Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Het Ministerie van Toverkunst


Chamenuva

Ministerie van Toverkunst

Ministry of Magic

 

 

Op deze pagina vind je alle informatie omtrend de ligging van het Ministerie van Toverkunst en de feitelijke locatie. Er is ook een pagina voor alle algemenere informatie en begrippen die met het Ministerie van Toverkunst te maken hebben. Deze pagina vind je hier.

 

Ligging

Uiteraard is er een locatie voor het Ministerie van Toverkunst. Dit gebouw is diep onder de grond te vinden, en hoewel de meeste werknemers de gewoonte hebben te Verschijnselen, kan je het ook op een niet-magische manier vinden, via een telefooncel in hartje Londen.

 

In een straat met diverse sjofele kantoren, een kroeg en een container, staat een oude rode telefooncel met ingeslagen ruitjes voor een met graffiti volgespoten muur. De telefoon hangt scheef aan de wand, alsof iemand hem heeft geprobeerd los te rukken. Wanneer je het nummer 62443 (M-A-G-I-E) draait, klinkt er een koele vrouwenstem door de cel: niet uit de hoorn, maar luid en duidelijk, alsof er een onzichtbare dame in de telefooncel staat. Ze zegt: "Welkom bij het Ministerie van Toverkunst. Uw naam en de reden van uw bezoek graag". Als je antwoord geeft, krijg je als bezoeker een badge om op je gewaad te klemmen. Deze badge komt uit de gleuf rollen, waar normaal het wisselgeld uit komt. De bezoeker is verplicht zich te laten fouilleren en zijn toverstok te laten registreren bij de bewakingsbalie aan het eind van het Atrium. Na deze melding, begint de vloer te trillen en zak je langzaam weg in de grond. Ongeveer een minuut word je in complete duisternis gehuld, tot je een gouden streep onder je dichterbij ziet komen. Ineens staat de telefooncel middenin het Ministerie van Toverkunst en kan je, nadat je een prettig verblijf is gewenst, uitstappen.

 

Negende verdieping

Met de lift vanuit de telefooncel ga je door naar de achtste verdieping, wat de begane grond is van het Ministerie van Toverkunst, maar via liften in het gebouw zelf, kan je nog verder omlaag, richting de negende verdieping. Op deze verdieping is het Departement van Mystificatie gevestigd. De gangen hier zijn heel anders dan de gangen op de verdiepingen hierboven. De muren zijn kaal en worden verlicht door brandende toortsen. Er zijn geen ramen of deuren, afgezien van 1 zwarte deur aan het eind van de gang. Ergens links is een opening in de muur, die naar een trap leidt. Als je helemaal naar beneden gaat, kom je bij een gedeelte waar de lift niet eens komt. In dat gebied, nog lager dan de negende verdieping, ligt Rechtszaal Tien.

 

Als je door de zwarte deur gaat, kom je in een grote, ronde ruimte. Alles is er zwart, ook de vloer en het plafond; in de deuren bevinden zich meerdere identieke, zwarte deuren zonder klink, waarvan er één niet open wil. Achter die deur, zit liefde. In de ruimtes tussen de deuren hangen wandkandelaars; ze branden met een blauw licht en het koele schijnsel wordt weerkaatst door het glanzende marmer, zodat het net lijkt alsof er een laagje donker water op de vloer staat. Als je de deur dicht doet, klinkt er een luid gerommel en beginnen de kandelaars te bewegen. Daarna houdt het gerommel op en staat de muur weer stil. Nu kan je de deur niet meer terugvinden, waardoor je binnen bent gekomen.

 

Als je je hand op het koele, glanzende oppervlak van één van de deuren legt, zwaait hij moeiteloos open. Achter één van de deuren ligt een rechthoekige kamer met lampen die aan gouden kettingen hangen. De ruimte is leeg, afgezien van een paar bureaus. In het midden van het vertrek staat een enorme glazen bak vol donkergroene vloeistof; er drijven parelwitte voorwerpen in. Als je ernaartoe loopt, zie je dat het hersenen zijn. In deze ruimte zijn nog meer deuren.

 

Als je door een andere deur gaat vanuit de Centrale Ruimte, kom je in een ruimte die groter is dan de vorige, rechthoekig en schemerig. In het midden bevindt zich een verdiept gedeelte; een enorme stenen kuil van minstens zes meter diep. Vanaf alle zijden lopen stenen banken steil omlaag, alsof je in een amfitheater bent, of Rechtszaal Tien. In plaats van een stoel met ketenen, staat in de kuil een stenen podium, waar een oude, afgebrokkelde, gescheurde stenen boog uit oprijst. Het lijkt zo gammel dat het haast raar is dat hij nog niet in is gestort. Voor de boog, die niet door muren wordt ondersteund, hangt een soort sluier of een gerafeld zwart gordijn. Ondanks het feit dat er geen zuchtje wind staat, wappert het gordijn toch een beetje, alsof iemand het net heeft aangeraakt. Aan de andere kant van de sluier klinkt zacht gefluister en gemompel. Als je door deze boog valt, ben je dood. Deze kamer wordt ook wel de Kamer des Doods genoemd.

 

Achter weer een andere deur in de Centrale Ruimte, ligt een ruimte vol met glimmende klokken: kleine en groet, staande klokken en tafelklokken. Ze hangen tussen de boekenkasten en staan op de vele bureaus. Er klinkt een onophoudelijk getik, alsof er duizenden minuscule voetjes marcheren. Er komt een dansend, flonkerend licht uit een hoge kristallen stolp die aan het eind van de kamer staat. In de fonkelende luchtstroom van de stolp, zweeft een piepklein, glanzend ei. Als het opstijgt, gaat het open en komt er een kolibrie uit, die tot boven in de stolp wordt meegevoerd, maar zodra de luchtstroom zwakker wordt en hij weer begint te dalen, worden zijn veren plakkerig en vochtig, en tegen de tijd dat hij omlaag is gedwarreld naar de bodem van de stolp, zit hij weer opgesloten in zijn ei. Vanuit deze kamer, gaat er nog één andere deur.

 

Achter die deur, bevindt zich een ruimte zo hoog als een kerk, met kasten vol kleine, stoffige glazen bollen. De bollen glansen dof in het licht van de wandkandelaars die tussen de kasten branden en die net als in de ronde hal een blauw licht uitstralen. Het is heel koud in deze kamer. Onder iedere glazen bol zit een klein, vergeeld labeltje. Sommige bollen stralen een vreemde gloed uit; andere zijn even dof en donker als kapotte gloeilampen. Die glazen bollen, bevatten Profeties. Alleen de mensen over wie een Profetie is gemaakt, mogen hem pakken uit het Departement van Mystificatie. Deze ruimte wordt ook wel de Hal der Profetieen genoemd.

 

Ook is er ergens een kamer vol met planeten. Het is een donkere kamer, en als je erin staat, zweef je soms zelf in het donker.

 

Rechtszaal Tien

Rechszaal Tien ligt helemaal onderin het gebouw, onder verdieping negen. Via een trap vanuit de negende verdieping, kan je helemaal naar beneden, tot je op een plek komt waar de lift niet eens stopt. Onderaan die trap moet je opnieuw een gang door met ruwe stenen muren en fakkels in de wandhouders. De deuren die je passeert zijn van massief hout, met ijzeren grendels en sleutelgaten. Achter een vuile, donkere deur met een immens ijzeren slot en een zware ijzeren klink, vind je Rechtszaal Tien.

 

Deze Rechtszaal is al jaren niet meer gebruikt en werd onder andere gebruikt toen de familie Van Detta en Krenck jr. terechtgesteld werden. Als Harry voor zijn Hoorzitting moet komen, moet hij ook in deze rechtszaal verschijnen.

 

De grote kerker heeft donkere stenen muren die door toortsen schemerig worden verlicht en een stenen vloer. Aan weerszijden zijn rijen banken, en recht voor je een stenen trap die leidt naar een balkon met nog meer banken. Op deze banken zit de Wikenweegschaar. In het midden van de ruimte staat een stoel, waarvan de armleuningen zijn bedekt met kettingen die tot leven kunnen komen om degene in de stoel vast te ketenen.

 

Er hangt een naargeestige, sombere sfeer; nergens is een schilderij of wat voor versiering dan ook te bekennen en het enige meubilair zij de lange rijen banken.

In de hoek van de kamer is een deur.

 

 

Achtste verdieping

Wanneer je de lift uit komt, sta je aan het einde van een lange, schitterende hal op de achtste verdieping, het Atrium genaamd, met een gepolijste vloer van donker hout. Het pauwblauwe plafond is ingelegd met fonkelende gouden symbolen die steeds veranderen en van plaats verwisselen, als een reusachtig hemels informatiebord. In de wanden aan weerszijden, met een glanzende lambrisering van donker hout, bevinden zich vele vergulde haarden. Deze haarden worden gebruikt om van en naar het Ministerie te reizen.

 

Halverwege de hal klatert een fontein. Een groep van meer dan levensgrote gouden beelden staat midden in een rond bassin. Het hoogste beeld is van een nobel uitziende tovenaar, die zijn toverstaf recht omhoog houdt. Hij wordt omgeven door een beeldschone heks, een Centaur, een kobold en een Huis-Elf. De laatste drie kijken vol aanbidding naar de heks en de tovenaar. Flonkerende waterstralen spuiten uit hun toverstokken, uit de pijlpunt van de Centaur, de top van de hoed van de kobold en uit de oren van de Huis-Elf. Zilveren Sikkels en bronzen Knoeten glinsteren op de bodem van het bassin. Op een klein, vuil bordje naast de fontein staat:

 

ALLE GIFTEN UIT DE FONTEIN VAN DE MAGISCHE BROEDERSCHAP KOMEN TEN GOEDE AAN ST. HOLISTO'S HOSPITAAL VOOR MAGISCHE ZIEKTES EN ZWAKTES

 

Het knappe gezicht van de tovenaar is van dichtbij nogal zwak en onnozel. De heks glimlacht op de leeghoofdige manier van een deelneemster aan een schoonheidswedstrijd en de kobold en centaur kijken onwaarschijnlijk klef. Alleen de kruiperige, seviele houding van de Huis-Elf is overtuigend.

 

Aan het andere einde van de hal staat een grote gouden poort. Nog voor de poort, aan de linkerkant, is de bewaking gevestigd. Hier moeten bezoekers zich melden om zich te laten fouilleren en hun toverstok te laten registreren, voordat ze door mogen lopen. Als je onder de poort doorloopt, ga je richting een kleinere hal, waar minstens 20 liften klaarstaan achter vouwhekken van gesmeed goud. Als er een lift verschijnt, gaat dat gepaard met een hoop gerammel en gekletter en glijdt het gouden hek open. Wanneer de lift met rammelende kettingen begint te stijgen, roept dezelfde koele vrouwenstem als in de telefooncel de verschillende Afdelingen om. Aan het plafond in de lift hangt een wiegende lamp. De verdiepingen werken omgekeerd, zo ligt verdieping 1 helemaal bovenaan en ga je steeds verder naar beneden.

 

Zevende verdieping

Op de zevende verdieping is de Afdeling Magische Sport en Recreatie gevestigd. Hieronder vallen ook het Hoofdkwartier van de Britse en Ierse Zwerkbalbond, de Officiële Fluimstenenclub en het Potsierlijk Potentbureau. De hal van deze Afdeling is erg rommelig en hangt vol met posters van Zwerkbalteams, die schots en scheef aan de muur zijn geplakt.

 

Zesde verdieping

Het Magisch Verkeersbureau, waaronder de ViaVia Alarmcentrale, de Haardroosterraad, Het Bureau voor Bezemveiligheid en het Testcentrum Verschijnselen, is gevestigd op de zesde verdieping.

 

Vijfde verdieping

De vijfde verdieping is van het Departement van Internationale Magische Samenwerking, waaronder de Internationale Magische Handelsorganisatie, het Internationaal Magisch Wetsbureau en het Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters, Afdeling Groot-Brittannië.

 

Vierde verdieping

Voor het Departement van Toezicht op Magische Wezens is de vierde verdieping gereserveerd. Onder dit Departement vallen de Afdelingen Dieren, Geesten en Wezens, het Contactpunt Kobolden en de Adviesraad Ongediertebestrijding.

 

Derde verdieping

Op de derde verdieping vind je het Departement van Magische Rampen en Catastrofes, waaronder het Traumateam bij Toverongevallen, het Centraal Overlegorgaan Revalideurs en de Onderzoeksinstelling voor Dreuzelwaardige Uitvluchten.

 

Tweede verdieping

De tweede verdieping van het Ministerie van Toverkunst biedt onderdak aan het Departement van Magische Wetshandhaving. Hieronder vallen de Taakeenheid Ongepast Spreukgebruik, het Schouwershoofdkwartier en de Administratieve Dienst Wikenweegschaar. Meneer Wemel is op deze verdieping werkzaam, dus blijkbaar valt Misbruikpreventie van Dreuzelvoorwerpen hier ook onder. Op de gang komen een hoop deuren uit. De werkkamer van meneer Wemel is aan de andere kant van de verdieping. Door de betoverde ramen schijnt zonlicht naar binnen, terwijl ze onder de grond zitten. Magisch Onderhoud stelt iedere dag het weer vast, en reflecteert dat op de ondergronde ramen.

 

Als je de hoek omgaat, passeer je een massief eiken dubbele deur en kom je in een rommelige open ruimte die in kleine hokjes is verdeeld. Een scheef bord op het dichtstbijzijnde hokje vermeldt: Schouwershoofdkwartier. De Schouwers hebben de wanden van hun hokjes versierd met van alles en nog wat, van foto's van hun gezin of van gezochte tovenaars tot posters van hun favoriete Zwerkbalteams en artikelen uit de Ochtenprofeet.

 

Romeo Wolkenveldt heeft het allerlaatste hokje in de rij. De wanden van zijn kantoor zijn behangen met krantenknipsels en oude foto's van Sirius, zelfs de foto waarop Sirius getuige was bij het huwelijk van Lily en James hangt ertussen. Op de enige Siriusvrije plek hangt een wereldkaart, waarop kleine rode speldjes gloeien als robijnen.

 

Om vanuit het kantoor van Wolkenveldt, bij dat van meneer Wemel te komen, passer je nog een dubbele eiken deur, loop je een gang uit, sla je linksaf, loop je door nog een gang en ga je rechtsaf naar een schemerige en uitgesproken haveloze derde gang, die uiteindelijk doodloopt. Helemaal aan het einde staat links een bezemkast. De deur daar tegenover is voorzien van een dof koperen plaatje met het opschrift: Misbruik van Dreuzelvoorwerpen.

 

Tot aan zijn aanstelling als Minister van Toverkunst, is Pius Dikkers het Hoofd van het Departement van Magische Wetshandhaving.

 

Meneer Wemels kantoor

Het sjofele kantoortje van meneer Wemel lijkt nog net iets kleiner dan de bezemkast. Er zijn twee bureaus in gepropt, zodat je er nauwelijks nog een voet kan verzetten, ook al vanwege de overvolle dossierkasten langs de wanden, waar bovendien nog eens torenhoge, wankele stapels mappen op liggen. De weinige wandruimte die over is, getuigt van meneer Wemels obsessies: verscheidene posters van auto's, waaronder eentje met een gedemonteerde motor; twee illustraties van brievenbussen die hij uit prentenboeken van Dreuzelkinderen schijnt te hebben geknipt en een diagram waarop je kan zien hoe je een stekker moet repareren.

 

Op meneer Wemels uitpuilende in-bakje hikt een oude broodrooster mistroostig en draaien twee lege leren handschoenen met hun duimen. Naast het in-bakje staat een foto van het gezin Wemel, maar Percy was daar blijkbaar boos uit weggelopen. Het kantoortje heeft geen raam.

 

Eerste verdieping

Dit is de verdieping van de Minister van Toverkunst en zijn Persoonlijke Staf.

 

kantoorvanomber.jpg
Op de eerste verdieping van het Ministerie van Toverkunst bevindt zich onder andere Ombers kantoor. Na de dood van Alastor Dolleman, bevestigt Omber zijn Magische oog in haar kantoordeur.

 

Ombers kantoor lijkt sprekend op haar kantoor op Zweinstein. Ieder beschikbaar plekje is bedekt met gehaakte kleedjes, kanten onderleggertjes en droogbloemen en aan de muren hangen wandborden, beschilderd met felgekleurde en met strikken behangen jonge poesjes, die zo overdreven schattig rondhuppelen en spelen dat je er misselijk van wordt. Er hangt een geschulpt, gebloemd kleed over het bureau en een telescoopachtig hulpstuk achter het oog van Dolleman stelt Omber in staat de medewerkers aan de andere kant van de deur te bespioneren. Wanner Harry haar kantoor is ingeslopen, verwijdert hij het oog uit de deur.

 

Periode van Voldemorts hernieuwde macht

Wanneer Voldemort weer sterker wordt, en Pius Dikkers onder de Imperiusvloek Minister van Toverkunst is, veranderen er een aantal zaken. Zo wordt de controle strenger en komen de medewerkers van het Ministerie op het werk via speciale toiletten waar ze in moeten gaan staan, door moeten trekken en die hen naar de haarden brengen in het Ministerie. Daarnaast is het grote standbeeld in het Atrium vervangen door een kolossaal standbeeld van zwarte steen. Dit stelt een gigantische sculptuur voor van een heks en een tovenaar die vanaf hun rijkbewerkte tronen neerkijken op de ambtenaren van het Ministerie. Op de sokkel van het beeld staat in letters van bijna een halve meter hoog: TOVERKRACHT IS MACHT. Wanneer je de tronen van dichterbij bekijkt, zie je dat het honderden naakte Dreuzels voorstellen die verstrengeld en samengeperst het gewicht van de tovenaars kunnen dragen.

 

Kort overzicht van de Afdelingen:

 

Verdieping 9

DEPARTEMENT VAN MYSTIFICATIE

 • Onder het Departement van Mystificatie: Rechtszaal Tien

Verdieping 8

BEGANE GROND

 • Bewaking

Verdieping 7

DEPARTEMENT VAN MAGISCHE SPORT EN RECREATIE

 • Hoofdkwartier Britse en Ierse Zwerkbalbond
 • Officiële Fluimstenenclub
 • Potsierlijk Patentbureau

Verdieping 6

MAGISCH VERKEERSBUREAU

 • Viavia Alarmcentrale
 • Haardroosterraad
 • Dienst Rookkanalen
 • Bureau voor Bezemveiligheid
 • Testcentrum Verschijnselen

Verdieping 5

DEPARTEMENT VAN INTERNATIONALE MAGISCHE SAMENWERKING

 • Internationale Magische Handelsorganisatie
 • Internationaal Magisch Wetsbureau
 • Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters, Afdeling Groot-Brittannië

Verdieping 4

DEPARTEMENT VAN TOEZICHT OP MAGISCHE WEZENS

 • Afdeling Dieren
 • – Vangsteenheid Weerwolven (Onderafdeling van Afdeling Dieren)
 • Afdeling Geesten
 • Afdeling Wezens
 • - Ondersteuningsgroep Weerwolven (Onderafdeling van Afdeling Wezens)
 • Taakeenheid Grauwels
 • Contactpunt Centauren
 • Contactpunt Kobolden
 • Afdeling Herhuisvesting van Huis-Elfen
 • Adviesraad Ongediertebestrijding

Verdieping 3

DEPARTEMENT VAN MAGISCHE RAMPEN EN CATASTROFES

 • Traumateam bij Toverongevallen
 • Centraal Overlegorgaan Revalideurs
 • Onderzoeksinstelling voor Dreuzelwaardige Uitvluchten

Verdieping 2

DEPARTEMENT VAN MAGISCHE WETSHANDHAVING

 • Taakeenheid Ongepast Spreukgebruik
 • Schouwershoofdkwartier
 • Administratieve Dienst Wikenweegschaar
 • Misbruikpreventie van Dreuzelvoorwerpen

Verdieping 1

MINISTER VAN TOVERKUNST EN PERSOONLIJKE STAF

 

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
 • Create New...