Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Dirk Kramer


ThaMartin

Dirk Kramer

Dirk Cresswell

 

 

Dirk Kramer was een favoriet van Hildebrand Slakhoorn. Hij heeft Dreuzelouders en is nu hoofd van het Contactpunt Kobolden geworden. Hij was een een bijzonder getalenteerde leerling die Slakhoorn nog steeds uitstekende informatie geeft over wat zich allemaal afspeelt bij Goudgrijp.

 

Albert Rigeur heeft waarschijnlijk in het zevende boek Dirk Kramer uit zijn functie gezet, omdat iemand tegen Rigeur zegt dat hij bijna zeker weet dat hij nu Kramer zijn baantje zal krijgen.

 

Als Donders later Dirk Kramer moet begeleiden naar Azkaban, verlamt Dirk Kramer hem onderweg en steelt zijn bezem. Dirk denkt dat er een Waanzichtspreuk over Donders is uitgesproken, waardoor hij niet helemaal zichzelf is.

 

In het zevende boek reizen Grijphaak, Goornik, Ted Tops, Daan Tomas en Dirk Kramer met elkaar rond, als ze allen op de vlucht zijn voor Voldemorts mensen.

 

Later, in maart, hoort Harry via het programma Met het Oog op Potter dat Ted Tops, Dirk Kramer en Goornik zijn vermoord. Daan Tomas en Grijphaak zijn aan de dood ontkomen.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...