe de familierelatie echt in elkaar zit, is niet geheel duidelijk.

 

George vernoemt zijn eerste kind naar zijn broer en noemt hem ook Fred. Dat is dus een neef van Percy.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior). Dit zijn dus neefjes en nichtje van Charlie, Bill, Percy, George, Fred en Ron Wemel.

 

Ron en Hermelien krijgen later twee kinderen. Roos Wemel is de oudste en Hugo Wemel de jongste.

 

Bill en Fleur wemel krijgen later een dochter, Victoire.

 

Karaktereigenschappen

In zijn 5e jaar is Percy gepromoveerd tot klassenoudste van Griffoendor, nadat hij maar liefst 12 SLIJMBALLEN had behaald. Hij kreeg toen ook een nieuw gewaad. Later is hij zelfs Hoofdmonitor geworden. Hij voelt zich altijd heel goed en belangrijk en loopt met grote passen en zijn borst vooruit. Zijn ambitie is om later Minister van Toverkunst te worden.

 

Percy is erg bazig en komt graag wijs en slim over. Hij spreekt zijn broertjes regelmatig aan op hun gedrag en wil graag dat iedereen ontzag voor hem heeft, soms is hij iets té ambitieus.

 

Percy heeft geen gevoel voor humor. Hij zou nooit willen werken met iemand met gevoel voor humor. Hij zou nog geen grap herkennen als die naakt voor hem ronddanste met Dobby’s theemuts op.

 

In zijn vijfde jaar krijgt hij verkering met Patricia Hazelaar, de Klassenoudste van Ravenklauw.

 

Wanneer Percy zijn Verschijnselbrevet heeft gehaald, Verschijnselt hij elke morgen in de keuken om te bewijzen dat hij het kan.

 

Percy en het Ministerie van Toverkunst

Na zijn schooltijd gaat hij aan het werk op het Ministerie van Toverkunst, bij het Departement van Internationale Magische Samenwerking.

 

Tijdens het kerstbal nam hij de plaats in voor meneer Krenck. Hij had promotie gemaakt tot de persoonlijke assistent van meneer Krenck. Hij droog een splinternieuw, marineblauw galagewaad.

 

Hij draagt op dat moment ook ineens een bril met hoornen montuur. Percy is onder andere op een onderzoek gezet over de bodemdikte van ketels. Sommige goedkope prullen uit het buitenland zijn net een cruciale fractie te dun - het aantal lekkages neemt jaarlijks met bijna drie procent toe -, zegt hij zelf.

 

Bartho Krenck is de baas van Percy op het Departement van Internationale Magische Samenwerking. Percy aanbidt hem, ondanks het feit dat Krenck zijn naam niet kan onthouden en hem constant 'Wemel' noemt. Fred en George hebben hem eens in de maling genomen door drakenstront in zijn postvakje te doen.

 

Percy is vreselijk ambitieus. Ron weet niet waartoe Percy allemaal in staat is als iemand zijn carrière in de weg staat.

 

De omkeer van Percy

In de tijd dat Voldemort herrijst, krijgt hij ruzie met zijn ouders. Zijn vader zegt dat hij alleen is gepromoveerd, omdat Droebel nu de familie Wemel en Perkamentus kan bespioneren, wie hij een paniekzaaier vindt. Percy wordt hier kwaad om en vindt zijn ouders verraders. Hij pakt zijn biezen en gaat in Londen wonen. Wanneer hij zijn vader tegenkomt op het Ministerie, negeert hij hem volledig. Toen zijn moeder naar Londen kwam om te praten, smeet hij de deur voor haar neus dicht. Percy heeft als Griffier de Hoorzitting bijgewoond van Harry.

 

Tijdens de Kerstlunch in het zesde boek, komt Percy ineens aanlopen bij het Nest, samen met Rufus Schobbejak. Ze doen net alsof Percy per se bij zijn ouders aan wilde waaien, maar al gauw wordt duidelijk dat de werkelijke reden te maken heeft met Harry. Rufus Schobbejak wil Harry ondervragen. Samen lopen ze een stuk door de tuin, maar Harry laat niets los en maakt duidelijk niet het speeltje te willen zijn van Schobbejak.

 

percywemel.png
Slag om Zweinstein

Tijdens de Slag om Zweinstein, keert Percy terug naar de school om te helpen met de verdediging. Daar komt hij de rest van zijn familie tegen en na een gespannen ogenblik, biedt hij zijn excuses aan en erkent zijn fouten. De rest van de Wemels vergeeft hem.

 

Na de boeken

Onder het bewind van Romeo Wolkenveldt, wordt de nieuwe en verbeterde Percy een hooggeplaatst persoon in het Ministerie van Toverkunst.

 

Weasley

Weasley is afgeleid van het Engelse woord weasel, dat wezel betekent. Een wezel is een vosachtig, roodharig dier. Alle Weasleys hebben rood haar.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...