Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Daan Tomas


ThaMartin

Daan Tomas

Dean Thomas

 

 

Algemeen

Deze zwarte jongen is nog groter dan Ron, en zit ook in Griffoendor, in hetzelfde jaar als Harry. Hij houdt erg veel van voetbal en is supporter van het West Ham voetbalteam.

 

Familie

Daan heeft Dreuzelouders.. Althans, zijn moeder is een Dreuzel. Zijn vader liet haar in de steek toen Daan nog klein was. Daan heeft geen bewijs dat hij wel een tovenaar was. Wel heeft zijn moeder inmiddels weer een relatie.

 

Daan heeft ook nog meerdere zussen.

 

Eigenschappen

Hij kan goed tekenen, en na de eerste opdracht van het Toverschool Toernooi had hij een hoop posters getekend van Harry die zijn draak versloeg en van Carlo, wiens hoofd in brand stond.

 

Zweinstein

Hij vind Parvati en Padma Patil de twee knapste meisjes uit zijn jaar.

 

In zijn vijfde schooljaar, is hij lid van de SVP.

 

In zijn zesde jaar krijgt hij verkering met Ginny, maar nog in hetzelfde jaar gaat dat weer uit. Ook mag hij in zijn zesde jaar Jager zijn in het Zwerkbalteam van Griffoendor als Katja Bell in de Ziekenzaal ligt, en later doordat Harry Potter de wedstrijd tegen Ravenklauw niet kan meespelen in verband met strafwerk bij Sneep.

 

Na Zweinstein

In het zevende boek reizen Grijphaak, Goornik, Ted Tops, Daan Tomas en Dirk Kramer met elkaar rond, als ze allen op de vlucht zijn voor Voldemorts mensen.

 

Later, in maart, hoort Harry via het programma Met het Oog op Potter dat Ted Tops, Dirk Kramer en Goornik zijn vermoord. Daan Tomas en Grijphaak zijn aan de dood ontkomen.

 

Diezelfde avond in maart, worden Harry, Ron en Hermelien nadat Harry Voldemort zijn naam noemde (die Taboe is), opgepakt door een stelletje Bloedhonden, waaronder Kolier, onder leiding van Fenrir Vaalhaar. Ze worden vastgebonden aan twee gevangenen die de Bloedhonden eerder al hadden gevangen: Daan Tomas en Grijphaak. Daan zijn toverstok is door de Bloedhonden afgepakt. Als de Bloedhonden erachter komen dat het om Harry en zijn vrienden gaat, worden ze naar Villa Malfidus gebracht. Dobby helpt ze hieruit te ontsnappen, door met ze te Verdwijnselen naar De Schelp, het huis van Bill en Fleur Wemel.

 

Slag om Zweinstein

Daan heeft meegevochten bij de Slag om Zweinstein. Hij vocht aan de Goede Zijde.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...