Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Sybilla Zwamdrift


ThaMartin

Sybilla Zwamdrift

Sybill Trelawney

 

 

Algemeen

Sybilla Zwamdrift is de lerares Waarzeggerij op Zweinstein. Haar doopnaam is Patricia.

 

Uiterlijk

Professor Zwamdrift is een broodmagere vrouw met een enorme bril, waardoor haar ogen veel te groot lijken voor haar gezicht. Ze is behangen met omslagdoeken, heeft ontzettend veel kralen, kettingen en armbanden en een dromerige stem.

 

sybillazwamdrift.jpg
Zweinstein

Ze geeft het vak Waarzeggerij, maar is eigenlijk een oplichtster. Ze voorspelt graag Harry’s dood. Het liefst elke les opnieuw. Ook dacht ze dat hij in de winter onder de planeet Saturnus was geboren, terwijl hij geboren werd in juli. Harry heeft één echte voorspelling van haar gehoord, maar toen verkeerde ze in een soort van trance.

 

In Harry’s vijfde jaar werkt ze al 16 jaar op Zweinstein. Toch zijn haar voorspellingen niet altijd fout. Zo voorspelt ze in het zesde boek al een rampspoed die nadert, en een "Door de bliksem getroffen toren".

 

Sinds Firenze ook les mag geven op school, is ze helemaal niet blij. Ze wordt steeds depressiever en grijpt naar de sherry. De sherryflessen verstopt ze regelmatig in de Kamer van Hoge Nood.

 

Eigenschappen

In haar vrije tijd houdt ze zich onder andere bezig met borduren. Ze heeft een klein, geborduurd zakdoekje.

 

Profetie

Sybilla Zwamdrift is ook degene die de Profetie heeft gemaakt over Harry en Voldemort. Omdat zij die gemaakt heeft, is de kans groot dat Voldemort haar zal proberen te krijgen als ze buiten rond loopt, dus ze mag op Zweinstein les blijven geven omdat Perkamentus weet dat ze daar het veiligst is. De Profetie over Harry en Voldemort, luidt als volgt:

 

Hij die de macht heeft om de Heer van het Duister te overwinnen nadert... het kind van hen die hem driemaal hebben getrotseerd, geboren aan het einde van de zevende maand... de Heer van het Duister zal hem aanmerken als zijn gelijke, maar hij zal een kracht bezitten die de Heer van het Duister niet kent... en een van de twee moet sterven door toedoen van de ander, want de een kan niet voortleven als de ander niet dood is... hij die de macht heeft om de Heer van het Duister te overwinnen wordt geboren aan het einde van de zevende maand...

 

Zwamdrift is niet de eerste Zieneres in haar familie. Ze is de achterachterkleindochter van de befaamde Zieneres Cassandra Zwamdrift. Volgens Sybilla slaan dergelijke gaven altijd drie generaties over.

 

In Harry's derde jaar doet ze haar tweede echte voorspelling. Deze luidt:

Vannacht gebeurt het. De Heer van het Duister doolt eenzaam rond, verlaten door zijn volgelingen. Al twaalf jaar is zijn trouwe dienaar geketend, maar vannacht, vóór middernacht, zal de dienaar zijn ketenen verbreken en op weg gaan om zich bij zijn meester te voegen. Met behulp van zijn dienaar zal de Heer van het Duister herrijzen, machtiger en vreselijker dan ooit tevoren. Vannacht... voor middernacht... zal de dienaar... zich bij zijn meester voegen...

 

Toen ze deze voorspelling deed, sprak ze met een harde, rauwe stem die absoluut niet op haar normale stem lijkt.

 

Slag om Zweinstein

Zwamdrift heeft meegevochten bij de Slag om Zweinstein. Zij vocht aan de Goede Zijde.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...