Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Jammerende Jenny


Chamenuva

Jammerende Jenny

Moaning Myrtle

 

 

Jammerende Jenny is een geest van een meisje dat vroeger op Zweinstein zat. Toen Marten Vilijn in zijn vijfde jaar, de Geheime Kamer opende, doodde de Basilisk haar. Sinds haar dood, zweeft ze in de meisjes-wc op de eerste verdieping. Door haar woedeaanvallen is die wc zelfs een jaar defect geweest, omdat ze hem regelmatig liet overlopen.

 

Jenny is een dik, gedrongen meisje met een sip gezicht dat half schuil gaat achter sluik, vettig haar en een bril met parelkleurige jampotglazen. Jenny is ontzettend depressief. Ze heeft een oogje op Harry en zegt hem dat hij op haar wc mag komen spoken als hij dood gaat. Ze heeft ook wel eens een puistje op haar kin, ondanks dat ze een spook is.

 

Ze is erg lichtgeraakt als het gaat om het feit dat ze dood is.

Toen ze dood was, duurde het uren voordat iemand haar lichaam vond. Dat weet ze zelf, want ze zat erop te wachten. Olivia Spork kwam het toilet binnen – “Zit je weer te mokken, Jenny?” zei ze. “Professor Wafelaar heeft gevraagd of ik je wilde zoeken” – En toen zag ze het lichaam. Dat zal ze tot haar eigen sterfdag nooit meer vergeten, daar heeft Jenny wel voor gezorgd. Ze is heel lang bij haar blijven spoken, om haar eraan te herinneren. Ook op de trouwdag van haar broer.

Toen is Olivia naar het Ministerie van Toverkunst gestapt om een spookverbod aan te vragen en was Jenny gedwongen om terug te gaan naar Zweinstein en daar in het toilet te blijven.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...