Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Peter Pippeling


ThaMartin

Peter Pippeling

Peter Pettigrew

 

 

Achtergrond

In zijn jeugd was hij een kleine jongen met vaalbruin haar en een spitse neus. Hij was niet erg slim, maar wel erg onzeker. Hij behoorde tot de vriendengroep van James Potter, maar hoorde daar nooit echt bij. Hij was een van de ontwerpers van de Sluipwegwijzer en was lid van de oorspronkelijke Orde van de Feniks. Zijn afdeling was Griffoendor.

 

Uiterlijk

Peter Pippeling is een klein mannetje met een kale plek op zijn achterhoofd. Het haar dat hij nog heeft is grijs. Hij heeft een puntneus en kleine, waterige oogjes. Naar eigen zeggen is hij heel effectief in het vermommen van zichzelf.

 

Wormstaart

Pippeling stond bij zijn vrienden bekend als Wormstaart. Dit omdat zijn Faunaatvorm een rat is. Deze rat symboliseert zijn karakter, aangezien hij James heeft verraden.

 

Verraad

Hij was de Geheimhouder van het huis van Lily en James, en heeft hen verraden aan Voldemort, waarna deze Harry's ouders vermoordde. Vervolgens zette Pippeling zijn eigen dood in scene, waardoor iedereen Sirius ervan verdacht de moord te hebben gepleegd, aangezien iedereen hem voor de Geheimhouder aanhield. Sirius werd door de daad van Pippeling opgepakt en in Azkaban gegooid. Het grootste stuk dat men van Peter heeft teruggevonden, was een vinger... en die vinger had hij zelf afgesneden voor hij van gedaante veranderde, en als rat het riool in vluchtte. Daarna kreeg hij het Grootkruis in de Orde van Merlijn van het Ministerie van Toverkunst, die dachten dat hij door Sirius was vermoord.

 

In een brief die Lily Potter vlak na Harry's eerste verjaardag aan Sirius Zwarts schreef, vertelt ze dat Pippeling het weekend daarvoor nog bij de Potters langs was geweest en erg down leek. Waarschijnlijk was hij toen al bezig met zijn verraad bij Voldemort.

 

Schurfie

De jaren daarop leefde Pippeling verder als de rat Schurfie, en zocht de Wemels op. De eerste jaren werd hij de rat van Percy, maar toen Percy een uil kreeg, ging Schurfie over op Ron. Hij had expres de Wemels uitgekozen omdat ze een grote Tovenaarsfamilie zijn en meneer Wemel op het Ministerie van Toverkunst werkt, waardoor Pippeling meteen op de hoogte zou zijn als ze iets zouden weten van zijn oude baas, Voldemort.

 

Voldemort

Nadat Pippeling in het derde boek is ontmaskerd door Remus en Sririus, weet hij zichzelf terug te veranderen in een rat en gaat ervandoor. In boek 4 heeft hij Voldemort terug gevonden en staat als Dooddoener en trouwe dienaar aan zijn zijde. Aangezien Remus en Sirius, Pippeling eigenlijk wilden vermoorden, maar Harry dat niet toeliet, staat Pippeling nog steeds bij Harry in het krijt, iets wat later in de boeken nog erg belangrijk gaat worden.

 

Peter is erg gluiperig en doet alles wat Voldemort van hem wil, hoewel hij het vreselijk vindt om Voldemort te moeten zien zolang hij nog geen lichaam heeft.

 

Aan het begin van boek 4, komt Frank Braam erachter dat Wormstaart Berta Kriel bij Voldemort heeft gebracht. Voldemort heeft het Herinneringsslot op haar geheugen verbroken, waarna hij haar heeft uitgehoord en vermoord. Pippeling zorgt voor Voldemort, melkt Nagini voor hem en wil graag iets betekenen.

 

Aan het eind van boek vier is het ook Pippeling die Carlo Kannewasser vermoordt, met Voldemorts toverstok.

 

Weverseind

Pippeling kan zich uiteraard niet meer in het openbaar vertonen nu hij gezocht wordt, en hij houdt zich schuil in de woning van Severus Sneep, in de straat Weverseind. Sneep gebruikt Peter een beetje als een knechtje, hoewel Pippeling daar zelf niet zo blij mee is.

 

peterpippeling.png
Toverstok

Meneer Olivander werd kort na zijn ontvoering gedwongen om een toverstok voor Peter Pippeling te maken. Deze brosse stok werd 29,2 centimeter lang en gemaakt van kastanje en het hartenbloed van een Draak.

 

Peter's dood

In het zevende boek worden Harry en zijn vrienden gevangengenomen door Bloedhonden en naar Villa Malfidus gebracht, waar ze opgesloten worden in een kelder. Als men gerommel in de kelder hoort, wordt Peter op pad gestuurd om te kijken wat er aan de hand is. Wanneer Ron en Harry hem proberen te overmeesteren, grijpt hij met zijn metalen hand, Harry bij de keel. Harry herinnert Wormstaart eraan, dat hij bij Harry in het krijt staat omdat Harry hem niet heeft laten vermoorden, toen bekend werd dat hij Schurfie was. Doordat Harry dit zegt, keert Wormstaarts ijzeren hand zich ineens tegen hem en wordt Peter door zijn eigen hand gewurgd.

 

Peter Pettigrew

Peter komt waarschijnlijk van het woord 'petite' dat klein en tenger betekent, want dat is Peter natuurlijk ook. De naam Peter zelf, betekent 'de betrouwbare'.

 

In de naam Pettigrew zit het Engelse woord 'petty'. Dat betekent klein of onbeduidend. Grew zou kunnen komen van to grow, maar eerder van gruesome, dat huiveringwekkend betekent. Peter is een faunaat en is zo lange tijd als Schurfie het huisdier van Percy en Ron geweest. Vanuit hun optiek zou de naam Pettigrew natuurlijk ook heel goed 'the pet I grew' zijn. Het huisdier dat ik opvoedde.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...