Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Magnus Stoker


ThaMartin

Magnus Stoker

Cormac McLaggan

 

 

Magnus is een lange, grote jongen met stug, krullend haar en een massief postuur. Net als Harry zit hij in Griffoendor, alleen zit hij een jaar hoger.

 

Door professor Slakhoorn wordt hij ook uitgenodigd op weg naar Zweinstein, om mee te komen lunchen in coupé C.

 

Samen met zijn oom Canisius, Rufus Schobbejak en Boudewijn Hilarius, heeft hij eens gejaagd op Nogtandsen in het oosten van het land.

 

In zijn zesde schooljaar ligt hij tijdens de selectietrainingen voor het Zwerkbalteam in de Ziekenzaal vanwege een weddenschap dat hij een pond Doxy-eieren op durfde te eten. In zijn laatste schooljaar probeert hij het opnieuw, en bij zijn selectie stopt hij 4 van de 5 doelpunten. Bij de laatste schiet hij echter compleet de verkeerde kant uit, achteraf bleek dat te zijn geweest door een beheksing van Hermelien, maar hier is hij nooit achter gekomen. Als Ron hem verslaat is hij boos en eist hij om een herkansing, die hij niet krijgt. Ook beschuldigt hij Ginny ervan Ron te hebben gematst.

 

Stoker haalt het dus niet om Wachter te worden, maar mag wel invallen op het moment dat Ron in de Ziekenzaal ligt nadat hij vergiftigd was. Stoker blijkt echter vrij dominant te zijn en laat iedereen zijn nieuwe "tactieken" horen. Hij stelt zich op als Aanvoerder en daar is de rest van het team niet erg blij mee.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...