Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Emilia Bonkel


ThaMartin

Emilia Bonkel

Amelia Bones

 

 

Algemeen

Zij is hoofd van de afdeling Magische Wetshandhaving op het Ministerie van Toverkunst. Haar kantoor is op tweede verdieping van het Ministerie van Toverkunst, waar oorspronkelijk Harry's Hoorzitting zou worden gehouden. Die locatie is verplaatst, maar Bonkel is wel raadslid bij de Hoorzitting. Volgens Tops is Emilia eerlijk, en iemand die je rustig je verhaal laat doen.

 

Perkamentus zegt over haar dat ze een uitmuntende heks is.

 

Uiterlijk

Bonkel is een gedrongen heks met hoekige kaken en kort grijs haar. Ze draagt een monocle, heeft dikke wenkbrauwen en ziet er nogal grimmig uit.

 

Familie

Ze had een broer, Edgar en die zat bij de oorspronlijke Orde van de Feniks, maar is samen met zijn gezin vermoord. Verder is Emilia de tante van Suzanne Bonkel.

 

Vermoord

Emilia Bonkel is aan het begin van het zesde boek vermoord. Het Ministerie van Toverkunst vermoedt dat ze door Voldemort zelf is vermoord, omdat ze een heel getalenteerde heks was en al het bewijsmateriaal erop wijst dat ze zich tot het uiterste verzet heeft.

 

Ook in de Dreuzelwereld is haar dood niet onopgemerkt gebleven. De kranten stonden er vol van. De politie staat voor een raadsel omdat ze vermoord is in een kamer die van binnenuit op slot was gedaan, maar Droebel zegt dat het Ministerie van Toverkunst precies weet wie het gedaan heeft.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...