Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Rufus Schobbejak


ThaMartin

Rufus Schobbejak

Rufus Scrimgeour

 

 

Algemeen

Vanaf het zesde boek is Rufus Schobbejak Minister van Toverkunst. Hij heeft Droebel in deze functie opgevolgd. Vroeger was hij het Hoofd van het Schouwershoofdkwartier op het Ministerie van Toverkunst.

 

Volgens Perkamentus is hij zeer bekwaam, en is hij een krachtiger en doortastender persoonlijkheid dan Cornelis. Hij is een man van de daad. Hij heeft het grootste deel van zijn leven tegen Duistere tovenaars gevochten en dat wordt zeker niet onderschat door Heer Voldemort.

 

Voordat hij Minister werd, heeft hij eens op Nogtandsen gejaagd in het oosten van het land, samen met Boudewijn Hilarius, Magnus Stoker en diens oom Canisius.

 

Uiterlijk

Rufus heeft met zijn dikke manen veel weg van een oude leeuw. Er zitten grijze strepen in zijn lange, geelbruine haar en borstelige wenkbrauwen. Doordringende gelige ogen in zijn gehavende gezicht glinsteren achter een brilletje met stalen montuur en hij heeft een soepele, langbenige tred, ook al hinkt hij een beetje.

 

Het Ministerie van Toverkunst

Zoals al gezegd, is Rufus Schobbejak de opvolger van Cornelis Droebel. Gezien de huidige situatie in de Toverwereld, heeft Schobbejak een aantal nieuwe afdelingen opgericht, zoals de Afdeling voor de Opsporing en Inbeslagneming van Vervalste Verdedigingsspreuken en Beveiligde Voorwerpen, waar Arthur Wemel nu hoofd van is. Er werken tien mensen onder hem.

 

Tijdens de Kerstlunch in het zesde boek, komt Percy ineens aanlopen bij het Nest, samen met Rufus Schobbejak. Ze doen net alsof Percy per se bij zijn ouders aan wilde waaien, maar al gauw wordt duidelijk dat de werkelijke reden te maken heeft met Harry. Rufus Schobbejak wil Harry ondervragen. Samen lopen ze een stuk door de tuin, maar Harry laat niets los en maakt duidelijk niet het speeltje te willen zijn van Schobbejak.

 

rufusschobbejak.png
Na de dood van Perkamentus, biedt Schobbejak hem dit nog een keer aan, en wil weten waar Harry en Perkamentus de avond voor zijn dood waren. Harry zegt hem dat het zijn zaken niet zijn, en bedankt opnieuw voor de "hulp" van het Ministerie.

 

In het zevende boek duikt Schobbejak opnieuw op, dit maal op Harry's verjaardag. Niet om hem te feliciteren, maar omdat Perkamentus eigendommen heeft nagelaten aan Harry, Hermelien en Ron. Schobbejak heeft ze conform het Decreet Betreffende Verantwoorde Verbeurdverklaring 31 dagen onderzocht en moet er nu afstand van doen. Hij is ervan overtuigd dat er geheime boodschappen van Perkamentus in de voorwerpen verborgen zitten, maar krijgt ze er niet uit. Hoewel Perkamentus het Zwaard van Goderic Griffoendor ook aan Harry naliet, krijgt laatstgenoemde deze niet van Schobbejak omdat deze van mening is dat het om een historisch voorwerp gaat dat toebehoort aan Zweinstein.

 

Vermoord

Na Harry's verjaardag duurt het niet lang of Voldemort neemt het Ministerie van Toverkunst over en Schobbejak wordt vermoord. De geruchten gaat dat ze hem eerst hebben gemarteld om hem te dwingen te vertellen waar Harry was, voordat ze hem vermoordden. Als dat echt waar is, heeft hij Harry niet verraden.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...