Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Romeo Wolkenveldt


ThaMartin

Romeo Wolkenveldt

Kingsley Shacklebolt

 

 

Uiterlijk

Romeo Wolkenveldt is een kale, zwarte tovenaar met een gouden ring in zijn oor. Hij heeft een diepe, trage, kalmerende stem.

 

Romeo en de Orde van de Feniks

Wolkenveldt is lid van de Orde van de Feniks, en erg handig omdat hij op het Ministerie van Toverkunst werkt. Hij leidt daar de jacht op Sirius.

 

RomeoWolkenveldt.png
Harry komt voor het eerst met hem in aanraking, wanneer Romeo meegaat als lid van de Voorhoede om Harry bij de Duffelingen weg te halen. Een van de dingen die hij voor de Orde van de Feniks doet, is het bewaken van het Geheime Wapen op het Departement van Mystificatie. Ook schiet hij aan het eind van het vijfde boek te hulp op het Departement van Mystificatie, als Harry probeert de Profetie te bemachtigen en te maken krijgt met Dooddoeners.

 

Aan het begin van het zesde boek, is Romeo ingesteld als nieuwe secretaris bij de Dreuzelminister. Dit is een idee geweest van Rufus Schobbejak, die vond dat er meer beveiliging bij de Dreuzelpremier moest komen.

 

Wanneer het Ministerie valt en Schobbejak vermoord wordt, stuurt Romeo zijn Patronus, een Lynx, naar de bruiloft van Bill en Fleur Wemel om de mensen te waarschuwen dat de Dooddoeners en corrupte Ministerieleden eraan komen.

 

Ten tijden van Voldemort's nieuwe macht, wordt het Taboe vooral gebruikt als snelle, gemakkelijke manier om leden van de Orde op te sporen. Ze hebben Romeo op deze manier bijna te pakken gekregen. Een stel Dooddoeners wist hem in het nauw te drijven, maar Romeo vocht zich er weer uit. Daarna is hij op de vlucht geslagen.

 

Met het Oog op Potter

Romeo is een vaste verslaggever van Met het Oog op Potter. Hij gebruikt hier de schuilnaam Don Juan.

 

romeowolkenveldt.jpg
Slag om Zweinstein

Wanneer tijdens de Slag om Zweinstein alle afdelingen zijn geëvacueerd, spreekt Romeo Wolkenveldt de achterblijvers toe. "We hebben nog een half uur de tijd voor het middernacht is, dus moeten we snel zijn! De leraren van Zweinstein en de leden van de Orde van de Feniks hebben een strijdplan opgesteld. De professoren Banning, Stronk en Anderling brengen groepjes strijders naar de drie hoogste torens - die van Ravenklauw en Griffoendor en de Astronomietoren. Daar hebben ze een goed overzicht en een uitstekende positie om spreuken af te vuren. Remus, Arthur en ik leiden groepen naar het schoolterrein".

 

Na de boeken

Na de boeken staat Romeo Wolkenveldt aan het hoofd van het Ministerie van Toverkunst. Het Ministerie is niet meer corrupt en alle discriminatie wordt de kop ingedrukt. Hij zorgt er onder andere voor dat Azkaban niet meer wordt bewaakt door Dementors.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...