Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Nicolaas Flamel


Chamenuva

Nicolaas Flamel

Nicolas Flamel

 

 

Nicolaas is een bekende Alchemist en opera liefhebber en hij heeft samengewerkt met Albus Perkamentus. Samen met Perkamentus heeft hij de Steen der Wijzen gemaakt. Hij leidt samen met zijn vrouw Perenelle een teruggetrokken bestaan in Devon en is al ruim 665 jaar oud. Als Voldemort de Steen bijna te pakken heeft gekregen, besluit Nicolaas samen met Perkamentus dat het beter is de Steen te vernietigen. Hiermee stemt Nicolaas indirect in met de dood van zichzelf en zijn vrouw Perenelle.

 

Nicolas Flamel

Nicolas Flamel (1330 - ?) was een Franse alchemist in de 14e en 15e eeuw. Hij heeft echt bestaan, hoewel zijn sterfdatum niet geheel zeker is (waarschijnlijk 1418). Er zijn manuscripten van hem bewaard gebleven en ook boeken.

 

Zijn huis in Parijs, gebouwd in 1407, staat er nog, nr. 51 rue de Montmorency, en is tegenwoordig een restaurant. Zijn daden zijn echter wel legendarisch. Hij zou de steen der wijzen hebben gemaakt en met zijn vrouw Perenelle onsterfelijkheid hebben bereikt.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...