Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Hermelien Griffel


ThaMartin

Hermelien Griffel

Hermione Granger

 

 

Algemeen

Hermelien Griffel is Harry's beste vriendin. Haar volledige naam is Hermelien Jeanine Griffel. Ze is jarig op 19 september.

 

Uiterlijk

Ze heeft een grote bos, nogal warrig, kastanjebruin haar en een net handschrift. Haar ouders zijn allebei tandarts. Zelf heeft Hermelien nogal forse voortanden. Haar ogen zijn bruin.

 

Familie

Hoewel haar ouders Dreuzels zijn, en ze niet uit een tovenaarsfamilie komt, zijn haar cijfers op Zweinstein altijd enorm hoog. Het feit dat haar ouders Dreuzels zijn, maakt haar een modderbloedje, iets wat ze zelf helemaal niet leuk vindt.

 

Wanneer Hermelien met Harry (en Ron) mee gaat op Gruzielementenjacht, heeft ze haar ouders' geheugen gemodificeerd zodat ze denken dat ze Wilbert en Monica Wanders heten en ze geëmigreerd zijn naar Australië. Dit uit voorzorg voor de kans dat Voldemort ze wil opsporen om te ondervragen over Harry.

 

Hoewel J.K. Rowling altijd een jonger zusje voor Hermelien had gepland, is die nooit op komen dagen en heeft ze uiteindelijk besloten dat het al te laat was om nog broertjes of zusjes aan Hermelien toe te voegen.

 

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior).

 

Ron en Hermelien krijgen later twee kinderen. Roos Wemel is de oudste en Hugo Wemel de jongste.

 

Bill en Fleur wemel krijgen later een dochter, Victoire.

 

Karakter

Ze is erg intelligent, maar ook nogal bazig en eigenwijs. Ze kan soms net zo streng overkomen als professor Anderling. Wel is ze erg moedig en trouw aan haar vrienden. Ze houdt er niet van om regels te overtreden, maar dat gebeurt haar wel regelmatig. Vooral in Transfiguratie is ze erg goed, maar haar lievelingsvak is toch wel Voorspellend Rekenen. Ze was erg zenuwachtig toen ze moest leren vliegen, want dit kon je niet uit een boek leren. Ze neemt het altijd op voor Sneep, ook al doen Harry en Ron dat niet. Toch heeft ze eventjes haar mening herzien toen ze dachten dat Sneep Harry’s Bezem had behekst tijdens de allereerste Zwerkbalwedstrijd van Harry.

 

Ze vindt professor Zwamdrift een oude charlatan en een vreselijk slechte lerares.

 

Hermelien houdt niet van skiën, maar ze heeft tegen Ron gezegd dat het fantastisch was, omdat hij haar uitlachte.

 

Hoewel ze erg slim is en goed kan leren, is Hermelien hopeloos als het op Zwerkbalkunsten aankomt.

 

Patronus

De Patronus van Hermelien heeft de vorm van een otter.

 

Vrienden

Haar beste vrienden zijn Harry Potter en Ronald Wemel. In het begin kwamen Ron en Harry helemaal niet goed overeen met Hermelien, tot ze haar eens redden van een trol, vanaf toen af waren ze beste vrienden. Ze gaat ook regelmatig met Ginny Wemel en Marcel Lubbermans om. Verder heeft ze een goed contact met Viktor Kruml, zij schrijven elkaar brieven. Ook Hagrid is een goede vriend van haar.

 

School

Net als Harry en Ron, zit Hermelien bij Griffoendor. De Sorteerhoed overwoog haar bij Ravenklauw in te delen, maar koos uiteindelijk, na bijna vier minuten, toch voor Griffoendor. Ze zit in hetzelfde jaar als Harry en Ron. Ze loopt altijd met een stapel boeken, en kent bijna elk schoolboek en elke spreuk uit haar hoofd. Eén van haar specialiteiten is het maken van draagbare, watervaste vuurtjes. Ze kreeg ooit eens een 11 voor een proefwerk Bezweringen.

 

Toverstok

Hermeliens toverstok is gemaakt van wijnstok en heeft een kern van drakenhart.

 

S.H.I.T

Hermelien richt in haar vierde jaar de Stichting Huis-elf, voor Inburgering en Tolerantie (SHIT) op om zich in te zetten voor de rechten van de Huis-Elf. Ze vindt dat Huis-Elfen onderdrukt worden en wil een einde maken aan hun slavernij. Helaas heeft ze niet veel mensen die met haar mee willen doen. Toch laat ze zich niet van haar plan weerhouden en strijdt met de SHIT dapper voor de Huis-Elfen.

 

Boek 1

Tijdens Harry's allereerste Zwerkbalwedstrijd, wordt zijn bezem behekst en verdenkt Hermelien Sneep daarvan. Vervolgens gaat ze naar de plek waar Sneep staat, en met een toverspreuk steekt ze zijn gewaad in brand. Door dit rumoer houdt Krinkel, die eigenlijk de vloek uitsprak, op met het beheksen.

 

Boek 2

In haar tweede jaar, wordt ze Versteend in de bibliotheek gevonden, nadat ze via een spiegeltje, de Basilisk heeft aangekeken.

 

Boek 3

Het hele derde schooljaar al, gebruikt Hermelien een Tijdverdrijver om te zorgen dat ze alle lessen kan bijwonen zonder in tijdnood te komen. Aan het eind van het boek, vertelt ze Harry erover en reizen ze samen terug in de tijd om Sirius, Scheurbek en zichzelf te kunnen redden van de dood.

 

Ook heeft ze in dit boek veel ruzie met Ron, omdat hij Knikkebeen ervan beschuldigt dat hij Schurfie heeft opgegeten. Later blijkt dat Schurfie/Pippeling op de vlucht is geslagen.

 

Boek 4

In de zomervakantie voordat het vierde schooljaar begint, gaat Hermelien met de familie Wemel en Harry naar de finale van het WK Zwerkbal. Meneer Wemel heeft goede kaartjes kunnen regelen via Ludo Bazuyn. Op de avond van de wedstrijd, koopt Harry voor zichzelf, Hermelien en Ron een Omniscoop.

Ze was voor het Toverschool Toernooi in een diepe slaap getoverd, omdat Viktor haar terug moest halen uit het Grote Meer.

 

Na een bezwering die Draco over haar tanden had uitgesproken waren die tot aan haar kraagje gegroeid. Hiervoor werd ze door Poppy Plijster geholpen, en heeft ze haar tanden laten krimpen tot ze iets kleiner waren dan dat ze waren voor de bezwering. Ook zijn al haar tanden nu recht en even groot. Ze vreest dat haar ouders er niet blij mee zullen zijn, omdat ze allebei tandarts zijn en vinden dat tanden en toverkracht niet samengaan. Alle keren dat Hermelien ze had gevraagd of ze haar tanden mocht laten krimpen hadden ze geantwoord dat ze gewoon haar beugel moest blijven dragen.

 

Tijdens het kerstbal was ze de partner van Viktor Kruml. Ze droeg een gewaad van een of andere dunne maagdenpalmblauwe stof en haar haar hing in een elegante glad glanzende knot in haar nek. Ook was haar houding anders, maar misschien kwam dat wel omdat ze nu geen zware boekentas droeg. Harry had haar eerst niet herkend.

 

Nadat het artikel over Hermelien in de Heks & Haard was verschenen, kreeg Hermelien een hele hoop haatpost. Sommige waren geschreven in letters die uit de Ochtendprofeet geknipt waren. Er was er ook een waar onverdunde Fisteldistelpus in zat. Toen Hermelien deze envelop openmaakte kreeg ze het pus over haar handen, waar gelijk onder dikke pijnlijke zweren, zodat het net was alsof ze grote, bobbelige handschoenen droeg.

 

Boek 5

Vanaf het begin van boek vijf, is Hermelien op het Hoofdkwartier van de Orde van de Feniks, het Grimboudplein 12. Omdat zij volgens mevrouw Wemel nog te jong is, mag ze echter niks horen over de plannen die binnen de vergaderingen van de Orde worden gemaakt. Wanneer ze haar brief krijgt van Zweinstein met de boekenlijst erbij, krijgt ze direct te horen dat ze Klassenoudste is geworden! Haar badge is in de envelop bijgevoegd.

 

Hermelien is ook degene die met het idee komt om de SVP op te richten. Ook komt het idee van de Magische Munten voor de communicatie naar de SVP leden toe, van haar af.

 

Aan het eind van het boek, gaat ze mee naar het Departement van Mystificatie en helpt ze te vechten tegen de Dooddoeners.

 

Hermeliens SLIJMBAL-uitslagen

Aan het eind van Hermeliens vijfde schooljaar, behaalde zij 11 SLIJMBALLEN. Ze had overal Uitmuntend voor, behalve voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Hier scoorde zij "Boven Verwachting".

 

Boek 6

Hermelien laat in dit boek duidelijk zien dat ze volwassener is geworden. Zo gaat ze Odius & Oorlof in om te peilen wat Malfidus daar kwam doen toen ze hun schoolspullen aan het halen waren. Ze toont lef, ondanks dat het haar niet gelukt is iets te weten te komen.

 

In zijn zesde jaar op Zweinstein, krijgt Ron voor het eerst een vriendinnetje. Hij gaat met Belinda Broom, die hem vol liefde het koosnaampje "Ronnieponnie" geeft. Hermelien kan dit niet uitstaan en Ron krijgt dan ook grote ruzie met haar. Hermelien stuurt zelfs een groep vogels op hem af, die hem pikken en als gouden kogels op hem af schieten. Verderop in het boek gaat zijn relatie met Belinda weer uit en wordt min of meer duidelijk dat Ron en Hermelien wel iets voor elkaar voelen.

 

In haar zesde jaar, slaagt ze in 1 keer voor haar Verschijnselexamen.

 

Boek zeven

Hermelien besluit samen met Ron om haar laatste jaar op Zweinstein niet te beginnen en met Harry mee te gaan op zijn reis om Voldemort te doden. Perkamentus laat haar zijn exemplaar van De Vertelsels van Baker de Bard na.

 

Hermelien heeft een klein, met kralen bestikt tasje dat ze bij zich draagt wanneer zij met Harry en Ron achter Voldemort aangaan in het zevende boek. Op dit tasje heeft ze en Onnaspeurbare Zwelspreuk uitgesproken, waardoor de inhoud van het tasje vele malen groter is dan hij normaal zou zijn. Ze heeft het tasje vol zitten met allerlei spullen die handig kunnen zijn bij hun missie.

 

Wanneer Harry met Ron en Hermelien op jacht gaat naar de Gruzielementen en ze al een aantal weken ronddwalen en duidelijk wordt dat ook Harry niet weet waar de Gruzielementen gevonden kunnen worden, krijgt Ron (waarschijnlijk mede door toedoen van het Medaillon van Zwadderich) ruzie met Harry. Hij verlaat Harry (en Hermelien, die bij Harry blijft om hem te helpen met zijn missie).

 

Harry en Hermelien besluiten om Goderics Eind, de geboorteplaats van Harry, te bezoeken in de hoop het Zwaard van Griffoendor daar te vinden. Ze hebben de flauwe hoop dat Perkamentus dit zwaard aan Mathilda Belladonna heeft gegeven om het te bewaren. Zij woont in Goderics Eind. Verder doen ze er het kerkhof aan waar Harry's ouders begraven liggen en komen ze langs zijn ouderlijk huis.

 

Voldemort laat zijn slang, Nagini, in Mathilda Belladonna's lichaam kruipen om Harry naar zich toe te lokken wanneer hij in Goderics Eind is. Als "Mathilda" Harry mee heeft genomen naar een slaapkamer en ze alleen zijn, komt de slang tevoorschijn uit de plaats waar eerst Mathilda's nek heeft gezeten, en zakt het lichaam van Mathilda in elkaar. De slang probeert Harry vast te houden tot Voldemort er is. Gelukkig hoort Hermelien het gestommel en schiet ze te hulp. Na een korte worsteling, weten Harry en Hermelien nét te ontsnappen voordat Voldemort er is.

 

Nadat Harry in het bevroren ven dook om het Zwaard van Griffoendor van de bodem te vissen en hij dreigt te verdrinken, schiet Ron hem ineens te hulp en redt zijn leven. Vanaf dat moment sluit Ron zich ook weer bij Harry en Hermelien aan. Direct hierna vernietigt Ron het Medaillon van Zalazar Zwadderich met het Zwaard.

 

Toch blijft Hermelien nog een tijdje boos en verontwaardigd doen over het feit dat Ron hen verlaten heeft.

 

Op een donkere avond in maart, worden Harry, Ron en Hermelien nadat Harry Voldemort zijn naam noemde (die Taboe is), opgepakt door een stelletje Bloedhonden, waaronder Kolier, onder leiding van Fenrir Vaalhaar. Ze worden vastgebonden aan twee gevangenen die de Bloedhonden eerder al hadden gevangen: Daan Tomas en Grijphaak. Wanneer de Bloedhonden erachter komen dat het om Harry en zijn vrienden gaat, worden ze naar Villa Malfidus gebracht. Daar wordt Hermelien door Bellatrix gemarteld, wanneer ze erachter komt dat Harry, Ron en Hermelien het Zwaard van Griffoendor bij zich hebben, dat in haar kluis in Goudgrijp hoort te liggen. Dobby komt ze echter bevrijden en Verdwijnselt met ze naar De Schelp, het huis van Bill en Fleur Wemel.

 

Slag om Zweinstein

Tijdens de slag om Zweinstein, zoeken Ron en Hermelien naar een manier om de Gruzielementen te vernietigen. Ron komt op het idee om de basilisktanden uit de Geheime Kamer hiervoor te gebruiken. Hij probeerde Harry's Sisselspraak na te doen om de Geheime Kamer binnen te komen en hoewel het even duurde voordat hij het goed had, is het uiteindelijk wel gelukt. Ze komen de Geheime Kamer binnen en het is Hermelien die daar de Beker van Helga Huffelpuf doorboort met een Basilisk-tand.

 

Als Harry, Ron en Hermelien in de Kamer van Hoge Nood op zoek zijn naar het diadeem van Rowena Ravenklauw, verschijnen Draco Malfidus, Vincent Korzel en Karel Kwast om ze te dwarsbomen. Wanneer Korzel probeert om Duivelsvuur op hen af te sturen, kan hij het vuur zelf niet onder controle houden. Onnatuurlijk hoge vlammen nemen de vorm aan vurige beesten: gloeiende slangen, Chimaera's en draken rijzen op, verdwijnen weer, rijzen weer opnieuw op en voeden zich met het puin van eeuwen. Voorwerpen worden in de lucht gesmeten door vurige klauwen, opgeslokt door withete muilen en verslonden door laaiende vlammen. Klauwen en hoorns en staarten zwiepen en de hitte is een ondoordringbare muur.

 

Harry, Ron en Hermelien springen op bezems en vliegen over het vuur om Draco, Korzel en Kwast te zoeken maar ze kunnen weinig zien door de dichte zwarte rook. Opeens ziet Harry, Draco en Kwast op een wankele berg geblakerde schoolbanken. Kwast is op dat moment bewusteloos. Harry trekt Draco op zijn bezem en Ron en Hermelien grijpen Kwast. Harry ziet, terwijl ze naar de uitgang proberen te vluchten, het diadeem van Rowena Ravenklauw vallen richting het vuur. Harry maakt een scherpe bocht en duikt naar het diadeem, om het nog net op tijd uit de lucht te grissen. Harry haast zich naar de uitgang en na een paar tellen knallen ze op de muur tegenover de deur. Als ze weer een beetje bijgekomen zijn, bevestigt Ron dat Korzel dood is gegaan.

 

Ineens druipt er een donkere, teerachtige substantie die wel wat op bloed lijkt, uit het diadeem. Plotseling trilt het heftig en breekt het in stukken. Terwijl dat gebeurt, klinkt er vaag een langgerekte pijnkreet uit het diadeem, dat in Harry's handen versplinterd is. Dit komt door het Duivelsvuur, een van de substanties die Gruzielementen kan vernietigen.

 

Ron en Hermelien

Wanneer Ron tijdens de slag om Zweinstein oppert om de huis-elfen in de keuken te waarschuwen dat ze zichzelf in veiligheid moeten brengen, laat Hermelien met een hoop gekletter de giftanden van de Basilisk vallen, holt ze naar Ron, slaat haar armen om zijn nek en kust hem vol op zijn mond. Ron gooit zijn eigen Basilisktanden en zijn bezemsteel ook neer en kust Hermelien zo vurig dat haar voeten een eindje van de grond komen. Vanaf dat moment hebben ze officieel verkering.

 

Na de boeken

Harry en Hermelien gaan na de boeken, beiden in dienst bij het Ministerie van Toverkunst.

 

Hermelien begon haar carrière na Zweinstein op het Departement van Toezicht op Magische Wezens, waar ze zich hard inzette voor het verbeteren van het leven van Huis-Elfen. Daarna verhuisde ze (ondanks haar wrange gevoelens tegenover Schobbejak), naar het Departement van Magische Wetshandhaving.

 

Harry, Ron, Hermelien en Ginny hebben met hun toekomstige carrières een belangrijke rol gespeeld in het opnieuw opbouwen van de toversamenleving.

 

Hermelien heeft haar ouders weer kunnen vinden en ze heeft ze teruggebracht naar huis en hun herinneringen weer teruggeplaatst.

 

Hermione Granger

In de Griekse mythologie was Hermione de dochter van Menelaos en Helena.

 

Hermione kun je ook lezen als 'her my own', dat in het Nederlands 'zij mijn eigen' ofwel 'zij is mij' betekent. Rowling heeft in een intervieuw eens verteld dat Hermione net zo is als zij vroeger zelf was.

 

Hermelien Griffel.png
Granger kan een samentrekking kunnen zijn van het Latijnse woord 'gratus' en het Engelse woord 'stranger'. Gratus betekent dierbaar en stranger is vreemdeling. Je zou samen 'dierbare vreemdeling' krijgen. Hermione is Harry heel dierbaar. Vreemdeling zou misschien kunnen zijn omdat ze dreuzelouders heeft?

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...