Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Remus Lupos


ThaMartin

Remus Lupos

Remus Lupin

 

 

Algemeen

Deze halfbloed tovenaar is leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten in Harry's derde jaar. Zijn volledige naam is Remus Johannes Lupos. Hij is jarig op 10 maart.

 

Uiterlijk

Lupos heeft grijs haar en een hese stem. Hij gaat gekleed in een oude, sjofele jas.

 

Weerwolf

Remus Lupos is een Weerwolf. Hij is gebeten door Fenrir Vaalhaar. In zijn schooltijd op Zweinstein, gebruikte hij de geheime gang onder de Beukwilg om in het Krijsende Krot te komen als hij moest transformeren, zodat hij niemand kwaad kon doen. Om helemaal eerlijk te zijn, is de Beukwilg speciaal geplant voor Lupos. Ook de geheime gang, en het Krijsende Krot, zijn speciaal voor Lupos gemaakt.

 

Als hij lesgeeft op Zweinstein, brouwt Sneep iedere maand trouw Wolfsworteldrank voor hem, zodat hij niet zo erg hoeft te lijden als normaal bij Volle maan. Wel zorgt Sneep ervoor dat mensen erachter komen dat Remus een Weerwolf is, zodat hij vroegtijdig van school moet vertrekken.

 

Verleden

In zijn jeugd was hij nogal bleek en mager. Hij was een slimme en serieuze leerling. Zijn vrienden waren James Potter, Sirius Zwarts en Peter Pippeling. Hij is in zijn vijfde jaar ook Klassenoudste geworden. Remus zat in Griffoendor.

 

Lupos is één van de makers van de Sluipwegwijzer. Omdat hij een Weerwolf is, was zijn bijnaam onder zijn vrienden vroeger "Maanling".

 

hutkofferlupos.png
Vrienden

Vroeger trok Lupos altijd op met James Potter, Sirius Zwarts en Peter Pippeling. Ze waren altijd hele goede vrienden. Toen ze wisten dat Lupos een Weerwolf was, zijn ze zelfs illegaal Faunaat geworden, om hem te kunnen vergezellen naar het Krijsende Krot, zonder bang te hoeven zijn dat Lupos ze aan zou vallen.

 

Orde van de Feniks

Vroeger zat Lupos al bij de Orde van de Feniks en hij is nog steeds Ordelid. Hij gaat ook mee met de Voorhoede om Harry weg te halen bij de Duffelingen. Ook schiet hij aan het eind van het vijfde boek te hulp op het Departement van Mystificatie, als Harry probeert de Profetie te bemachtigen en te maken krijgt met Dooddoeners.

 

In het zesde boek, zit hij een groot gedeelte van de tijd ondergedoken bij andere Weerwolven als spion. Bijna alle Weerwolven staan aan de kant van Voldemort.

 

remuslupos02.jpg

Tops en Lupos

In het zesde boek wordt duidelijk dat Tops verliefd is op Remus Lupos. Remus wil hier alleen niet op ingaan, omdat hij een weerwolf is, en vele jaren ouder, en hij vindt dat zij beter verdient. Tops is hierdoor erg depressief, waardoor ze niet alleen down wordt, maar haar haar ook muisbruin van kleur wordt, en haar gelaatskleur erg bleek.

 

Uiteindelijk besluit Lupos om toch voor het geluk te gaan en in het zevende boek trouwt hij met Tops. Wanneer Tops zwanger is, schaamt Lupos zich en heeft hij spijt van wat hij heeft gedaan. Hij vindt het onverdraaglijk dat hij leven heeft geschonken aan een kind dat waarschijnlijk, zo denkt hij, ook een weerwolf zal gaan worden en een weerwolf als vader heeft. Hij wil Tops achterlaten bij haar ouders en met Harry op pad gaan maar Harry slaat dit voorstel af en vertelt Lupos dat hij bij zijn gezin moet blijven en daarvoor moet vechten. Lupos besluit inderdaad terug te gaan naar Tops en anders tegen hun aankomende kind aan te kijken. Samen krijgen ze een zoontje, Teddy Lupos, waarvan Harry peetvader wordt.

 

Met het Oog op Potter

Remus is een vaste verslaggever van Met het Oog op Potter. Hij gebruikt hier de schuilnaam Romulus.

 

Slag om Zweinstein

Tijdens de Slag om Zweinstein leiden Remus Lupos, Arthur Wemel en Romeo Wolkenveldt groepen naar het schoolterrein.

 

Remus' dood

Wanneer er tijdens de slag om Zweinstein even rust is, ziet Harry, Remus Lupos en Nymphadora Tops dood naast elkaar op de grond liggen. Ze liggen er bleek en roerloos maar ook vredig bij en het is alsof ze slapen onder het donkere, betoverde plafond. Rowling heeft later bevestigd dat Antonin Dolochov verantwoordelijk was voor de dood van Lupos en Bellatrix van Detta voor die van Tops.

 

luposentops01.jpg

 

Herinneringen van Sneep

Na Sneeps dood, gaat Harry naar de kamer van het schoolhoofd en giet de herinneringen van Sneep in de Hersenpan. In de zesde herinnering lopen Sneep en Lily over de binnenplaats van het kasteel en hebben ze ruzie, omdat Sneep omgaat met mensen als Arduin en Schoorvoet, die Duistere Magie gebruiken en dat onder andere hebben gedaan tegen Marie Munter. Sneep verdedigt zich door te zeggen dat Potter en zijn maatjes ook streken uithalen en dat het wel erg toevallig is dat Lupos altijd ziek is met volle maan. Hij zegt dat James verliefd is op Lily en dat James ook verkeerd is. Lily geeft aan dat ze weet dat James Potter een arrogante kwal is, maar dat de vrienden van Sneep dingen doen die gewoon echt verkeerd zijn.

 

remuslupos.jpg
In het Verboden Bos

Aan de rand van het Verboden Bos tijdens de slag om Zweinstein, snapt Harry ineens de inscriptie in de Gouden Snaai. Hij drukt drukt het gouden balletje tegen zijn lippen en fluisert: "Ik sta op het punt om te sterven". Op dat moment splijt het metaal open, om de gespleten Steen van Wederkeer te onthullen.

 

Harry draait de steen drie keer rond en de verschijningen van James en Lily Potter, Sirius Zwarts en Remus Lupos komen naar hem toegelopen: niet zo substantieel als normale lichamen, maar veel minder onstoffelijk dan geesten. Lupos is jonger. Hij ziet er een stuk minder haveloos uit en zijn haar is dikker en donkerder. Hij lijkt blij om terug te zijn in deze vertrouwde omgeving. Lupos zegt dat het hem spijt dat hij zijn zoon nooit zal kennen... Maar dat zijn zoon zal weten waarom hij gestorven is en hopelijk zal begrijpen dat Remus een wereld probeerde te scheppen waarin zijn zoon een gelukkiger leven zou kunnen leiden.

 

Remus Lupin

Volgens een Romeinse mythe was Remus de tweelingbroer van Romulus. Ze waren zoons van de Romeinse god Mars, de god van de oorlog, en de koninsgochter Rhea Sylvia. De kinderen werden gezoogd door een wolvin en opgevoed door een herder. Remus en Romulus stichtten later samen de stad Rome. Uitendelijk werd Remus vermoord door zijn broer.

 

De naam Lupin is makkelijk te verklaren. In het latijn betekent Lupus namelijk wolf. En in Normandië wordt een weerwolf een lupin genoemd. In het Grieks betekent [he lupè] verdriet. Lupus is de naam van het sterrenbeeld 'wolf'.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...