Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Hildebrand Slakhoorn


ThaMartin

Hildebrand Slakhoorn

Horace Slughorn

 

 

Uiterlijk

Hoewel Slakhoorn nu kaal is, had hij vroeger een weelderige bos glanzend, strokleurig haar. Het was alsof hij een rieten dakje op zijn hoofd had, al groeide er toen al een kale plek zo groot als een Galjoen op zijn kruin. In het verleden was zijn zilvergrijze walrussnor minder vol dan tegenwoordig, en rossig blond van kleur. Hij heeft ook uitpuilende ogen. Vroeger was hij niet zo dik als tegenwoordig, maar de gouden knoopjes op zijn rijk geborduurde vest stonden al behoorlijk onder spanning. Hij heeft kleine voeten.

 

Zweinstein

In Harry's zesde jaar, is Hildebrand Slakhoorn de nieuwe leraar Toverdranken. Hij neemt deze functie over van Sneep, die op zijn beurt Verweer tegen de Zwarte Kunsten zal doceren.

 

Perkamentus en Harry moeten hem eerst overtuigen om deze functie aan te nemen. Om te ontsnappen aan de Dooddoeners blijft Hildebrand nooit langer dan één week op dezelfde plek. Hij trekt van het ene Dreuzelhuis naar het andere. De eigenaars van het huis waar Perkamentus en Harry hem vonden, zijn met vakantie op de Canarische Eilanden.

 

Slakhoorn heeft eerder lesgegeven op Zweinstein en zat in zijn eigen schooltijd in Zwadderich. Hij begon rond dezelfde tijd met lesgeven als Albus Perkamentus en heeft onder andere meneer en mevrouw Wemel, en de gehele familie Zwarts -behalve Sirius- lesgegeven. Toen was hij ook afdelingshoofd van Zwadderich.

 

Wanneer Sneep Perkamentus heeft vermoord, wordt Slakhoorn tijdelijk ook het Hoofd van deze afdeling. Slakhoorn is ook degene die het Ministerie voor de school op de hoogte heeft gesteld van het overlijden van Perkamentus.

 

Na de dood van Perkamentus, vertelt Anderling dat ze er niet van is overtuigd dat het volgende jaar, de school open moet gaan. Slakhoorn denkt dat veel ouders hun kind niet meer naar Zweinstein zullen laten gaan. Uiteindelijk besluit Anderling dat het schoolbestuur de uiteindelijke beslissing mag nemen.

 

Eigenschappen

Professor Slakhoorn is een uiterst bekwame tovenaar en is erg bedreven in Occlumentie. Ook heeft hij altijd een tegengif tegen Veritaserum op zak. Zijn volledige initialen zijn H.E.F.

 

Slakhoorn kan heel charmant zijn als hij wil. Op het Ministerie van Toverkunst krioelt het van zijn oude lievelingetjes. Hij was altijd bereid om voor bepaalde mensen een goed woordje te doen. Hij is in het bezit van een hele reeks zilveren fotolijstjes met daarin gesigneerde foto's van zijn beste oud-leerlingen.

 

Hildebrand is op zijn comfort gesteld. Hij is ook heel erg gesteld op het gezelschap van beroemde, succesvolle en machtige figuren. Hij geniet van het gevoel dat hij invloed heeft op die mensen. Hij heeft nooit de behoefte gehad om zelf op de troon te zitten; hij geeft de voorkeur aan de achterbank, waar je meer armslag hebt.

 

Hij heeft ook wel eens last van reumatiek. Hij is dol op geconfijte ananas.

 

Volgens Perkamentus zouden Dooddoeners zijn aanzienlijke talenten willen aanwenden voor dwang, marteling en dood.

Om te ontsnappen aan de Dooddoeners blijft hij nooit langer dan één week op dezelfde plek. Hij trekt van het ene Dreuzelhuis naar het andere.

 

De Slakkers

Professor Slakhoorn heeft de gewoonte om favoriete leerlingen uit te pikken, waarvoor hij besloten feestjes organiseert. Deze leerlingen noemt hij dan de Slakkers. Over het algemeen zijn het leerlingen waarvan hij denkt dat ze het nog weleens ver kunnen schoppen, of die volgens hem interessante connecties hebben.

 

De Slakkers had hij al toen hij voor het eerst lesgaf op Zweinstein. Bij die club hoorden onder andere Marten Vilijn en Lucius Malfidus. Bij de club van tegenwoordig horen onder andere Harry en Ginny. Marcel was in de trein op weg naar Zweinstein ook uitgenodigd voor de club, maar dit was de eerste en ook meteen de laatste keer. Blijkbaar vond Slakhoorn achteraf dat Marcel niet interessant genoeg was.

 

hildebrandslakhoorn.jpg
Gruzielementen

Voldemort heeft veel informatiebronnen tijdens zijn schooltijd. Zo weet hij vaak meer dan de meeste docenten. Iets waar hij bijzonder geïnteresseerd in is, is het maken van Gruzielementen. Hij vraagt professor Slakhoorn hier dan ook naar, en hoewel die er later spijt van heeft, geeft hij wel de nodige informatie.

 

Perkamentus wil die herinnering graag van Slakhoorn hebben, maar omdat Slakhoorn zich hiervoor schaamt, knoeit hij met zijn herinnering, om beter naar voren te komen. Via Harry weet Perkamentus uiteindelijk toch de echte herinnering te krijgen. Harry zorgt ervoor dat Slakhoorn ook aanwezig is bij de begravenis van Aragog, en wacht tot Slakhoorn dronken genoeg is om hem over te halen de herinnering te geven.

 

Slag om Zweinstein

Slakhoorn heeft meegevochten bij de Slag om Zweinstein. Hij vocht aan de Goede Zijde.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...