Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Vincent Korzel


ThaMartin

Vincent Korzel

Vincent Crabbe

 

 

Algemeen

Één van de lijfwachten van Draco Malfidus en altijd samen te vinden met Karel Kwast. Hij zit in hetzelfde jaar als Harry, maar dan bij Zwadderich. Zijn vader is Dooddoener.

 

Tijdens zijn jeugd, ging Draco voornamelijk om met de volbloed-kinderen van zijn vaders ex-Dooddoener maatjes en daardoor had hij al een groepje vrienden verzameld voordat hij naar Zweinstein ging, onder wie Theodoor Noot en Vincent Korzel.

 

Uiterlijk

Korzel is groot, sterk en dom en ziet er gemeen uit. Hij heeft een diepe stem, een platte neus en een bloempotvormig kapsel. Zijn knokkels zijn zo groot als kastanjes, zijn armen lang en aapachtig en zijn nek ongeveer even dik als het hele lichaam van Kasper Krauwel. Zijn armen houdt hij altijd stijf langs zijn lichaam.

 

Boek 4

Hij was er met het kerstbal in zijn vierde jaar niet in geslaagd een partner te vinden. Hij zag eruit als een bemost rotsblok.

 

Boek 5

Vanaf zijn vijfde jaar vervult hij een van de rollen als Drijver in het Zwerkbalteam van Zwadderich.

 

Boek 6

In het zesde schooljaar is Draco bezig met een manier om Dooddoeners ondanks alle beveiligingen, toch op Zweinstein binnen te kunnen laten dringen. Hij doet dit door een Verdwijnkast te maken in de Kamer van Hoge Nood, waarvan de andere Kast staat in Odius & Oorlof. Als hij in de Kamer van Hoge Nood is, moeten Korzel en Kwast (die met een Wisseldrank zijn veranderd in meisjes), buiten de Kamer op wacht staan en een hoop lawaai maken als er iemand aan komt, zodat Draco weet dat hij binnen moet blijven. Zelfs Korzel en Kwast weten niet wat hij daarbinnen uitvoert.

 

Slag om Zweinstein

Als Harry, Ron en Hermelien in de Kamer van Hoge Nood op zoek zijn naar het diadeem van Rowena Ravenklauw, verschijnen Draco Malfidus, Vincent Korzel en Karel Kwast om ze te dwarsbomen. Wanneer Korzel probeert om Duivelsvuur op hen af te sturen, kan hij het vuur zelf niet onder controle houden. Onnatuurlijk hoge vlammen nemen de vorm aan vurige beesten: gloeiende slangen, Chimaera's en draken rijzen op, verdwijnen weer, rijzen weer opnieuw op en voeden zich met het puin van eeuwen. Voorwerpen worden in de lucht gesmeten door vurige klauwen, opgeslokt door withete muilen en verslonden door laaiende vlammen. Klauwen en hoorns en staarten zwiepen en de hitte is een ondoordringbare muur.

 

Harry, Ron en Hermelien springen op bezems en vliegen over het vuur om Draco, Korzel en Kwast te zoeken maar ze kunnen weinig zien door de dichte zwarte rook. Opeens ziet Harry, Draco en Kwast op een wankele berg geblakerde schoolbanken. Kwast is op dat moment bewusteloos. Harry trekt Draco op zijn bezem en Ron en Hermelien grijpen Kwast. Harry ziet, terwijl ze naar de uitgang proberen te vluchten, het diadeem van Rowena Ravenklauw vallen richting het vuur. Harry maakt een scherpe bocht en duikt naar het diadeem, om het nog net op tijd uit de lucht te grissen. Harry haast zich naar de uitgang en na een paar tellen knallen ze op de muur tegenover de deur. Als ze weer een beetje bijgekomen zijn, bevestigt Ron dat Korzel dood is gegaan.

 

Ineens druipt er een donkere, teerachtige substantie die wel wat op bloed lijkt, uit het diadeem. Plotseling trilt het heftig en breekt het in stukken. Terwijl dat gebeurt, klinkt er vaag een langgerekte pijnkreet uit het diadeem, dat in Harry's handen versplinterd is. Dit komt door het Duivelsvuur, een van de substanties die Gruzielementen kan vernietigen. Indirect is Korzel dus verantwoordelijk voor de vernietiging van dit Gruzielement.

 

Vincent Crabbe

Vincent komt van het Latijnse werkwoord 'vincere', dat overwinnen betekent.

 

Crabbe is Engels voor kriebelig of geprikkeld.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...