Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Mathilda Belladonna


ThaMartin

Mathilda Belladonna

Bathilda Bagshot

 

 

Algemeen

Zij schreef het boek De Geschiedenis van de Toverkunst. Het is één van de boeken die Harry nodig heeft in zijn eerste jaar. Dit boek wordt gebruikt bij Geschiedenis van de Toverkunst.

 

Lily Potter noemt haar in een brief een "fascinerende oude schat", die altijd ontzettend aardig voor de Potters is geweest en helemaal weg is van Harry. In Harry's eerste levensjaar, wipt ze bijna iedere dag wel even bij hen aan en ze weet de meest ongelooflijke verhalen te vertellen over Perkamentus.

 

Rita Pulpers heeft op een gemene manier een verhaal uit haar weten te krijgen over de tijd dat Grindelwald nog bij haar woonde, en Perkamentus op "het verkeerde pad" was.

 

Familie

Mathilda woonde tot aan haar dood in Goderic's Eind en was een vriendin van de familie Perkamentus, maar tevens van de moeder van tante Marga. Ook was zij de tante van Gellert Grindelwald, wie ze bij haar in huis nam nadat hij van school was gestuurd.

 

Uiterlijk

In haar laatste jaren is Mathilda klein en staat ze krom van de ouderdom. Haar handen zijn blauwachtig en gevlekt. Haar hele gezicht is bezaaid met gesprongen adertjes en ouderdomsvlekken en haar witte haar is schaars. Haar postuur is dik te noemen.

 

Nagini

Voldemort laat zijn slang, Nagini, in Mathilda's lichaam kruipen om Harry naar zich toe te lokken wanneer hij in Goderics Eind is. Als "Mathilda" Harry mee heeft genomen naar een slaapkamer en ze alleen zijn, komt de slang tevoorschijn uit de plaats waar eerst Mathilda's nek heeft gezeten, en zakt het lichaam van Mathilda levenloos in elkaar. De slang probeert Harry vast te houden tot Voldemort er is. Gelukkig hoort Hermelien het gestommel en schiet ze te hulp. Na een korte worsteling, weten Harry en Hermelien nét te ontsnappen voordat Voldemort er is.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...