Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Quirinus Krinkel


ThaMartin

Quirinus Krinkel

Quirinus Quirrell

 

Algemeen

Deze nerveuze tovenaar is leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten in Harry's eerste jaar. Deze bleke jongeman is bang voor studenten en voor zijn eigen vak. Een van zijn ogen trilt. De klas ruikt ongelooflijk naar knoflook, er wordt gezegd dat Krinkel dat heeft gedaan om zich tegen de vampier die hij ontmoet had in Roemenië te beschermen.

 

Krinkel is een halfbloed tovenaar en jarig op 26 september. Zijn toverstok is gemaakt van els met een kern van eenhoornhaar, 22.5 centimeter lang en buigzaam.

 

Professor Krinkel is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Zijn hobbies zijn reizen en wilde bloemen.

 

Verleden

In zijn schoolperiode, zat Krinkel in Ravenklauw. Voordat hij leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten werd, was hij leraar Dreuzelkunde op Zweinstein.

 

Hij was een briljante man. Hij was oké toen hij studeerde uit boeken, maar hij ging een jaar weg om veldwerk te doen. Hij zou vampieren hebben ontmoet in het Zwarte Woud, en hij zoud trammelant gehad hebben met een feeks, waarna hij nooit meer dezelfde was. Hij ontmoette Harry in de Lekke Ketel op de dag de Harry er met Hagrid was op zijn 11de verjaardag. Hij zou er zijn om een boek over vampieren kopen. Hij ging eigenlijk naar Goudgrijp, om er de Steen der Wijzen te stelen.

 

Omdat hij vroeger veel gepest werd om zijn timiditeit en zenuwachtigheid, had hij een groot verlangen om zichzelf tegenover de wereld te bewijzen. Hij verdiepte zich theoretisch in de Zwarte Kunsten en zijn reizen bleken uiteindelijk het achterliggende doel te hebben om Voldemort op te sporen, of in ieder geval hetgeen wat van Voldemort was overgebleven. Toen Voldemort erachter kwam dat Krinkel een baan had op Zweinstein, nam hij Krinkels lichaam over. Krinkel kon zich hiertegen niet verzetten en werd op deze manier een tijdelijk Gruzielement. Hij verloor niet zijn ziel, maar werd wel onderworpen aan Voldemort, die zijn lichaam op een enge manier binnendrong. Voldemort kon nu uit Krinkels achterhoofd kijken en had controle over zijn bewegingen, zelfs tot het punt waar hij Krinkel een moord probeert te laten begaan.

 

Terwijl Krinkel een Gruzielement is, raakt hij compleet uitgeput van het vechten tegen de kwade en veel sterkere ziel die in zijn eigen lichaam huist. Als het lichaam dat hij met Voldemort deelt, wordt verbrand door de aanraking met Harry, weet Voldemort zichzelf op tijd te redden. Hij laat het Krinkel achter om in elkaar te vallen en te sterven.

 

Zweinstein

Vanaf de eerste schooldag droeg hij een paarse tulband. Hij zei dat hij die van een Afrikaanse prins had gekregen omdat hij hen gered had van een zombie. Ook rond de tulband hangt er een rare geur. Toen Krinkel eens een wereldreis maakte ontmoette hij Voldemort. Deze had nog geen vaste gedaante, en gebruikte Krinkels lichaam om door te kunnen dringen op Zweinstein. De tulband bleek eigenlijk te zijn om Voldemort's gezicht te beschermen en te verbergen, die in Krinkels achterhoofd gegraveerd staat.

 

Op Zweinstein is Krinkel eigenlijk bezig de Steen der Wijzen te stelen. Zo laat hij met Halloween een trol los in de Kerkers, zodat alle leraren daar naartoe zouden gaan en hij ongestoord kon proberen langs Pluisje te komen, maar Sneep had hem door. Later, tijdens Harry's eerste Zwerkbalwedstrijd, probeert Krinkel zijn bezem te beheksen zodat hij Harry op de grond zou gooien, en weer is het Sneep die hiervoor een stokje steekt door een tegenbezwering te mompelen.

 

Harry weet dat iemand probeert de Steen der Wijzen te stelen, maar hij verdenkt Sneep daarvan. Als hij achter de Steen aangaat, ziet hij tot zijn verbazing dat het niet Sneep is, die hem in de laatste kamer opwacht, maar Krinkel. Ineens is er niks meer over van de zenuwachtige, stotterende professor, maar praat Krinkel heel kalm tegen hem. Hij bekent Harry dat hij hem probeerde te vermoorden tijdens zijn eerste Zwerkbalwedstrijd, en dat het Sneep was die Harry had gered. Wanneer Voldemort weet dat Harry de Steen der Wijzen in zijn zak heeft, beveelt hij Krinkel om Harry aan te vallen, maar zodra hij Harry aanraakt, verbrandt zijn huid. Met een laatste greep van Harry in Krinkels gezicht, is Krinkels leven voorbij.

 

Herinneringen van Sneep

Na Sneeps dood, gaat Harry naar de kamer van het schoolhoofd en giet de herinneringen van Sneep in de Hersenpan. Herinnering elf is kort. Terwijl Sneep tegen Perkamentus klaagt over Harry, vraagt Perkamentus hem om Krinkel in de gaten te houden.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.



Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...