Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Goderics Eind


Chamenuva

Goderics Eind

Godric's Hollow

 

 

Dit plaatsje is vernoemd naar Goderic Griffoendor, een van de oprichters van Zweinstein.

 

Het boek "De Geschiedenis van de Toverkunst", vertelt het volgende over dit dorp:

 

Na de ondertekening van het Internationale Statuut van Geheimhouding in 1689 doken tovenaars voorgoed onder. Het was misschien vanzelfsprekend dat ze hun eigen kleine gemeenschappen binnen een gemeenschap vormden. In veel dorpen en gehuchten woonden diverse toverfamilies bij elkaar, ter ondersteuning en bescherming. Vonkeveen in het westen van het land, Ochtendwater in het Noorden en Greenwitch aan de zuidkust zijn enkele van de bekendste plaatsen waar groepjes toverfamilies samenleefden met tolerante en soms met Waanzichtspreuken bewerkte Dreuzels. Het befaamdste van al die half-magische dorpen is misschien wel Goderics Eind, het dorp waar de beroemde tovenaar Goderic Griffoendor werd geboren en waar Sijmen Hamerslag, de toversmid, de allereerste Gouden Snaai smeedde. Op de begraafplaats wemelt het van de namen van oeroude toverfamilies en dat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de verhalen over geestverschijningen die het kerkje al eeuwenlang plagen.

 

Op die begraafplaats liggen ook de ouders van Harry begraven. Zij, en ook Harry in zijn eerste levensjaar, hebben er gewoond.

 

godericseind.jpg
Het dorp bestaat uit smalle straatjes. Het hart van het dorp wordt gevormd door een bescheiden plein, met in het midden een oorlogsmonument. Vanaf een afstand lijkt het een obelisk met namen, maar als je dichtbij komt, verandert het in een standbeeld van James en Lily Potter, met Harry als baby in de armen van zijn moeder.

 

Rondom het plein liggen diverse winkeltjes, een postkantoortje, een kroeg en aan de overkant een kleine kerk met gebrandschilderde ramen. Naast het kerkje, ligt het kerkhof waar Harry's ouders begraven liggen.

 

Aan de ingang van het kerkhof staat een houten hek, waarachter een pad ligt naar de kerkdeuren. Achter de kerk steken rijen grafstenen omhoog.

 

Een aantal namen op grafstenen die op dit kerkhof te vinden zijn:

  • Albedil
  • Ariana Perkamentus
  • Ignotus
  • James Potter
  • Kendra Perkamentus
  • Lily Potter

Het oude huis van James en Lily Potter

Zoals vermeld, hebben James, Lily en Harry in Harry's eerste levensjaar in Goderics Eind gewoond. Lily en James zijn in dat huis door Voldemort vermoord en toen hij met Harry hetzelfde probeerde te doen, kaatste de vloek terug.

 

Het huis staat nog voor het grootste deel overeind. Alleen de rechterkant van de bovenverdieping is weggeblazen. Het huis wordt omringd door een heg met een tuinhek. Net als het huis, zijn deze inmiddels overwoekerd geraakt. Het hek is inmiddels zwaar verroest. Als je het vast pakt, rijst er ineens een houten bord uit de grond, met de volgende tekst in gouden letters:

 

Op deze plaats, in de nacht van 31 oktober 1981,

Kwamen Lily en James Potter om het leven.

Hun zoon Harry is nog steeds de enige tovenaar

die de Vloek des Doods overleefd heeft.

Dit huis, onzichtbaar voor Dreuzels, is

in deze staat gelaten als gedenkteken voor de Potters

en als herinnering aan het geweld

dat hun gezin verscheurde.

 

Overal rond die keurige letters staan de krabbels van andere magische bezoekers aan het huis. Sommigen hebben alleen hun naamgeschreven met Eeuwigdurende Inkt, anderen hebben hun initialen uitgesneden in het hout of boodschappen achtergelaten.

 

Het huis van Mathilda Belladonna

Mathilda Belladonna, de schrijfster van "De Geschiedenis van de Toverkunst", woonde tot aan haar dood in Goderics Eind.

 

Nadat je het tuinhek opent, kom je op een pad dat naar de voordeur leidt. In haar laatste jaren, is de voortuin al zwaar verwilderd. De verf is al aan het afbladderen.

 

In de huiskamer staan overal kaarsstompjes op schoteltjes, gevaarlijk balancerend op hoge stapels boeken of op bijzettafeltjes. Te midden van een groot aantal foto's, staat een ladekast met een gebogen front.

 

Een smalle, steile trapt leidt naar de bovenverdieping. Als je op de overloop meteen rechtsaf slaat, kom je in een slaapkamer met een laag plafond. Onder het bed staat een po. Onder het raam, met gordijnen, staat een rommelige kaptafel.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...